Een high tea kinderfeestje organiseren: tips & tricks

high tea kinderfeestje organiseren thuis

Een kinderfeestje is een bijzonder en feestelijk evenement voor kinderen. Het is dan ook elk jaar weer de vraag wat je kunt gaan doen. Er zijn zoveel mogelijkheden dat je wellicht door de bomen het bos niet ziet. In dit artikel vertel ik meer over het houden van een high tea tijdens een kinderfeestje, aangezien wij deze onlangs zelf ook hebben gehouden. Het is dus een blog uit eigen ervaring, met daarin een aantal handige tips en ideeën voor een high tea kinderfeestje.

High tea kinderfeestje organiseren voor thuis

Wil je thuis een kinderfeestje organiseren dan is een high tea daar heel geschikt voor. Natuurlijk heb je ook diverse externe locaties waar je een high tea kunt houden, dat scheelt je in organisatie. Maar ook thuis is het heel goed te doen met het juiste stappenplan en planning.

Stap 1: Kies de ruimte uit

Een van de eerste stappen, naast het bedenken wie je allemaal uitnodigt, is het bepalen van de locatie van het feestje. Wil je thuis het kinderfeestje vieren dan is het slim om te bedenken in welke ruimte je de high tea gaat houden. Het aantal kinderen dat je kunt uitnodigen hangt natuurlijk ook af van de grootte van de ruimte. Als het mooi weer is, kun je overwegen om het kinderfeestje in de tuin te houden. Heb je daar genoeg ruimte? En voldoende tafels en stoelen? De high tea kan natuurlijk ook binnen plaatsvinden, in de woonkamer of eetkamer.

Het was mooi weer tijdens het kinderfeestje van mijn dochter maar toch besloot ik om het binnen te doen. Qua aankleding vond ik dat veel makkelijker, plus vond ik het fijn om de kinderen na de high tea even lekker naar buiten te kunnen sturen. Dan kon ik fijn in alle ‘rust’ opruimen.

Stap 2: Het menu samenstellen

Een high tea kinderfeestje draait natuurlijk om lekker eten en drinken. Daarom is het belangrijk om een menu samen te stellen dat geschikt is voor kinderen. Dus maakte ik samen met mijn dochter een lijstje met dingen die wij wel geschikt vonden voor tijdens een high tea. En die voor mij ook nog makkelijk te doen zijn. Je wilt namelijk niet nog uren in de keuken moeten staan op de dag zelf. Ook wilde ik een mix maken van zoet en hartig, plus ik wilde er ook wat gezondere dingen tussen hebben liggen. Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met eventuele allergieën van de kinderen.

Drinken tijdens de high tea

Mijn dochter en ik kwamen al snel tot de conclusie dat we geen thee zouden schenken. Dit omdat mijn dochter dit wel lekker vindt, maar ze niet goed wist of haar vriendinnen en vrienden dit ook lekker vinden. Daarom kozen we voor kinderchampagne om mee te beginnen, appelsap, fristi, chocolademelk en ranja.

high tea kinderfeestje organiseren eten en drinken high tea kind

Eten tijdens de high tea

Wat betreft het eten koos mijn dochter voor lekkere dingetjes zoals mini donuts en kleine tompoucen. Deze kochten we bij de Jumbo en komen uit de diepvries, daar heb je dus weinig voorbereiding voor nodig. Verder wilde ze ook graag brownies, mini saucijzen- en worstenbroodjes, wraps met kipfilet en salami, sandwiches met hagelslag en ander beleg en mini pizza’s. Ook hadden we nog lekkere spiesen met poffertjes en aardbeien plus wat bakjes met paprika, tomaatjes en komkommer.

Heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan met hapjes dan kun je ook een high tea box thuis bestellen en laten bezorgen.

Stap 3: Decoratie en andere benodigdheden

Om het helemaal af te maken is het natuurlijk ook leuk wanneer je ook aandacht besteed aan de decoratie van het feestje en de high tea tafel zelf. Gelukkig is dat heel makkelijk te bewerkstelligen met leuke servetten, ballonnen en slingers. Wij hadden onze tafelklem dit keer op de dressoir geschroefd zodat we daar de ‘happy birthday’ slinger konden hangen plus nog een confettislinger. Op die kast had ik ook al het drinken gezet en alle glazen/bekers en nog wat bordjes met eten.

De tafel heb ik niet perse gedekt met een tafelkleed, maar wel had ik leuke etagères verzameld bij mijn familie. En mijn schoonzusje had me diverse leuke Blond Amsterdam gebaksbordjes geleend, samen met bijpassende servetten en een theepot. Ook kocht ik bij de Hema plastic champagneglazen zodat daar de kinderchampagne uit gedronken kon worden. Dat maakt het wel allemaal af.

Stap 4: Activiteiten en entertainment

Alhoewel een high tea op een kinderfeestje erg leuk is om te doen, neemt het ook weer niet de hele middag in beslag. Dat kan bij volwassenen soms wel, lekker uren tafelen en keuvelen, maar bij jonge kinderen is dat vaak wat lastiger. Daarom is het slim om voldoende andere activiteiten en entertainment te plannen om de kinderen bezig te houden. Met alleen een high tea kom je er niet.

Zo kun je tijdens de high tea zelf al wat muziek op de achtergrond aan zetten, dat brengt ook direct wat sfeer mee. Maar je kunt ook leuke spelletjes, knutselactiviteiten of een verkleedpartij organiseren. Je kunt natuurlijk ook een professional inhuren om de kinderen te vermaken. Denk aan iemand die schminkt of een ballonartiest. Op het kinderfeestje van mijn dochter hebben we na de high tea muziekbingo gedaan, hebben ze buiten gespeeld en als ‘afsluiter’ deden we een gave Escape Room. Ook had ik een suikerspinmachine en kregen de kinderen op het eind allemaal een suikerspin. Ook dat was een hit!

kinderfeestje high tea thuis

Stap 5: Loslaten en genieten

Na alle voorbereiding, die eigenlijk heel erg meeviel, is het dan eindelijk zo ver. Het kinderfeestje mét high tea en diverse andere leuke activiteiten. Het is handig om van te voren al zoveel mogelijk klaar te zetten en klaar te maken zodat je tijdens het feestje zelf niet zoveel meer hoeft te doen. Dat is mij prima gelukt en alhoewel ik van te voren best wat stress had, was dat op het feestje zelf eigenlijk allemaal weg. Ik heb alles fijn kunnen loslaten en heb, samen met mijn dochter en haar vrienden & vrienden, flink genoten!

Hopelijk doe jij dat ook nadat je deze blog hebt gelezen en je eigen voorbereidingen hebt getroffen. Veel plezier gewenst in ieder geval! Mocht je nog op zoek zijn naar meer tips voor kinderfeestjes dan vind je hier hele leuke kinderfeestjes.

4 reacties op “Een high tea kinderfeestje organiseren: tips & tricks

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *