Hoe familie nóg belangrijker werd tijdens de kerstdagen

gian-d-359346-unsplash

Kerst heeft voor mij altijd al om familie gedraaid. Natuurlijk draait het hele jaar (onder andere) om familie en vooral liefde. Maar tijdens kerst wordt dit nog even extra benadrukt. Tijdens deze dagen sta ik nog bewuster stil bij wat we allemaal hebben. En ik denk nog even extra aan de mensen die er niet meer zijn. Zoals mijn opa die is gestorven op tweede kerstdag alweer 14 jaar geleden.

Dit jaar heeft kerst weer een extra lading gekregen. Weer een extra reden waarom samen zijn, liefde voor elkaar en familie nóg belangrijker is geworden. Er was namelijk weer een sterfgeval in de familie. Afgelopen maandag overleed de oma van mijn man. Grote oma, zoals de achterkleinkinderen haar ook wel noemen. Een geweldig lieve vrouw die haar man alweer vijf jaar moet missen, is nu herenigt met hem. Alhoewel ik zelf niet echt geloof in een God of iets, geloof ik wel dat zij op een of andere manier toch weer samen zijn.

De afgelopen dagen zijn dus heel anders gelopen dan we van te voren hadden gedacht. Dagen vol verdriet, maar ook vol met herinneringen. Herinneringen aan die lieve vrouw die ze was. En aan alle mooie momenten samen. Vandaag nemen we echt afscheid van haar. Nog even een laatste groet, waarna we gaan proberen dit een plekje te geven. Op het moment van schrijven hebben we overigens nog niet besloten of we onze dochter meenemen. Ons zoontje is sowieso te klein, maar onze dochter heeft haar heel bewust meegemaakt. En heeft er ook verdriet van. Maar we lezen zulke gemengde verhalen online.. Dat we het niet goed meer weten.

Wat we ook kiezen, we zullen er in ieder geval voor zorgen dat we allemaal op ons eigen manier afscheid kunnen nemen. En familie plus samen zijn zal centraal staan.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

3 reacties

 1. Marieke op 28 december 2018 om 07:53

  Gecondoleerd lieverds!
  Volg je gevoel. Heel veel sterkte vandaag en de komende tijd. X

 2. Kreanimo op 28 december 2018 om 19:38

  Gecondoleerd.
  Wij namen ze allemaal mee toen met Oma Mien. Wel voorbereid, er zijn hele mooie boekjes voor.
  En de begrafenisobdernemer zei toen tegen ons dat meer mensen hun kinderen zouden moeten meenemen. Het is een deel van het leven. En oma Mien zou ze erbij willen gehad hebben. Sterkte…

 3. Anouk op 29 december 2018 om 13:10

  Gecondoleerd, verdrietig! Wat wil Fay zelf met de uitvaart? Onze dochter van vier is vorige maand mee geweest naar een crematie. Wilde ze zelf heel graag en het blijkt haar enorm te helpen bij de verwerking.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje