Hoe herken je een rijpe avocado?

herken-rijpe-avocado

Avocado’s zijn enorm lekker en vooral gezond. Ik ben echt dol op deze groene vrucht, niet alleen omdat het zo gezond en lekker is. Maar ook omdat je er gewoon zoveel mee kunt! Lekker door de salade, in een smoothie, als beleg op een broodje, in een wrap, als saus, op een pizza en nog veel en veel meer. Het enige nadeel vond ik alleen altijd: hoe herken je een rijpe avocado? Ik wist wel dat een harde avocado nog niet rijp was en ook dat je ze het beste tussen andere fruitsoorten kunt leggen zoals mandarijnen en bananen zodat ze sneller rijpen. Maar wanneer zijn ze nu echt rijp?

Mijn lieve blogvriendin Kelly vroeg zich dat ook al af en daarom besloot ik om er een artikel over te schrijven. Nu is daar een heel makkelijk foefje voor.

avocado rijp

Doorgaans zit er op een avocado een pitje bovenop. Wanneer je deze verwijderd zie je de kleur van de avocado. Wil je perse een rijpe avocado kopen dan kun je het pitje eraf halen en wanneer de kleur groen/geel is zoals een avocado hoort te zijn dan is hij precies goed. Wel direct die dag of de dag erna gebruiken want anders wordt hij overrijp. En dat is echt niet lekker!

avocado-878958_1280

Een rijpe avocado ziet eruit zoals bovenstaande foto. Echt heerlijk! Wil je weten waarom een avocado nu zo gezond is dan schreef mijn lieve blog collega Karen daar vorig jaar een artikel over. Waarom is avocado gezond? Een echte leestip voor wanneer je het interessant vind om meer te leren over voedingsmiddelen.

Wat ook fijn is om te weten is hoe je een avocado kunt laten rijpen. Vaak koop je van die harde dingen in de winkel en duurt het eeuwen voor ze rijp zijn. Daar heb je niets aan. Je kunt ze in een papieren zak doen, dan duurt het ongeveer 3 – 6 dagen voordat ze rijp zijn. Maar heb je een onrijpe avocado en wil je vandaag nog een rijpe avocado, dan is het volgende filmpje wellicht iets voor je:

Wist jij dit handige foefje al?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

6 reacties

 1. Mariska op 28 januari 2016 om 14:46

  Lekker in de supermarkt in avocado’s knijpen tot ze allemaal beurs zijn 😛 nee grapje, zo iemand ben ik niet.

  • Nicole op 29 januari 2016 om 10:26

   Knijpen is dus niet meer nodig ?

 2. Karen op 29 januari 2016 om 09:28

  Ik zie je artikel nu pas! Dank voor de linkliefde. Grappig en toevallig trouwens, want ik heb een tijd geleden precies zo’n artikel geschreven. 🙂 Ik eet elke dag avocado namelijk. Het is echt mijn favo fruit.

  • Nicole op 29 januari 2016 om 10:26

   Oh echt? Die heb ik dan gemist of vergeten ? Sorry!

   • Karen op 29 januari 2016 om 10:30

    Echt heel lang geleden, toen las je mij niet eens denk ik? En daarom zei ik het niet hoor. Ik vond het gewoon grappig en toevallig.

 3. Lori (Mama's Jungle) op 31 januari 2016 om 12:37

  Wat grappig van dat pitje. Zo leer je nog eens wat :p

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje