Het weekmenu van Minke!

afbeelding als decoratie bij weekmenu

Wat eten we vandaag? Dat is een vraag die volgens mij in elk huishouden met regelmaat gesteld wordt. Hier is het mijn dochter die het werkelijk elke dag vraagt. Maar ook ik vraag mezelf vaak af wat we nu weer moeten eten. Daarom is het altijd zo fijn om van een ander te horen wat zij eten die week en dat is dan ook hoe deze rubriek tot stand is gekomen. Ik vind het heerlijk om te zien wat anderen voor een weekmenu maken en haal daar mijn inspiratie uit. Hopelijk vind jij hier ook een heleboel inspiratie en wie weet deel jij ook jouw weekmenu eens met ons. Vandaag het weekmenu van Minke.

Stel jezelf (en je huishouden) even kort voor

Ik ben Minke, mama van een zoon (bijna 9 jaar) en dochter (6 jaar) en getrouwd met hun papa. We wonen op de Veluwe in een fijne tussenwoning. Naast thuisblijfmama ben ik oliecoach (ik begeleid anderen met het starten en gebruik van essentiële oliën) en blogger op mijn eigen site.

Waarom maak je een weekmenu en doe je dat wekelijks?

Ik maak elke week een weekmenu. Zo probeer ik de kosten van de boodschappen te beperken, ik gebruik aanbiedingen om ons weekmenu te maken. Daarnaast is het een fijne houvast dat ik niet elke dag hoef te bedenken wat we gaan eten.

Hoe maak je een weekmenu?

Ik kijk in de folders van de Lidl en Albert Heijn. Daarnaast houdt ik rekening met de sportdagen, meestal eten we dan een pasta omdat dit makkelijk op te waren is voor degene die later eten. Daarnaast kijk ik wanneer mijn man moet werken, dan heeft hij avond eten nodig om mee te nemen en eet ik alleen met de kinderen. Dan eten we niet iets wat heel uitgebreid is bijvoorbeeld.

Zijn er speciale dingen waar je op let bij het bedenken van de gerechten?

Ik probeer erop te letten dat eigenlijk iedereen het wel lust. Nog steeds hoor ik vaak ‘dat lust ik niet’ maar zo heb ik dit wel ondervangen. Naast dat het niet fijn is steeds te horen dat het niet lekker is wat je kookt, vind ik het ook fijn als de kinderen gewoon kunnen eten. Zo gaan ze met een gevulde maag slapen en is er weinig strijd aan tafel.

Waar loop je tegenaan bij het maken van een weekmenu?

Elke keer weer iets bedenken en dan het liefst zo dat het niet enorm lijkt op de week ervoor. Ik houd van afwisseling, nieuwe dingen proberen en pasta’s. Helaas lusten sommige in ons gezin een aantal groenten niet, vooral die ik erg lekker vind haha. En vis valt ook af, dat lust niemand. Alleen kibbeling en visstick.

Houd je jezelf altijd aan je menu of wijk je er wel eens vanaf?

Ik wijk wel eens af van het week menu. Weggooien doe ik eigenlijk nooit. Invriezen deed ik veel, maar dat werkt ook niet altijd even fijn. Dus nu plan ik een restjes dag als we veel over hebben. Dan schuift wat ik bedacht had voor die dag op naar een andere dag of zelfs de week erna. Ook blijven we wel eens ergens eten zodat het ook anders is. Maar daar is de ruimte voor.

Wat voor tip(s) zou je willen geven aan iemand die ermee wil starten?

Plan een vast moment om je weekmenu te maken. Kijk dan direct in de folders wat er in de aanbieding is. Als ik prijs zie staan in de folders dan eten we vaak penne met prei bijvoorbeeld. De gaten in het weekmenu vul je dan op na het folders kijken. Houdt daarbij rekening met sportavonden of dat iemand is werken.

Het weekmenu van Minke!

Op zaterdag wordt er gebakken aardappeltjes gegeten met hollandspannetje. Dit is een pak uit de vriezer bij de AH). Op zondag staat er tomatensoep met knakworst in bladerdeeg. stokbrood en salade van maïs en komkommer op het programma.

Het weekmenu van… is een wekelijks terugkerende blogserie. Wil je zelf ook meedoen? Dat kan door hier het formulier in te vullen.