Hoe gaat het met Fay?

De afgelopen tijd krijg ik steeds meer vragen binnen van mensen die willen weten hoe het met mijn dochter gaat. Ik heb natuurlijk heel erg lang echt heel persoonlijk geblogt en ook veel over Fay. En dat is nu heel wat minder. Ik blog nog wel persoonlijk maar vooral over wat mij bezig houd. Een van de redenen is omdat ik de privacy van beide kinderen wat meer wil bewaken, maar ook omdat ik niet het idee heb zoveel over hen te kunnen vertellen.

Omdat het nu wel heel lang geleden is (afgezien van haar eerste kinderfeestje) dat ik over mijn dochter Fay vertelde bij deze weer een update.

Een echte kleuter

Onze dame is met haar vijf jaar een echte kleuter te noemen. Aangezien ze in maart jarig is heeft ze nu iets meer dan een jaar in groep 1 gezeten. Maar volgend schooljaar mag ze dan toch echt naar groep 2. Dat vindt ze echt super cool. Ze voelt zich dan ook al een hele grote meid. Zo groot dat ze het liefst alleen naar school zou willen. Nu zou dat technisch gezien wel kunnen, ze hoeft maar 1 straat over en daar staan brigadiers. Toch vind ik haar er nog te klein voor. Ik vind het zelf ook nog te leuk om haar weg te brengen en op te halen.

Meisje meisje

Ondanks dat ze ook van voetballen en klimmen en klauteren houdt is het echt een meisje meisje. Ze draagt het liefst jurkjes, wil eigenlijk elke dag nagellak op en make-up (krijgt ze niet hoor) en speelt het liefst dat ze een prinses is of K3. Ook vadertje en moedertje spelen is favoriet. Ze heeft dan ook vooral vriendinnetjes waar ze regelmatig mee afspreekt. Toch heeft ze ook al eens met een vriendje afgesproken.

Fietsen en zwemmen

In april heeft ze leren fietsen zonder zijwieltjes en sindsdien wil ze niets anders meer. Ik merk echt zo’n verschil met een jaar geleden toen ze net kleuter werd. Ze was nog helemaal niet klaar om te fietsen, vond alles maar eng. En nu voelt ze zich heel groot en wil ze eigenlijk alles wat ook grote kinderen doen. Ook het zwemmen gaat goed. Ze zit sinds maart op zwemles en alhoewel we van te voren dachten dat het moeilijk zou worden (ze vindt dit soort dingen altijd eng) ging het vanaf de eerste les al goed. Ze doet het zo goed dat we haar van 1 naar 2 zwemlessen in de week hebben gezet.

Dol op haar broertje

Wat Fay overigens van haar broertje vindt…? Echt de allerliefste en leukste. Haar woorden. Die twee maken natuurlijk ook af en toe wel eens ‘ruzie’, al stellen die niet zoveel voor. Maar meestal is het gewoon heel erg lief en fijn spelen samen. En vooral veel gek doen, knuffelen en kusjes geven. Die twee hebben regelmatig de slappe lach samen en kunnen volgens mij echt niet zonder elkaar.

Zoals je kunt lezen gaat het dus echt goed met onze dame. We zijn enorm trots op haar!

1 reactie op “Hoe gaat het met Fay?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *