Het weekmenu van Marjolijn!

Wat eten we vandaag? Dat is een vraag die volgens mij in elk huishouden met regelmaat gesteld wordt. Hier is het mijn dochter die het werkelijk elke dag vraagt. Maar ook ik vraag mezelf vaak af wat we nu weer moeten eten. Daarom is het altijd zo fijn om van een ander te horen wat zij eten die week en dat is dan ook hoe deze rubriek tot stand is gekomen. Ik vind het heerlijk om te zien wat anderen voor een weekmenu maken en haal daar mijn inspiratie uit. Hopelijk vind jij hier ook een heleboel inspiratie en wie weet deel jij ook jouw weekmenu eens met ons. Vandaag het weekmenu van Marjolijn.

Stel jezelf (en je huishouden) even kort voor

Ik ben Marjolijn (40), getrouwd met Peter, bonusmama van 2 meiden en 1 jongen en baasje van Golden retriever Max, Dwergkees Evy en onze Ragdoll katten, Fenna, Zoë en Guus. In 2020 ben ik begonnen met mijn blog puur koken. Naast mijn blog werk ik bij de overheid en studeer ik rechten aan de Open Universiteit.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Waarom maak je een weekmenu en doe je dat wekelijks?

Wij zijn hier ik denk zo’n 13 jaar geleden mee begonnen. Ik had geen werk op dat moment dus we moesten op de centjes letten. Een weekmenu zorgde ervoor dat er geen of nauwelijks impuls aankopen werden gedaan en dat het eten allemaal netjes op ging. Nu vinden we het vooral makkelijk om vooraf in te plannen wat je eet, vooral omdat wij beide een druk leven hebben is het fijn om van te voren alles op papier te hebben inclusief lijstje voor de boodschappen.

Hoe maak je een weekmenu?

Elke week. Meestal maak ik het menu, deze app ik naar mijn man en als hij het oké vindt maak ik het boodschappenlijstje.

Zijn er speciale dingen waar je op let bij het bedenken van de gerechten?

Wij kopen onze producten bij de lokale boeren. Onze groente en fruit bij de teler, vlees bij de rund- en varkensboerderij, kaas en zuivel bij de kaasboerderij, mozzarella bij de buffelboerderij en onze bloem en meel bij de molen. Dus ik moet recepten maken die ik met groente kan maken die op dat moment in het seizoen zijn. Soms best een uitdaging. Maar gelukkig heeft de groente teler naast een koude kas ook een warme kas, hierdoor kunnen we ook in de winter steeds meer verschillende groente eten.

Waar loop je tegenaan bij het maken van een weekmenu?

Als wij met z’n tweeën zijn loop ik nergens tegenaan, eten de (bonus)kinderen mee dan moet ik rekening houden met een aantal allergieën. En er zijn een aantal dingen die wij heerlijk vinden, maar waar de kinderen echt van gruwelen.

Houd je jezelf altijd aan je menu of wijk je er wel eens vanaf?

9 van de 10x hou ik mij aan ons weekmenu. Het gebeurt wel eens dat één van de kinderen plotseling besluit mee te eten. Als ik geluk heb maak ik iets wat ze lusten of waar ze geen buikpijn of rare uitslag van krijgen. Als ik pech heb kan ik nog een keer langs de boerderijen of we halen iets bij de snackbar. Dan schuift het menu gewoon op of ik maak het en dan gaat het de vriezer in.

Wat voor tip(s) zou je willen geven aan iemand die ermee wil starten?

Vind je het lastig om voor een hele week te beginnen? Begin dan met een halve week en probeer zo steeds wat meer dagen in je menu op te nemen.

Het weekmenu van Marjolijn!

Benieuwd naar de saffraanrisotto uit de slowcooker? Deze vind je op de website van Puur koken!

Het weekmenu van… is een wekelijks terugkerende blogserie. Wil je zelf ook meedoen? Dat kan door hier het formulier in te vullen.