Het voelde een klein beetje als Moederdag

het voelde als moedersdag

Komend weekend is het Moederdag maar gisteren voelde het voor mij al een beetje alsof het zover was. Waarom zul je misschien denken? Nou het was voor het eerst sinds hele lange tijd dat ik kon uitslapen en mijn gezin dit ook liet gebeuren…

Elke ochtend, voor zolang ik me kan herinneren, word ik rond 6 uur wakker. Soms iets daarvoor, soms iets later maar altijd rondom dat tijdstip. Het maakt niet uit hoe vroeg ik in bed lig of hoe laat, of ik een drukke dag heb gehad of juist een rustige dag had. Ik word rond 6 uur wakker en moet dan naar de wc. Geen probleem zul je misschien denken, dan ga je daarna toch weer verder slapen? Maar dat is juist het probleem. Dat lukt me niet. Vaak niet omdat ik dan klaarwakker ben, maar het komt ook regelmatig voor dat ik niet kan slapen omdat de kinderen tegen die tijd ook wakker worden en dan is mama de pineut.

Nooit papa. Die laten ze negen van de tien keer liggen, maar mama niet. Nu klaag ik niet, want meestal krijg ik dan kusjes en knuffels van de kinderen. Maar stiekem zou ik toch ook wel eens willen uitslapen. Vooral omdat ik me altijd zo moe voel. Het is niet dat ik uitgeslapen ben als ik zo vroeg wakker ben. Integendeel, ik voel me al langere tijd vooral erg moe.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Maar goed, gisteren kon ik dus wel uitslapen. Ik werd wel om 6.11 uur wakker maar na mijn wc bezoek pakte ik er een boek bij en daar las ik welgeteld 1 bladzijde van want ik voelde me moe worden. Nadat ik het boek weg had gelegd ben ik volgens mij vrij snel in slaap gevallen weer want toen ik daarna wakker werd was het 8.15 uur. Ik voelde naast me en mijn man was er al uit. Ook een unicum want de enige momenten dat hij eerder dan mij eruit is, is wanneer hij ochtenddienst heeft. Dan moet hij wel.

Omdat ik beneden geluiden hoorde en dus niet boven besloot ik me gewoon nog eens om te draaien. Uiteindelijk ben ik om 9 uur mijn bed uit gekomen nadat mijn dochter me toch even een knuffel kwam geven.

Wat een heerlijk begin van de dag! Komende zondag weer? En dan met een ontbijtje? Graag!