Hoe houd jij je kindje koel?

Met deze warme temperaturen is het belangrijk om koel te blijven. Koel als in ‘relaxt, rustig’, maar ook koel als in ‘fris’. Mensen vinden het vaak al moeilijk om zelf af te koelen, laat staan om ook nog eens hun kind(eren) koel te houden. Toch is het niet onmogelijk. De manieren waarop ik mezelf verkoel, zo doe ik het ook bij mijn dochtertje. Alleen ’s nachts vind ik het lastig voor haar, want bij mezelf zet ik een ventilator neer, bij haar durf ik dat niet zo goed. Bang voor een verkoudheid.┬áGelukkig lukt het me overdag beter!

Hoe houd ik mijn kind koel?

Het begint al bij het uit bed halen. Ik was haar met een koud washandje en doe haar zeer luchtige kleertjes aan. Wat voorbeelden: een katoenen jurkje met een onderbroekje (voor over de luier), een katoenen rompertje met spaghettibandjes en een kort broekje of rokje of een broekje/rokje met een t-shirt. Dat is waar we mee beginnen. Dan krijgt ze bij haar ontbijt naast melk ook meteen een beker water. Dit omdat ik het vochtgehalte gelijk wil bijtanken. Ze zal namelijk tijdens de nacht veel gezweet hebben en dus veel vocht verloren hebben.

Ik zet op meerdere plaatsen een beker met drinken neer en controleer regelmatig of het nog koel genoeg is. Zo niet dan doe ik er een ijsklontje in. Ik weet namelijk dat ze lauw water/drinken niet opdrinkt en dat is natuurlijk wel de bedoeling. Ook vind ik het fijn dat ze niet hoeft te vragen om drinken en ze het dus zelf kan pakken tijdens het spelen.

Als het gaat om spelen, speelt Fay (net als ieder ander kind denk ik) het liefst met water. Dat komt echt goed uit want water zorgt voor verkoeling. Ik laat haar zoveel mogelijk in de schaduw spelen, maar mocht ze buiten de schaduw lopen dan is ze gewoon goed ingesmeerd natuurlijk. Vaak loopt ze midden op de dag dan ook alleen nog maar in een onderbroekje of een luier rond. En doordat ik vele verschillende water activiteiten heb uitgezet verveelt het haar nooit.IMG_5916

Dan qua eten geef ik haar meerdere porties verdeeld over de dag, meer dan normaal. Dit omdat je met dit weer beter lichter kunt eten. Ik laat haar ook meer fruit en groente snoepen, zoals komkommer en snoeptomaatjes. Maar een andere tip is ook om bevroren fruit (lidl heeft fijne grote zakken) in water te gooien. Zo krijgt je water een smaakje wat er dan ook vaak makkelijker in gaat en na een tijd is je fruit ook ontdooit en kan je kleine het heerlijk opsnoepen! Een win-win situatie vind ik zelf ­čÖé

Als het gaat om ’s nachts heb ik op Twitter om hulp gevraagd, ik volgde het advies van Joyce op, hydrofieldoeken in de vriezer en dan over of onder je kind leggen met slapen. Ook heb ik haar nog even extra druk laten spelen van te voren en hebben we de ventilator voordat ze in bed ging even laten blazen met de deur en het raam open.

Hoe houd jij je kindje koel?

4 reacties op “Hoe houd jij je kindje koel?

  • Ik vind het best lastig eigenlijk. Gisteren heb ik even gezwommen met Nomi en thuis hebben we wel een klein badje, maar Nomi zit nog niet zo stevig..

  • Wij eten nu ook veel fruit, is lekkerder en lichter dan brood.. dat invriezen is een leuke tip! Ik leg babydoekjes in de koelkast zodat ik Eline tussendoor daar een beetje mee kan opfrissen. Verder beetje spetteren en veel in de schaduw/ binnen zijn (deuren dicht dan anders komt de warmte naar binnen). En de rolgordijnen laten we de hele dag ook dicht. Fietsen in het bos of ergens anders waar het wat koeler is is ook heerlijk. Ennnuuh zeker drinken drinken en nog eens drinken!!x

  • Bedankt voor de fijne invries fruit en bevroren hydrofiele luiers tips…Lola slaapt al een paar nachten erg slecht door de hitte…zo zielig! Ik ga meteen wat doeken in de vriezer leggen!

Reageren is niet mogelijk.