Hoe het werken tijdens de vakantie ECHT ging

Voor de vakantie had ik een hele mooie planning gemaakt hoe ik het werken tijdens de vakantie zou aanpakken. Dat kun je terug lezen in deze blog of je leest even verder dan geef ik een korte samenvatting. Van de zes weken vakantie zou ik de eerste drie weken niet werken omdat we dan op de camping zaten en de overige drie weken zou ik wel werken maar met een vakantie planning. Dat is het ‘nadeel’ namelijk van een eigen bedrijf hebben en thuis werken. De kinderen zijn er gewoon zes weken. Dus daar moet rekening mee gehouden worden. Of ik me aan alle plannen gehouden heb? Dat lees je in deze blog.

Wel of niet gewerkt op de camping?

Op de camping zelf heb ik eigenlijk niet of nauwelijks gewerkt. Er waren een paar dingen die ‘moesten’ en dat was elke zondagavond of maandag vijf video’s online zetten in de online Instagram leeromgeving die ik heb. Zodat alle leden weer nieuwe video’s hebben om te kijken. Het was de bedoeling dat dit automatisch zou gaan, maar dat lukte niet. Dus dan maar handmatig.

Verder heb ik in de vakantie wel twee blogs geschreven, maar die gingen over de vakantie. Het leek me namelijk leuk om weekoverzichten te maken voor de zomervakantie zelf. In zo’n periode doen we vaak meer dan wanneer school weer begint. Dus dat zijn dan ook wel leuke overzichten om te lezen, vind ik zelf tenminste. Echter die blogs voelde echt niet als werk, dat is meer voor de leuk. Verder heb ik dus echt niet gewerkt. En dat voelde heeeeeeerlijk!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Werken met de kinderen thuis, hoe ging dat?

In de eerste week dat we weer thuis waren had mijn man ochtenddienst. Ik had dus voorgenomen om dan in de ochtend een uurtje te werken terwijl de kinderen speelden. En als mijn man dan thuis zou zijn in de namiddag om ook weer een uurtje of twee te werken. Op de maandagochtend ging het werken eigenlijk heel goed. Het werd meer dan een uurtje want ze waren zo lekker buiten aan het spelen dat ik in totaal die dag gewoon 5 uur heb gewerkt. Echter ging het de rest van de dagen minder goed. Want ik had twee dagen een vroege afspraak bij de fysio en dokter waardoor van werken niets terecht kwam. Alleen in het weekend lukte het me weer even een uurtje of twee te werken.

De tweede week begon weer redelijk goed. Mijn man was in de ochtend thuis omdat hij avonddienst had dus hij kon zich met de kinderen bezig houden. Ik heb op die maandag dus ook weer best wat kunnen werken. Echter in de dagen daarna ging dat weer minder goed. En heb ik dus ook amper gewerkt. Wellicht af en toe een blog geschreven, maar daar bleef het dan ook echt bij.

In de derde week leek het erop dat ik net zo weinig zou werken als in de week ervoor. Toch heb ik zelf het idee dat ik dus vrij veel heb kunnen doen. Als mijn man dan in de middag thuis was dan ging ik vaak nog even achter de laptop. Sowieso de maandagochtend was weer een lekkere werkdag, maar nu ook de vrijdagochtend omdat mijn moeder de kinderen meenam naar de dierentuin. Had ik mooi alle tijd om weer even wat blogs te schrijven, nieuwsbrieven te maken en bezig te zijn met mijn hernieuwde blog. Daar moesten namelijk nog wat nieuwe pagina’s voor gemaakt worden en ik mocht het tekstwerk doen.

Al met al ben ik best tevreden. Ik had het echt nodig om eens even echt vakantie te nemen zoals in de eerste drie weken. En ik vond het ook geen probleem om in de andere drie weken wel af en toe te werken. Sterker nog, juist dat langzame opbouwen vond ik eigenlijk wel lekker. Vaak ga je na een vakantie meteen vol gas weer er tegenaan en dan heb je na 1 dag al direct het gevoel dat je amper vakantie hebt gehad en er weer eentje nodig hebt. En dat gevoel heb ik dus helemaal niet!