Het Westland: een bezoek waard!

Eind juli werd ik samen met een aantal andere mamabloggers uitgenodigd door Angela van Bezoek Westland en Lisette van LisetteSchrijft om het Westland te bezoeken. Naast dat dit een prachtige streek is, is er ook veel te doen voor en met kinderen. En dat wilden ze ons met eigen ogen laten zien. Het was een geslaagde dag en dat kwam niet alleen door het fijne gezelschap. 

Op de camping

Als er iets is wat ik leuk vind, dan is het kamperen. Sinds we kinderen hebben zitten we eigenlijk altijd in een huisje of stacaravan. Maar kamperen met een tent staat wel echt in de planning. Onze dag startte op minicamping De Zwetzone. Dit is een zeer kleine camping (zoals de naam al doet vermoeden) met slechts 15 staanplaatsen, 4 camperplaatsen en 5 zeer vrolijk gekleurde trekkershutten. Deze hutten worden ook regelmatig afgehuurd voor een kinderfeestje. Hoe leuk!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze camping is een geweldige uitvalsbasis wanneer je lekker op vakantie wilt in het Westland, je een weekendje erop uit wilt of dus een kinderfeestje wilt houden. Op de camping zelf is een speeltuin en een grote schuur waar de kinderen lekker binnen kunnen spelen wanneer het regent. En achter de camping ligt een prachtig gebied waar een leuk pad loopt waarbij je over slootjes kunt springen of je gaat erover met een bruggetje, boomstam, enzovoort. Verzin er wat spelletjes bij en je hebt een super leuke poldertocht.

Boottochtje

Ongeveer een paar honderd meter verderop ligt Paviljoen de Zweth waar je allerlei leuke activiteiten kunt doen. Ook kun je er een sloep, kano of fiets huren waarmee je de omgeving kunt ontdekken. Wij mochten die dag met de sloep op pad en dat is echt een aanrader. Ja, zeker ook voor kinderen. Want op een boot varen is gewoon altijd leuk. En als je dan door de polder vaart met allerlei gave kassen en andere dingen langs de kant, dan is dat nog leuker.

Bij Paviljoen de Zweth zelf kun je heerlijk ontbijten en lunchen, maar je hebt er ook allerlei toffe activiteiten zoals midgetgolf, een speeltuin en een survival parcours. Het parcours is enorm leuk voor (kinder)feestjes of familiedagen. Het midgetgolf hebben we even een paar rondes uitgetest en is heel leuk omdat ze echt de dingen die typisch Westlands zijn er neer hebben gezet. En ik ben mezelf niet als ik ook even durfal wilde spelen op de survival baan.

High tea

Als lunch kregen we een high tea bij theetuin de Bongaard. Een super leuk en knusse lunchroom aan het water waar je echt vooraf moet reserveren. Wel zo’n drie maanden zelfs. Maar dat is het wel waard want de high tea is enorm lekker en er is zelfs een kids variant.

Oude timmerwerf

Achter de theetuin ligt nog een oude timmerwerf. Er woont al lange tijd geen timmerfamilie meer, maar het dient nu deels als museum en expositieruimte. Het mooie is dat het huis nog vrijwel intact is en je dus kunt zien hoe men vroeger leefde. Super interessant om te zien en ook mooi om over te horen. Verder kun je in de timmerwerf zelf ook nog aan de slag om op ambachtelijke wijze zelf iets in elkaar te zetten. Wij konden kiezen tussen een vogelhuisje of een gereedschapskist en ik koos voor het tweede. Gelukkig was alles al op maat gezaagd en zaten de spijkergaten er al in. Dus we hadden binnen no time iets moois gemaakt.

Al met al hebben wij als mamabloggers echt een super leuke dag gehad. Maar heb ik dus ook ontdekt dat je jezelf heel goed kunt vermaken in het Westland met kinderen. En dan heb ik het niet eens gehad over kasbezoeken en varend corso. Hopelijk ontdek ik dat op een ander moment ook nog eens.

Bezoek Westland en Lisette, enorm bedankt voor de gastvrijheid! Ik kom zeker nog eens met mijn gezin naar jullie mooie regio.

Ben jij al eens in het Westland geweest of kom je er wellicht zelf vandaan?

2 reacties op “Het Westland: een bezoek waard!

Reageren is niet mogelijk.