Hoe komen we aan de jongensnaam Milo?

Nu onze kleine man geboren is en iedereen mag weten dat hij Milo heet krijg ik veel de vraag hoe we aan de naam gekomen zijn. Het is geen hele populaire naam, maar toch ook weer geen hele speciale. Vorig jaar is de naam Milo aan 111 jongens gegeven en daarmee stond hij op de 151e plek in de top zoveel van jongensnamen.

Laat ik beginnen met het feit dat mijn man de naam bedacht heeft. Of ja bedacht, hij was degene die ermee op de proppen kwam. Ik had wel ergens een lijstje waar deze naam tussen stond, maar ik gaf hem eigenlijk niet veel aandacht. De namen die in mijn top drie stonden waren namelijk: Siem, Finn en Jens.

Toch was er voor Milo een heel andere naam die we hadden voor onze zoon. Namelijk Benjamin. Deze naam viel na veelvuldig gebruik (op geboortekaartjes, in gesprekken met elkaar en in combinatie met Fay) toch af. En dus zat ik met mijn handen in het haar. Totdat mijn man de naam Milo opperde. Ik wilde hem niet direct afwijzen dus begon hem te gebruiken. En ja hoor.. hetzelfde gevoel overviel me net zoals bij de naam Fay. Dit was hem gewoon. Het kindje wat in mijn buik groeide was echt een Milo.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Heel even kwamen er twijfels

Er is, in de weken nadat we besloten hadden dat Milo toch écht de perfecte naam was voor onze zoon, wel nog even een twijfel geweest bij mij. Niet omdat ik de naam niet meer vond passen of niet meer mooi vond. Nee, er kwam opeens een situatie naar voren waarbij ik me besefte dat de naam wel heel erg leek op de naam van het zoontje van iemand die ik ‘ken’.

Dus ja, daar kwamen even de twijfels. Want is dat niet stom/gek/vreemd/raar/vul zelf maar in?! Maar we kwamen tot de conclusie dat onze Milo toch echt een Milo was en hij geen andere naam meer kon hebben. Dus ja, dat is het verhaal achter onze lieve kleine mooie Milo. Een naam die ik erg mooi vind bij Fay en die nu al niet meer weg te denken is.

Wat vind jij van onze keus?

De letterblokken in de uitgelichte afbeelding heb ik gekregen van Lifestyle2Love!

22 reacties op “Hoe komen we aan de jongensnaam Milo?

 • Grappig dat je man de naam bedacht heeft. Ik was al benieuwd hoe je er op kwam. Milo vind ik een leuke naam. Zoontje van vriendin heet ook zo. Ik houd wel van namen die toegankelijk zijn maar ook weer niet zodat er een hele klas zo heet. Het is een moderne naam, maar geen mode naam.

 • Ik vind het een leuke naam, maar ik heb dan ook een Milan dus houd wel van die klank 😉 Ook wij vonden Benjamin echt heel leuk, maar een klasgenootje van Milan heet zo. Dat is overigens wel lastig aan het leeftijdsverschil, je kent al heel veel kinderen met die naam. De naam die we nu hebben heb ik ook weleens gehoord, maar niet bij iemand die ik persoonlijk goed ken. Maar als het past en jullie naam is, dan is dat gewoon zo. Goed dat je niet hebt geluisterd naar je twijfels!

 • Bijzonder hè dat je het juiste gevoel er opeens bij krijgt! Ik vind het een mooie maar ook stoere naam. Ik had er nog nooit van gehoord. En bij de naam Fay past de naam ook goed.

 • Ik blijf het met je eens dat Benjamin een hele gave naam is.. 😉 (manlief heet zo.. ) maar Milo vind ik ook echt super! Ik had hem eigenlijk nog nooit gehoord!

 • Leuk hoe je dit zo verteld en eigenlijk ook wel herkenbaar. Hoeveel namen ik wel niet had voor mijn zwangerschap… poeh! Die namen die ik toen mooi vond zijn inmiddels afgevallen en de naam die ik nu al weken in mijn hoofd heb, daarvan had ik nooit gedacht dat ik zo mijn dochter zou noemen. Het is namelijk een ander soort naam als dat ik altijd mooi gevonden heb. Maar precies zoals jij omschrijft, voelt deze naam gewoon goed. Bij zowel mij als mijn vriend. 🙂

 • Hele leuke naam! Het zoontje van een vriendin heet zo, verder hoor ik de naam nooit: heel origineel dus ook nog! ❤

 • Superleuke naam!!
  (Al ben ik wel benieuwd of je het in het Engels of Nederlands uitspreekt ;))
  En wij begonnen bij Luca ook te twijfelen. Raar is dat hè?
  Bij Giulia nooit getwijfeld. Naam hadden we al bij Luca. Wel plakte ik er nog even Elisa aan vast, toen ik zag dat dat ook Italiaans was 🙂

 • Benjamin ( op z’n Engels) had ik heel leuk gevonden. Dit is niet mijn smaak. Die andere drie namen ook niet overigens. Ik had de naam Milo wel eens gehoord, een acteur uit de serie Heroes heet zo. Op z’n Engels zeg je ‘Maailo’ dat vind ik dan nog iets leuker dan op z’n Hollands 😉

 • Ik vind het een hele leuke naam! Gek genoeg hadden wij hem niet op ons lijstje staan, maar hij had er zeker tussen gepast. Ik vond (en vind) leuke jongensnamen nog steeds veel moeilijker te vinden dan meisjesnamen maar gelukkig zíjn ze er wel!

 • Milo stond ook twee keer op mijn lijstje alleen heet de kat van mijn zusje ook zo dus ik denk niet dat hij het geworden zou zijn ? dat voelt toch een beetje gek.

Reageren is niet mogelijk.