Het mooie eiland Texel

Texel is echt een prachtig eiland. Ik zou willen zeggen dat Texel het mooiste waddeneiland is, maar dat kan ik niet zeggen want Texel is ook het enigste waddeneiland dat ik bezocht heb. Ik ben er nu twee keer geweest. Een keer met mijn beste vriendin en vorige week dus samen met mijn gezinnetje. Beide keren wilde ik niet weg en beide keren besloot ik om terug te keren.

Waarom ik dit eiland zo geweldig vind wil ik jullie laten zien door middel van wat foto’s (met tekst en uitleg) en later deze week plaats ik een filmpje. Ik weet zeker dat jij dan ook de kriebels krijgt om erheen te gaan! De foto’s zijn wel genomen tijdens onze vakantie dus je zult ons er af en toe ook op zien staan…

De natuur van Texel

Texel is een eiland en heeft uiteraard een strand en ligt in de Noordzee. Verder heeft het een enorm groot natuurgebied met duinen, bebossing en veel flora en fauna. De slufter is een gedeelte in dat natuurgebied en daar wilde ik enorm graag naartoe maar het is er helaas niet van gekomen. Moet ik toch nog een keer terug, goh wat vervelend! Wel hebben we enorm genoten van het strand, de bebossing en de duinen..  strand zee voeten bossen opstrandwindscherm

Ecomare

Ecomare is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Daar moesten wij natuurlijk ook een bezoekje aan brengen. Je kunt er echt veel leren over de natuur van de wadden en de Noordzee. Sinds april hebben ze ook een walviszaal waar de levensgrote skeletten te zien zijn van een potvis en een walvis. Enorm indrukwekkend. Aangezien wij met Fay waren hebben we vooral bij de zeehondenopvang gekeken.. zeehonden

De vuurtoren

De vuurtoren is natuurlijk wel een must see als je naar Texel gaat. Hij is ook niet te missen aangezien hij vuurrood is. Je kunt hem ook beklimmen zodat je vanuit boven een heel mooi uitzicht hebt. Het waait wel flink daar dus een vest mee naar boven nemen is best een aanrader. Je kunt op de eerste verdieping van de vuurtoren ook souveniertjes kopen en op de 4e verdieping vind je nog een doorgang zodat je de oorspronkelijke buitenmuur kunt zien met de kogelgaten erin van de tweede wereldoorlog! vuurtoren

Zwemmen

Zwemmen kun je natuurlijk met goed weer in de zee. Maar als je net als ons een klein kindje bij hebt is dit niet altijd even prettig. Daarom is het goed om te weten dat er op Texel ook een zwemparadijs is. Namelijk Calluna, van Roompot. Wij zijn daar lekker gaan zwemmen met Fay. In de vrouwenkleedkamer liggen aankleedkussens, er zijn echter ook gewoon hokjes om je om te kleden maar dat kan dus niet met een baby. Het is niet super groot, maar je hebt er een speciaal baby badje, een grote snelle glijbaan, een golfslagbad en nog veel meer. zwembad

Strandtenten

Er zijn natuurlijk ook genoeg strandtenten te vinden. Ze hebben natuurlijk veel gemeen, maar er zitten toch ook verschillen in. Zo heb je bij de strandtent naast de vuurtoren zelfservice. Ze hebben er voornamelijk friet en dergelijke, maar je kunt er wel lekker zitten voor een kopje koffie of thee. Iets verderop zit Kaap Noord. Een strandtent met een prachtig uitzicht, je ziet Vlieland enorm goed plus de veerboot voor naar Vlieland vaart daar vlakbij af. Hier is het ook geen zelfservice maar komen ze je netjes bedienen en heb je volop keus. Wij zijn hier 2x geweest, dat zegt genoeg denk ik! Dan heb je bij paal 21 nog een strandtent, erg gezellig ook en dan zijn er nog mega veel waar wij niet geweest zijn. strandtent

Oudeschild

Naast de dorpen De Koog en Den Burg heb je ook nog Oudeschild. Dit is de thuishaven van de vissersvloot en heeft een enorme charme. Ik was er nog helemaal niet geweest de eerste keer en nu waren we er slechts een paar uurtjes. De volgende keer zal ik er een dag voor inplannen want daar aan de haven is het wel erg gezellig. Ook kun je vanuit de haven allerlei vaartochten maken naar wilde zeehonden, enzovoort. Iets wat me ook erg leuk lijkt voor in de toekomst. Dit keer bleef het bij een bezoekje aan de haven en een biertje aan de haven! haven biertje

 

Nog veel meer..

Texel heeft echt nog veel meer moois, maar in de korte tijd dat wij er waren zijn dit de dingen die we bezocht hebben. Wel heb ik nog wat aanraders vanuit mijn eerste bezoek: in Den Burg heb je vlakbij de AH een wijnhandel waar je hele leuke cadeaupakketjes kunt halen met echt Texels bier. Er is ook een heel klein bioscoopje met voor een terrasje wat ook echt leuk is om te doen bijvoorbeeld met slechter weer. Verder is een wandeling door De Koog met alle souvenirwinkeltjes zeker een aanrader en zou ik ook echt een rondrit Texel maken. Met de auto maar het liefst op de fiets…

9 reacties op “Het mooie eiland Texel

 • Mooi eiland. Wil er zeker nog eens naar toe. Ben ooit lang geleden op Terschelling geweest. Was toen ook mooi.

 • Oh ik wil ook graag nog eens naar Texel. Ameland en Terschelling heb ik al gezien, Texel staat nu hoog boven aan mijn lijstje.

  Mooie foto’s, je hebt er mooi weer bij gehad zo te zien!
  Fijn weekend Nicole:)

 • Hey,
  We zaten te twijfelen om in november naar texel te gaan. Nu gaan we naar drente.
  Is texel een aanrader om met de kleine heen te gaan? En waar zaten jullie wat baby vriendelijk is en is er ook zat te doen met slecht weer eventueel?
  Wel mooie foto’s zeg!

  Gr

 • Ik kwam per toeval op deze pagina. Erg leuk om te lezen. Zelf ben ik 2x op Texel geweest en 7x op Ameland. Beide zijn mooie plekken om naaroe te gaan vind ik, al heb ik bij Ameland toch wat meer een echt “eilandgevoel” dan bij Texel.

 • Ik ben echt zo dol op de eilanden, heb ze allemaal bezocht. Dat moet je ook zeker doen! Ik keer bijna jaarlijks naar een van de eilanden terug. Zoals afgelopen zomer naar Ameland. Luka gaat ze ook vast allemaal zien ;).

 • Haha, mijn oog werd direct naar de foto van het biertje getrokken. Is dat Skuumkoppe (weet even niet of ik het goed schrijf)? Heerlijk!
  Ik ben zelf een enorme fan van Schiermonnikoog (de vader van mijn man’s oma was daar huisarts) en sinds twee jaar ook van Ameland. Ik ben ooit op Texel geweest toen ik 17 jaar was. Dat bezoek moet ik maar eens herhalen geloof ik.

Reageren is niet mogelijk.