Hoe gaat het met Fay in groep 2

groep-2-speeldates

Onze dochter zit inmiddels alweer een aantal weken in groep 2. Aangezien ze in maart geboren is heeft ze iets langer dan een jaar in groep 1 gezeten. Vooral de laatste paar weken voor de vakantie was ze daar wel klaar mee. Ze wilde leren schrijven en lezen. Dat je dit pas echt in groep 3 gaat leren hebben we haar maar niet verteld.

Nu het schooljaar alweer meer dan 2 maanden onderweg is vond ik het wel een mooie gelegenheid om een update te geven over het leven van onze kleuter in groep 2.

Op school

Alhoewel onze dochter echt een kletskous is vertelt ze niet zo heel veel over school zelf. Tenminste niet op dat moment zelf, soms hoor ik weken later opeens allerlei verhalen over wat ze geleerd hebben. Of wat ze gedaan hebben. Wat ik wel merk is dat ze opeens met bepaalde dingen een heel ander kind lijkt te zijn. Ze durft veel meer, komt voor zichzelf op en voor anderen. Maar het leergierige (wat ze overigens van mij heeft) zit er nog steeds in. Ze wil letters schrijven, het liefst woorden. Ze wil ons voorlezen, dus ik heb boekjes gehaald in de bieb voor de beginnende lezer. En dat doet ze ook al best goed.

Tijdens het eerste kennismakingsgesprek met de juffen (Fay heeft er dit jaar 2) hoorde ik ook alleen maar positieve dingen van hen. Het enige wat misschien wat beter kan is het zelfvertrouwen. Maar goed, ze is ook pas vijf. Dat groeit vast nog wel.

Afspreken

Al vanaf de eerste week is het weer raak. “Mama mag ik vandaag afspreken?” Alhoewel we eigenlijk de ‘regel’ hebben dat het alleen op woensdag en vrijdag kan gebeurd het ook nog regelmatig dat ze op maandag afspreekt. In die eerste week had ik eigenlijk gezegd dat we even niet zouden afspreken. Eerst maar eens rustig weer in het ritme komen. Toch ben ik eind van de week overstag gegaan. Ze had er zoveel zin in en eigenlijk hadden alle andere kindjes ook al afgesproken.

Sindsdien is het elke week wel weer raak. De ene week slechts één keer omdat we afspraken hebben. Een andere week zelfs drie keer.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje