Hoe belangrijk is een keuken?

shutterstock_250878214

Als je me vraagt in welke ruimte ik het liefste ben in ons huis dan is dat toch echt de woonkamer. Dat is meteen ook de ruimte waar ik de meeste tijd doorbreng, afgezien van de slaapkamer dan. In de keuken ben ik alleen te vinden wanneer ik moet koken. Ik vind koken best leuk, maar niet op dagen dat ik moet werken. Oftewel, alleen in het weekend houd ik er dus van. Dus hoe belangrijk is een keuken eigenlijk?

Iets meer dan drie jaar geleden kregen wij de sleutel van dit huis, het huis waar we nu wonen. En vrijwel het eerste wat wij deden was de oude keuken eruit halen en een nieuwe aanschaffen. Eigenlijk weet ik niet eens of je die oude keuken wel een keuken kunt noemen. Want hij bestond alleen uit een los gasfornuis met oven en een wasbak met daaronder een kastje. Dat was alles. Verder geen aanrecht of andere keukenkastjes. Alleen een kastje die in de muur van de keuken zat. Zo’n vaste voorraadkast, je kent het misschien wel. Dus een nieuwe keuken was gewoon echt noodzaak.

Een nieuwe keuken uitzoeken

Als eerste keken we naar de indeling van de keuken. Want wat is efficiënt? Aangezien de ruimte erg klein was en we met een tweetal deuren zaten konden we geen u-vorm of l-vorm pakken. Daarom bleef het bij slechts een recht stuk. Ook hebben we een groot raam naar buiten waardoor bovenkastjes ook geen optie waren. Je moet dus sowieso bij het uitzoeken van een keuken en de indeling kijken wat mogelijk is en dan pas wat praktisch is. Zo hebben mijn ouders een apothekerskast, twee zelfs. Dit zorgt voor een heleboel extra opbergruimte terwijl je niet meer ruimte gebruikt.

Daarna is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar wat je mooi vind. Je zou dan kunnen kijken naar de nieuwste keuken trends. Maar aangezien wij in een oud huis wonen die er zowel van binnen als buiten oud uit ziet (landelijke look zeg maar) zou een moderne keuken al niet echt passen. Geen hoogglans voor ons dus. Uiteindelijk hebben we voor een wat donkere look gekozen omdat de tegels en muren van de keuken vrij licht zijn. Na drie jaar vind ik de keuken nog steeds de mooiste ruimte in ons huis. Oke afgezien van de babykamer dan haha.

Hoe belangrijk is een keuken?

Als ik dan de vraag moet beantwoorden hoe belangrijk een keuken is dan moet ik toch toegeven dat het best belangrijk is. Sowieso de ruimte hebben om goed te kunnen koken is essentieel en ook de ruimte hebben om je keuken opgeruimd te houden. Oftewel genoeg kastjes om alles op te bergen.

Vind jij de keuken belangrijk?

testafbeelding

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

3 reacties

  1. Nienke op 3 december 2016 om 19:00

    Nu ben ik wel benieuwd naar jullie keuken!

  2. Jacqueline op 3 december 2016 om 22:10

    Tja, de keuken… na 13 jaar is die van ons nog niet af. Ik wil nog graag een extra blok erbij, maar als je dat bij de keukenboer koopt, betaal je echt belachelijk veel in verhouding tot wat we voor de rest van de keuken betaald hebben.

  3. Leonie van Mil op 4 december 2016 om 10:05

    Wij hebben een open keuken, dus dan vind ik de uitstraling van de keuken extra belangrijk. Ook vanuit de woonkamer kijk je er continu naar. Wij zijn ook erg blij met onze keuken. Strak, met een beetje een landelijke uitstraling.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje