Het verhaal achter de foto

IMG_6731

Het verhaal achter onderstaande foto. Daar ben je benieuwd naar, anders open je de blog niet. Echter, ik kan je vertellen. Ik zelf ben ook benieuwd naar het verhaal erachter. Ik hoor je hersens kraken en denken “ze staat toch zelf op de foto?”. Ja dat klopt, ik ben dat meisje met die foute regenjas en dat vreselijke korte haar. En naast mij zit mijn opa en daarnaast mijn kleine broertje. Met zijn voetbal. Maar het verhaal achter deze foto? Dat heeft zijn eigen verhaal…

 

Onlangs gevonden

Mijn oma vond deze foto pas geleden in een lade van een oud bureau. Dit bureau was een van het weinige nog van mijn opa in huis en ze had hem eigenlijk in de afgelopen 10 jaar nog niet uitgeruimd. Ze vond het nu wel tijd worden omdat ze zelf de ruimte nodig had en begon met dingen weg te gooien. Totdat ze een envelop tegenkwam waarop de tekst “familie” stond. Ze voelde even aan de envelop en merkte dat er dus nog iets in zat. Deze foto.

Vragen komen boven

Sindsdien vragen wij ons allemaal af wat het verhaal achter de foto is. Er komen enorm veel vragen naar boven maar en totaal geen herkenning. Niemand wist van deze foto af. Mijn broertje en ik kunnen ons ook totaal niet meer herinneren dat hij gemaakt is. Iemand moet deze foto gemaakt hebben maar niemand weet er van. Het kan ook zijn dat mijn opa de camera op een statief had gezet.

En dan de vraag, waarom heeft hij deze foto bewaard. En waarom in een aparte envelop met de tekst “familie” erop? Allemaal vragen waarop we geen antwoord zullen krijgen. Helaas. Want opa is er al een lange tijd niet meer. Wel ben ik enorm blij met deze foto. Want er zijn er maar weinig van ons. Iets wat ik nog steeds erg rot vind, net zoals het feit dat hij mijn man en dochter nooit heeft gekend. Dat blijven zure dingen. En ondanks dat ik dus niet geloof in een God of Hemel hoop ik dat ik zo fout zit en hij alles meekrijgt en ziet.

 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje