Hoe komen we aan de jongensnaam Milo?

Nu onze kleine man geboren is en iedereen mag weten dat hij Milo heet krijg ik veel de vraag hoe we aan de naam gekomen zijn. Het is geen hele populaire naam, maar toch ook weer geen hele speciale. Vorig jaar is de naam Milo aan 111 jongens gegeven en daarmee stond hij op de 151e plek in de top zoveel van jongensnamen.

Laat ik beginnen met het feit dat mijn man de naam bedacht heeft. Of ja bedacht, hij was degene die ermee op de proppen kwam. Ik had wel ergens een lijstje waar deze naam tussen stond, maar ik gaf hem eigenlijk niet veel aandacht. De namen die in mijn top drie stonden waren namelijk: Siem, Finn en Jens.

Toch was er voor Milo een heel andere naam die we hadden voor onze zoon. Namelijk Benjamin. Deze naam viel na veelvuldig gebruik (op geboortekaartjes, in gesprekken met elkaar en in combinatie met Fay) toch af. En dus zat ik met mijn handen in het haar. Totdat mijn man de naam Milo opperde. Ik wilde hem niet direct afwijzen dus begon hem te gebruiken. En ja hoor.. hetzelfde gevoel overviel me net zoals bij de naam Fay. Dit was hem gewoon. Het kindje wat in mijn buik groeide was echt een Milo.

Heel even kwamen er twijfels

Er is, in de weken nadat we besloten hadden dat Milo toch écht de perfecte naam was voor onze zoon, wel nog even een twijfel geweest bij mij. Niet omdat ik de naam niet meer vond passen of niet meer mooi vond. Nee, er kwam opeens een situatie naar voren waarbij ik me besefte dat de naam wel heel erg leek op de naam van het zoontje van iemand die ik ‘ken’.

Dus ja, daar kwamen even de twijfels. Want is dat niet stom/gek/vreemd/raar/vul zelf maar in?! Maar we kwamen tot de conclusie dat onze Milo toch echt een Milo was en hij geen andere naam meer kon hebben. Dus ja, dat is het verhaal achter onze lieve kleine mooie Milo. Een naam die ik erg mooi vind bij Fay en die nu al niet meer weg te denken is.

Wat vind jij van onze keus?

De letterblokken in de uitgelichte afbeelding heb ik gekregen van Lifestyle2Love!

22 reacties op “Hoe komen we aan de jongensnaam Milo?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *