Hoe is de eerste maand als ZZP-er bevallen?

Er is gewoon alweer een maand voorbij. En wat is hij voorbij gevlogen zeg! Dat zeg ik ook telkens weer als mijn zoontje weer een maand ouder is, maar nu heb ik het over mijn eerste maand als ZZP-er. Op 1 oktober startte ik met mijn bedrijf als Virtual Assistant en werd mijn blog ook onderdeel van dat bedrijf. En nu is het 1 november en heb ik dus de eerst maand erop zitten. 

Hoe is de eerste maand als ZZP-er bevallen?

De dag dat je bedrijf officieel ingeschreven staat voelt altijd heel erg spannend. Maar uiteindelijk is het gewoon maar een dag. Hij begint en hij eindigt en vaak merk je helemaal niets speciaals. Behalve je gevoel dan. Want het voelt toch als een mijlpaal en een nieuw begin.

De eerste maand is mij eigenlijk niet zo goed bevallen. Het ging niet slecht, nee helemaal niet. Maar ik had eigenlijk gehoopt dat ik meer aandacht had besteed aan mijn facebook pagina en eventueel ook aan mijn website. Deze staat namelijk nog steeds niet online en dat komt puur door tijdgebrek.

Mijn doelen van afgelopen maand

Eigenlijk had ik geen concrete doelen gekoppeld aan de eerste maand. Eigenlijk heel stom want op die manier kun je ook niet goed terug kijken. Plus het geeft ook geen goede motivatie. Wanneer je een of meerdere doelen hebt dan heb je een focus en kun je je ergens op richten.

Wel had ik bedacht dat ik voor mijn bedrijf als Virtual Assistant minimaal 5 offertes eruit wilde doen en daarvan 1 opdracht binnen wilde halen. De vijf offertes is niet gelukt, dit waren er namelijk maar vier. Maar ik heb wel twee opdrachten binnen gehaald. Geen hele grote opdrachten maar het is een begin!

Voor mijn blog had ik dus totaal geen doel. Ik zou wel zien.

Mijn doelen voor de maand november

Omdat ik dus wel graag goed terug wil kijken op een maand en ik ook meer focus wil heb ik toch wat meer concretere doelen opgesteld voor komende maand.

Virtual Assistant

 • Ik wil deze maand minimaal 6 offertes de deur uit doen
 • Daarvan wil ik minimaal drie opdrachten binnen halen
 • Ik wil een marketing plan maken voor mijn Facebook pagina.

Mijn blog

Afgelopen maand is een vrij goede maand geweest qua opdrachten. Er zijn veel winacties online gekomen wat ik fijn vind voor mijn lezers. Daarnaast heb ik wat mogen reviewen en ook heb ik wat betaalde opdrachten gehad, waarbij ik wel altijd ervoor wil zorgen dat zo persoonlijk mogelijk blijft. Ik moet een artikel ook geschreven hebben als ik er niet voor betaald zou worden. Dat gevoel ongeveer. Van de 31 artikelen die afgelopen maand online zijn gekomen, zijn er 4 betaald geweest.

 • Deze maand wil ik minimaal 6 betaalde opdrachten hebben.

Ik houd graag van openheid en ben dus ook eerlijk in het hoe of wat. Mocht je vragen hebben hierover dan mag je die altijd stellen. Nogmaals, mijn blog is en blijft mijn passie en ik schrijf omdat ik dit erg leuk vind. Het is dan ook een droom om daarmee geld te kunnen verdienen maar ik zal altijd proberen een juiste balans te vinden.

15 reacties op “Hoe is de eerste maand als ZZP-er bevallen?

 • Wat fijn dat je eerste maand zo goed is bevallen. Ik denk wel dat je uit moet kijken met te veel reviews, winacties en verslagen van evenementen. Ik zelf lees die namelijk niet graag en sla die over. Ik weet niet wat andere lezers doen. Als er teveel van zulke blogs komen, kost het misschien bezoekersaantallen. Maar ik spreek natuurlijk alleen voor mezelf.

  • Dank je voor je reactie. Ik snap je helemaal hoor. Maar ik heb het hele jaar eigenlijk amper reviews en winacties gehad maar nu rondom de feestdagen is dat gewoon wat meer. Snap heel goed dat je die niet leest maar er zijn ook genoeg mensen die juist de winacties fijn vinden en het leuk vinden om te lezen wat ik allemaal doe. Ik probeer het zoveel mogelijk af te wisselen met persoonlijke stukken in ieder geval!

 • Wat leuk om te lezen Nicole. Goed dat er zo positief op je offertes werd gereageerd. Meestal is het slagingspercentage niet zo hoog, dus dat doe je goed. Eén leuke opdracht heb je al in de pocket voor november, ik kijk daar ook altijd naar wat mijn omzetgaranties zijn voor komende maand. Als blogger is dat wel lastig omdat je meestal max 1 of 2 maanden van te voren een opdracht krijgt en veel vaker last minute. Ben benieuwd hoe dat als VA is, dat zal vast beter te plannen zijn. Zet hem op!

 • Ik vind je een topper en ik vind het als collegablogger ook heel leuk dat je ons mee neemt achter de schermen in deze reis in het ondernemerschap. Heel stoer. Zet m op! -x- Mama van Dijk

 • Wat leuk en interessant om te lezen hoe je eerste maand als ZZP’er bevallen is! En goed dat je meteen leert van de eerste weken als ondernemer. Heel veel succes toegewenst en hopelijk wordt november nog succesvoller!

 • Spannend hoor! Wij hebben sinds een aantal maanden een whiteboard waar we elke week onze doelen opschrijven als deel van de maand en afgelopen maand hadden we alle doelen gehaald! Dat zegt ook maar weer dat je zelfs als je al heel lang bezig bent, niet altijd alle doelen haalt. Maar het is wel een handige reminder om te zien waar je meer aandacht aan moet besteden. In ons geval welke website (we hebben er drie).

  Succes volgende maand! Het frustrerende van de nieuwe maand is altijd weer dat je op 0 moet beginnen. Ik ging gisteren van een score van 115% naar 5% 😉

 • Fijn dat je ons meeneemt in de wereld van het ondernemen! Ik vind het zo een abracadabra wereld….Ben blij dat het positief verloopt. Lekker om met je doelen bezig te zijn he.

  Liefs, Carmelina

Reageren is niet mogelijk.