Hoe ben ik als blogger?

Zo zei ik laatst nog dat ik niet zo vaak tags in wil vullen, heb ik nu weer een tag-artikel voor jullie. Maar soms kom je er gewoon een aantal tegen die erg leuk zijn om in te vullen. Vandaag vertel ik wat meer over mezelf als blogger. Overigens schreef ik een tijd terug ook het artikel ‘Persoonlijke vragen over bloggen beantwoord‘. Daarom heb ik een aantal vragen weggelaten omdat deze al in dat artikel beantwoord zijn. Ook heb ik één vraag eruit gelaten omdat ik deze in een apart artikel wil behandelen..

De vragen zijn bedacht door Patricia van de blog Patricia neemt je mee en ik vond de tag op de website van Hare Maristeit.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Wat ik ook op andere momenten drink: water, cool bear, af en toe een latte macchiato (met soms een scheutje erin, haha) of een wijntje. Niet echt heel erg boeiend verder dus. De wijntjes en het scheutje in de koffie drink ik overigens alleen in het weekend hoor. Doordeweeks zit ik braaf aan het water.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Het ligt er een beetje aan wat verstaat onder een jaaroverzicht. Ik maak geen echte jaaroverzichten maar ik plaats wel overzichten van bijvoorbeeld mijn best gelezen artikelen en mijn moment van dat jaar. Overigens heb ik afgelopen oudjaarsdag wel een mini jaaroverzicht gemaakt met foto’s en daar een klein stukje tekst bij. Daar ben ik overigens niet echt lang van te voren mee begonnen. Kwam spontaan in me opzetten haha!

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Eigenlijk een beetje hetzelfde als wat Maris heeft geleerd en dat is dat je met bloggen gewoon lekker moet doen wat jij wilt en niet teveel op anderen moet letten. Ik merk heel erg (en deed dat overigens zelf ook) dat bloggers veel bezig zijn met wat een ander doet en een ander heeft of beweert. Zo is er een blogger die vrijwel elke week wel iets op social media zegt over hoe goed haar blog het wel niet doet en wat de cijfers zijn. Daar vergelijken veel andere bloggers zich dan weer mee en gaan zich bijvoorbeeld afvragen waarom het hun niet lukt. Vervolgens die je dan van die clickbait artikelen online komen en dat vind ik zo zonde.

Blijf gewoon lekker bij jezelf en let niet zoveel op want een ander wil of vindt of verwacht.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Poeh, er is eigenlijk geen beste moment behalve wanneer mijn dochter in bed ligt ’s avonds en mijn man avonddienst heeft. Al moet ik wel toegeven dat sinds ik een nieuwe laptop heb, ik ook vaker in de avond blog wanneer hij wel thuis is. Ook pak ik stiekem nog een uurtje of wat mee tijdens de middagdutjes van Fay. Daarnaast maak ik sowieso overdag de meeste foto’s en als ik echt een recept voor op de blog maak doe ik dat ook overdag zodat ik ook de mooiste foto’s ervan kan maken.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Er is een tijd geweest dat ik had gezegd ‘dat ik er mijn fulltime baan van kan maken’. Maar die tijd is niet meer, ik wil er absoluut niet mijn fulltime baan van maken, al lijkt het me wel super om er een leuk extraatje uit te kunnen halen. Waarom geen fulltime baan? Omdat het mijn hobby en passie is en ik niet keuzes moet/wil gaan maken gebaseerd op bepaalde rekeningen die betaald moeten worden enzovoort.

Daarnaast zou ik het super gaaf vinden wanneer ik een keer naar het buitenland zou mogen voor mijn blog. Dat ik (voor eventjes) een reisblogger ben. Wat me ook gaaf lijkt is wanneer ik bijvoorbeeld een workshop of lezing mag houden over het bloggen.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Nou echt onzeker niet, maar wel kwetsbaar. Ik deel natuurlijk veel persoonlijke dingen op mijn blog en dat doe ik weloverwogen. Toch zijn er altijd mensen die er iets van vinden en mij erop aan kijken. Zo schreef ik over de hoofdluis van Fay en kreeg ik via mijn man te horen dat iemand vond dat ik dat niet had moeten doen. Tsjah, ik denk echt heel goed na voordat ik iets plaats en dus ook daarover. Toch steekt het dan een beetje dat mensen zich daarmee gaan bemoeien of er in ieder geval iets van vinden. Maar zoals ik ook al in een vorig artikel zeg ‘je doet het nooit goed‘. Zolang ik er zelf maar achtersta en mijn man, dan is het goed.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Ja eigenlijk best wel. Zo heb ik veel contact met een zestal blogmama’s uit het zuiden via de app en we spreken regelmatig (althans dat proberen we) af. Daarnaast heb ik twee van mijn meest dierbare vriendinnen leren kennen door het bloggen, namelijk Anita van Mindjoy en Jennifer van Jensandthecity.

Daarnaast heb ik via snapchat en twitter ook contact met een aantal andere leuke bloggers en daar ben ik echt enorm blij mee. Het is gewoon fijn om mensen te hebben waarmee je kunt sparren en die je 100% snappen als het gaat om het bloggen en alles eromheen. Wel vind ik het jammer dat iedereen zo verspreid woont, want ik weet zeker dat ik met een aantal mensen ook offline goed zou klikken.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Ik ben denk ik het meest trots op mijn allereerste artikel over mijn postnatale depressie. Daarin kwam ik openlijk uit voor het hebben van PND. Doodeng vond ik het, om dit gewoon de online wereld in te knallen, want voor die tijd had ik er nog niemand echt over zien schrijven online. Inmiddels bijna twee jaar later zijn er steeds meer mensen die het aandurven dit taboe te doorbreken en daar ben ik maar al te trots op. Daarnaast ben ik ook wel trots op het artikel van de 10x kersthapjes maken, aangezien deze behoorlijk viral is gegaan! Sowieso vind ik het leuk wanneer ik zie dat maanden later mensen nog steeds op een artikel kijken die ik geschreven heb.

Wil jij nou ook deze tag invullen? Dat mag natuurlijk, hieronder vind je ALLE vragen van deze tag. Vermeld dan wel even Patricia, aangezien zij de bedenker is van deze vragen.

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?
Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?
Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?
Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?
Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?
Heb jij veel contact met collega bloggers?
Wat voor muziek of welke tv-zender heb je het liefst aan onder het bloggen?
Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?
Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?
Waarom zou iemand een blog moeten starten?
Wie zou jij willen vragen deze tag ook in te vullen?

Ben jij ook een blogger? Of zou je willen gaan bloggen?

24 reacties op “Hoe ben ik als blogger?

Reageren is niet mogelijk.