Het weekmenu van mij!

Wat eten we vandaag? Dat is een vraag die volgens mij in elk huishouden met regelmaat gesteld wordt. Hier is het mijn dochter die het werkelijk elke dag vraagt. Maar ook ik vraag mezelf vaak af wat we nu weer moeten eten. Daarom is het altijd zo fijn om van een ander te horen wat zij eten die week en dat is dan ook hoe deze rubriek tot stand is gekomen. Ik vind het heerlijk om te zien wat anderen voor een weekmenu maken en haal daar mijn inspiratie uit. Hopelijk vind jij hier ook een heleboel inspiratie en wie weet deel jij ook jouw weekmenu eens met ons. Vandaag het weekmenu van mijzelf.

Stel jezelf (en je huishouden) even kort voor

Heel gek om mezelf voor te stellen op mijn blog, maar voor wie hier voor het eerst is… Mijn naam is Nicole, ik ben 37 jaar en ik ben getrouwd met Bart van (bijna) 40. Samen hebben we twee kinderen, een dochter genaamd Fay van 8 jaar (2014) en een zoon genaamd Milo van 5 (2017). We hebben ook twee golden retrievers en wonen in een klein dorpje in De Peel (Brabant).

Waarom maak je een weekmenu en doe je dat wekelijks?

We zijn begonnen met het maken van een weekmenu zodat ik niet elke dag opnieuw weer hoefde te bedenken ‘wat eten we vandaag’. Ook leek het me fijn in verband met boodschappen doen. Ik wil niet elke dag naar de supermarkt moeten om eten te kopen voor die dag. Door het maken van een weekmenu doen we nu één keer per week de grote boodschappen en halen we soms nog wat bij. Dat is dan meestal groente en fruit, dingen die snel vergaan.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe maak je een weekmenu?

Wij maken een weekmenu door goed te kijken naar wat voor een week het is en welke gebeurtenissen er allemaal zijn. Zo heeft mijn man om de week avonddienst en eet hij dus ’s avonds niet mee met ons. Ik zorg er dan altijd voor dat we gerechten eten die ik in een grote portie kan maken en die hij op zijn werk kan opwarmen. Dit mogen dan geen dingen zijn met noten of pinda’s erin want hij werkt met levensmiddelen. Verder vind ik het ook wel fijn om makkelijke gerechten te maken wanneer we met zijn drietjes eten. Ik zoek overigens inspiratie bij andere moeders, in de weekmenu’s van anderen hier op de blog en ik kijk op de website van de Jumbo.

Zijn er speciale dingen waar je op let bij het bedenken van de gerechten?

Ja ik weet dat onze zoon een moeilijke eter is dus ik zorg er in ieder geval voor dat ik zo afwissel qua gerechten dat zowel onze zoon als onze dochter beide iets eten wat ze heel erg lekker vinden. Zo is mijn dochter dol op wraps en minder dol op macaroni met ham en kaas. Als we dan toch macaroni met ham en kaas eten zorg ik er dus ook voor dat we die week bijvoorbeeld wraps eten. Verder hebben we, voor zover we eten, niet te maken met allergieën dus dat scheelt een heleboel. Ik probeer wel zoveel mogelijk af te wisselen qua pasta’s, rijst en aardappelen. Zodat we niet een hele week alleen maar pasta eten.

Waar loop je tegenaan bij het maken van een weekmenu?

Ik vind het lastig om telkens weer iets te bedenken omdat onze kinderen vaak de dingen die ze niet kennen ook niet eten. Onze dochter is daar wat makkelijker in, zij proeft het vaak nog wel. Maar bij iets nieuws denken ze al vaak dat het niet lekker is. Ook vinden ze bijvoorbeeld champignons niet lekker terwijl ik dit juist heel erg lekker vind. Gelukkig hebben we nu Hello Fresh dus nu ‘moeten’ ze wel nieuwe dingen proberen.

Houd je jezelf altijd aan je menu of wijk je er wel eens vanaf?

Nee wij wijken zeker wel eens af. Ik denk dat van de zeven gerechten we er altijd wel vijf eten maar sommige dingen worden wel eens gewisseld. Daar houd ik van te voren ook wel rekening mee. Wanneer je een kindje met een beperking hebt dan kan het gewoon wel eens gebeuren dat een dag anders loopt dan verwacht. En dan is het fijn om ook te kunnen wisselen qua gerecht.

Wat voor tip(s) zou je willen geven aan iemand die ermee wil starten?

Houd eerst eens een week of drie/vier bij wat je allemaal eet. Op die manier heb je al een mooie basis wanneer je dus wilt gaan starten met het maken van weekmenu’s. Kijk ook eens bij anderen wat zij eten (vandaar deze rubriek die je nu leest), sla lekkere gerechten op die je tegenkomt op Instagram of Facebook en ga eens actief op zoek naar nieuwe gerechten en recepten. Telkens wanneer je iets nieuws maakt en het bevalt zet je dit gewoon weer op je recepten lijstje. Zo heb je op een gegeven moment heel veel om uit te kiezen en kun je veel beter afwisselen.

Het weekmenu van Nicole!

Maandag: Wraps, wij maken diverse varianten naar iets smaak. Deze variant is mijn favoriet.

Dinsdag: Bami met saté

Woensdag: Frietjes

Donderdag: Kip tikka masala

Vrijdag: Quiche met spinazie en spekjes

Zaterdag: BBQ

Zondag: Risotto

Het weekmenu van… is een wekelijks terugkerende blogserie. Wil je zelf ook meedoen? Dat kan door hier het formulier in te vullen.