Hoe doen ze dat toch? Boodschappen versie

Sinds half januari zijn wij begonnen met online boodschappen doen. Dit houdt in dat we dus online boodschappen bestellen en deze bezorgd worden aan huis. Wij hebben daarvoor een bezorgbundel bij de Jumbo. Onlangs deelde ik op social media het bedrag wat ik op die dag af heb moeten rekenen aan boodschappen. En dat was weinig. Vooral in deze tijd dat alles zoveel duurder is geworden. Omdat ik diverse vragen kreeg hoe ik dat toch deed besloot ik deze blog te schrijven.

Want ik snap ook echt wel dat je denkt “hoe doen ze dat toch”? Maar er zit wel een plausibele verklaring achter. In deze blog deel ik open en eerlijk hoe wij het aanpakken qua boodschappen. Het is misschien niet jouw manier en dat is ook helemaal prima. Dit werkt voor ons.

Lees ook: Dit gaven we in januari uit aan boodschappen

Zo doen wij boodschappen

Als eerste kan ik je verklappen dat wij twee vriezers hebben. Eentje onder onze koelkast en nog eentje extra met drie lades. Deze vriezers zitten vaak vrij vol en momenteel past er zelfs helemaal niks meer bij. In deze vriezers zit onder andere brood, vlees (vooral veel kip), vis, roerbakgroentes, spinazie en bakjes met maaltijden. Mijn man heeft namelijk om de week avonddienst dus maak ik vaak grote porties van het avondeten zodat ik dit voor hem kan invriezen. Soms is het zoveel dat ik ook voor mij en de kinderen wat invries. Dat scheelt weer koken.

Het vlees

Als het gaat om vlees dan halen wij sowieso onze kip niet in de supermarkt. Dit kopen we bij Chick ’n Grill, zij staan met hun busje elke zaterdag bij ons in het dorp. De kip is daar €7.95 per kilo, wat goedkoper is dan in de supermarkt en het vlees is nog beter ook. Gehakt koop ik eigenlijk altijd alleen maar in de aanbieding en ook in bulk. Als het gaat om ander vlees kijk ik ook altijd naar de aanbiedingen en dan koop ik meerdere pakken. Denk bijvoorbeeld aan slavinken, worsten, hamburgers en stoofvlees.

Groenten en fruit

Als het gaat om groente en fruit kijk ik ook vaak naar aanbiedingen. Zo was er laatst een goede aanbieding wat betreft de roerbakgroente en dan koop ik dit dus ook ‘groot’ in. Natuurlijk moet ik er altijd op letten dat het in de vriezer past, dus ik kan niet altijd zoveel kopen als ik wil. Spinazie koop ik ook altijd uit de diepvries en dat ligt ook goed op voorraad. Verder hebben wij hier in ons dorp ‘het aardbeienvrouwtje’ en zij verkoopt rechtstreeks van haar eigen land en die van andere telers. Daar halen we bijvoorbeeld paprika, courgettes, aardbeien natuurlijk, enzovoort. Zij heeft ook vaak goede aanbiedingen zodat je een groentepakket voor €10 kunt kopen.

hoe doen ze dat toch, boodschappen versie

Brood

Het brood kopen wij bij de supermarkt en dus niet bij de bakker. En ik moet toegeven dat ik wel kijk naar het aantal vezels maar toch probeer voor redelijk goedkoop brood te gaan. Ook heeft onze supermarkt nu de leuke actie dat je brood kunt kopen van een dag oud voor een klein prijsje. Ideaal!

B-merken / frisdrank / snoepgoed

Daarnaast kopen wij bijna nooit echt A-merken. We gaan 9 van de 10 keer voor B-merken en dat merk je dan ook wel aan de prijs. Ook kopen we eigenlijk bijna nooit frisdrank of ander drinken in de supermarkt. We hebben een SodaStream apparaat thuis staan waarvoor we in Duitsland diverse siropen voor hebben gekocht. Ook kun je er ‘gewone’ ranja siroop aan toevoegen dus dat doen we ook regelmatig. Plus we drinken gewoon heel veel water en thee.

Dan tot slot het snoepgoed, het is niet zo dat we nooit iets van snoep kopen. Maar eerst deden we dit wekelijks, nu vaak om de week. Sinds we een nieuwe bank hebben eten we niet meer op de bank. Dus ook chips en snoep eten we niet meer op de bank. En dat scheelt nogal qua snacken in de avonduren. Hoe lang we dit volhouden weet ik niet, maar tot nu toe gaat dat prima haha.

Conclusie

Je kunt dus tot de conclusie komen dat wij goed op de kleintjes letten en dat ik steeds beter word in budget boodschappen doen. Het is echter niet zo dat we altijd zo laag uitkomen qua boodschappen. De ene week is het gewoon wat meer dan de andere week. Het scheelt ook enorm of mijn man mee eet in de avonden. Want als hij niet mee eet dan maak ik vaak hele simpele maaltijden zoals pannenkoeken, aardappels vlees (vaak nuggets uit de airfryer, visstick of slavink) met groente, pasta met rode saus, enzovoort. Dit soort maaltijden kosten vaak niet zoveel of hebben we nog deels in de vriezer liggen.