Hoe je met een paar aanpassingen je badkamer aanpast aan de nieuwste trends

Niet alleen je woonkamer, slaapkamer of kinderkamer is onderhevig aan trends, ook de badkamer kan jaarlijks wel een metamorfose gebruiken. Voor de meeste van ons is het aanpassen van een badkamer niet iets wat in het jaarbudget past. Toch kun je met een aantal kleine aanpassingen een hele andere sfeer creëren. In dit artikel vertel ik je wat de trends van 2019 zijn en hoe je met een paar aanpassingen je badkamer trendproof kunt maken.

De badkamer trends van 2019

In 2019 zien we veel interieur stijlen ook terug in de badkamer.

Terug naar de natuur

Denk bijvoorbeeld aan de natuurlijke stijl waarbij je veel natuur elementen terug ziet. Zowel in het kleurgebruik als in het materiaal. Alhoewel hout niet altijd het meeste geschikte materiaal is voor een natte ruimte als de badkamer zie je dit toch steeds meer terug komen. Vooral in items zoals een houten krukje of andere accessoire.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Urban jungle

Groen is ook een kleur die je steeds vaker terug ziet komen. Dat kan zijn in iets subtiels als groene handdoeken, maar een groene plant in de badkamer zetten is ook niet vreemd meer. De kleur groen zorgt ervoor dat jij je een voelt met de natuur en heeft een positieve uitwerking op je gevoel.

Een terras in je badkamer

Wat ook weer helemaal terug van weggeweest is, is de Terrazzo stijl. Je kent het vast nog wel van vroeger, het is een cemente vloer met daarin allerlei gekleurde stukjes marmer of steen. Wij hebben zulk soort vloer zelf in de gang liggen. Maar in de badkamer kan dus ook helemaal prima. Een mooie combinatie met hoogglans badmeubels bijvoorbeeld.

Technologische hoogstandjes

Je ontkomt tegenwoordig niet meer aan de techniek die je in je hele huis terug vind. Van een slimme thermostaat tot lampen die je met je mobiel kunt bedienen. Ook in de badkamer komen deze hoogstandjes terug. Bijvoorbeeld je douche bedienen met je telefoon of muziek laten spelen uit je bluetooth speaker.

Lees ook: Tips voor een kleine badkamer

Paint it black

De laatste trend die ik tegenkwam is paint it black. Oftewel kranen, wastafels, douchekranen en allerlei ander sanitair in de kleur zwart. Een mooi contrast met al het witte.

Maak je badkamer trendproof met een paar kleine aanpassingen

Omdat het een hele investering is om telkens weer mee te gaan met trends kun je veel beter kleine aanpassingen doen. Zo maak je jouw badkamer alsnog trendproof. Door bijvoorbeeld alleen een aantal accessoires te vervangen of tegelstickers te gebruiken. Je kunt ook een houten ladder tegen de wand zetten en daar wat hangplantjes aan hangen. Daarnaast is het ook wel leuk om eens een nieuwe badmat te kopen, kun je wat meer afwisselen. Datzelfde geldt voor handdoeken. Je hoeft je oude textiel niet weg te gooien, maar wissel het eens af.

Ben jij een echte trendvolger?

1 reactie op “Hoe je met een paar aanpassingen je badkamer aanpast aan de nieuwste trends

  • Leuk om te lezen! Ik ben eigenlijk helemaal geen trendvolger, we doen vooral wat we zelf het mooist vinden. Er zijn hier wel plannen om de badkamer helemaal te verbouwen, dus ik hou op dit moment echt van badkamer-inspiratie!

Reageren is niet mogelijk.