Hoe herken je een rijpe avocado?

Avocado’s zijn enorm lekker en vooral gezond. Ik ben echt dol op deze groene vrucht, niet alleen omdat het zo gezond en lekker is. Maar ook omdat je er gewoon zoveel mee kunt! Lekker door de salade, in een smoothie, als beleg op een broodje, in een wrap, als saus, op een pizza en nog veel en veel meer. Het enige nadeel vond ik alleen altijd: hoe herken je een rijpe avocado? Ik wist wel dat een harde avocado nog niet rijp was en ook dat je ze het beste tussen andere fruitsoorten kunt leggen zoals mandarijnen en bananen zodat ze sneller rijpen. Maar wanneer zijn ze nu echt rijp?

Mijn lieve blogvriendin Kelly vroeg zich dat ook al af en daarom besloot ik om er een artikel over te schrijven. Nu is daar een heel makkelijk foefje voor.

avocado rijp

Bol AlgemeenBol Algemeen

Doorgaans zit er op een avocado een pitje bovenop. Wanneer je deze verwijderd zie je de kleur van de avocado. Wil je perse een rijpe avocado kopen dan kun je het pitje eraf halen en wanneer de kleur groen/geel is zoals een avocado hoort te zijn dan is hij precies goed. Wel direct die dag of de dag erna gebruiken want anders wordt hij overrijp. En dat is echt niet lekker!

avocado-878958_1280

Een rijpe avocado ziet eruit zoals bovenstaande foto. Echt heerlijk! Wil je weten waarom een avocado nu zo gezond is dan schreef mijn lieve blog collega Karen daar vorig jaar een artikel over. Waarom is avocado gezond? Een echte leestip voor wanneer je het interessant vind om meer te leren over voedingsmiddelen.

Wat ook fijn is om te weten is hoe je een avocado kunt laten rijpen. Vaak koop je van die harde dingen in de winkel en duurt het eeuwen voor ze rijp zijn. Daar heb je niets aan. Je kunt ze in een papieren zak doen, dan duurt het ongeveer 3 – 6 dagen voordat ze rijp zijn. Maar heb je een onrijpe avocado en wil je vandaag nog een rijpe avocado, dan is het volgende filmpje wellicht iets voor je:

Wist jij dit handige foefje al?

6 reacties op “Hoe herken je een rijpe avocado?

Reageren is niet mogelijk.