Het verhaal achter de foto

Het verhaal achter onderstaande foto. Daar ben je benieuwd naar, anders open je de blog niet. Echter, ik kan je vertellen. Ik zelf ben ook benieuwd naar het verhaal erachter. Ik hoor je hersens kraken en denken “ze staat toch zelf op de foto?”. Ja dat klopt, ik ben dat meisje met die foute regenjas en dat vreselijke korte haar. En naast mij zit mijn opa en daarnaast mijn kleine broertje. Met zijn voetbal. Maar het verhaal achter deze foto? Dat heeft zijn eigen verhaal…

 

Onlangs gevonden

Mijn oma vond deze foto pas geleden in een lade van een oud bureau. Dit bureau was een van het weinige nog van mijn opa in huis en ze had hem eigenlijk in de afgelopen 10 jaar nog niet uitgeruimd. Ze vond het nu wel tijd worden omdat ze zelf de ruimte nodig had en begon met dingen weg te gooien. Totdat ze een envelop tegenkwam waarop de tekst “familie” stond. Ze voelde even aan de envelop en merkte dat er dus nog iets in zat. Deze foto.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Vragen komen boven

Sindsdien vragen wij ons allemaal af wat het verhaal achter de foto is. Er komen enorm veel vragen naar boven maar en totaal geen herkenning. Niemand wist van deze foto af. Mijn broertje en ik kunnen ons ook totaal niet meer herinneren dat hij gemaakt is. Iemand moet deze foto gemaakt hebben maar niemand weet er van. Het kan ook zijn dat mijn opa de camera op een statief had gezet.

En dan de vraag, waarom heeft hij deze foto bewaard. En waarom in een aparte envelop met de tekst “familie” erop? Allemaal vragen waarop we geen antwoord zullen krijgen. Helaas. Want opa is er al een lange tijd niet meer. Wel ben ik enorm blij met deze foto. Want er zijn er maar weinig van ons. Iets wat ik nog steeds erg rot vind, net zoals het feit dat hij mijn man en dochter nooit heeft gekend. Dat blijven zure dingen. En ondanks dat ik dus niet geloof in een God of Hemel hoop ik dat ik zo fout zit en hij alles meekrijgt en ziet.