Het weekmenu van Eefke!

Het weekmenu van

Wat eten we vandaag? Dat is een vraag die volgens mij in elk huishouden met regelmaat gesteld wordt. Hier is het mijn dochter die het werkelijk elke dag vraagt. Maar ook ik vraag mezelf vaak af wat we nu weer moeten eten. Daarom is het altijd zo fijn om van een ander te horen wat zij eten die week en dat is dan ook hoe deze rubriek tot stand is gekomen. Ik vind het heerlijk om te zien wat anderen voor een weekmenu maken en haal daar mijn inspiratie uit. Hopelijk vind jij hier ook een heleboel inspiratie en wie weet deel jij ook jouw weekmenu eens met ons. Vandaag het weekmenu van Eefke.

Stel jezelf (en je huishouden) even kort voor

Eefke, 24 jaar. Moeder van Milou (2 jaar).

Waarom maak je een weekmenu en doe je dat wekelijks?

Dan weet mijn dochter Milou wat ze gaat eten. Ik bespreek het ook met haar. Ook weet ik zo of ik aan mijn budget kom. Ik doe het dan ook elke week.

Hoe maak je een weekmenu?

Ik stel een lijstje op in Word. Daarbij let ik op aanbiedingen en/of op de bonus van de week. Zodat ik binnen mijn budget blijf.

Zijn er speciale dingen waar je op let bij het bedenken van de gerechten?

Ik heb zelf een noten- en pinda allergie dus wij eten geen noten, pinda’s en amandelen. Ook wil ik vooral gezond en makkelijk eten. Dat vind ik belangrijk.

Waar loop je tegenaan bij het maken van een weekmenu?

Wat wij beide lekker vinden. Milou vindt niet alles lekker dus daar houd ik ook vaak rekening mee. Dat beperkt wel de mogelijkheden.

Houd je jezelf altijd aan je menu of wijk je er wel eens vanaf?

Als het niet lukt schuiven de gerechten op of ik vries het in als dat kan. Ook let ik dan op de houdbaarheidsdatum.

Wat voor tip(s) zou je willen geven aan iemand die ermee wil starten?

Denk niet te moeilijk. Maar ook aan lekker eten wat iedereen lekker vind.

Het weekmenu van Eefke!

Maandag: Pizza

Dinsdag: pasta kussentjes van ah met tomatensaus, broccoli stronkjes en paprika

Woensdag: roerbak groente met mie nestjes

Donderdag: lasagne

Vrijdag: restje lasagne

Zaterdag: Salade voor mij met een hamburger. Milou: snoepgroente met hamburger

Zondag: soep of zoete aardappel met kip

Het weekmenu van… is een wekelijks terugkerende blogserie. Wil je zelf ook meedoen? Dat kan door hier het formulier in te vullen.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje