Het lente memory spel – ook leuk als activiteit voor Pasen

Memory is leuk voor groot en klein. Dus hoe tof is het dat de dames van BonteRaaf (Elise en Chantal) een speciale lente editie hebben gemaakt. Met dit zelf geïllustreerde lente memoryspel heb je eigenlijk twee activiteiten in huis. Kleuren en een spelletje.

Memory lente spel

Van het nieuwe memoryspel kunnen de kinderen lang plezier hebben. Nadat deze twee keer is uitgeprint kan het inkleuren beginnen. Natuurlijk is het niet erg dat bij elkaar horende kaartjes niet hetzelfde ingekleurd zijn dus iedereen kan gezellig mee doen.

Is het inkleuren klaar dan hangt het er vanaf of er dik of dun papier is gebruikt. Bij dun papier zullen de plaatjes en kleurtjes waarschijnlijk doorschijnen als de kaartjes op zijn kop gelegd worden. Dan is het slim om voor het kleuren begint de vellen op steviger karton of papier te plakken.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Vaker lente memory spelen

Om het spel vaker te kunnen spelen en mooi te houden kun je het ook plastificeren. Zo heb je een duurzaam memoryspel wat makkelijk mee kan onderweg. Ook is het dan geen probleem als er een beker limonade overheen valt of een ander ongelukje plaats vindt. Zo kun je het spel keer op keer spelen.

Extra tip: Zijn je kinderen niet zo gek op spelletjes dan kunnen ze de figuurtjes uitknippen en deze in een paastak of aan een mooi touw voor het raam hangen. 

Wil je meer kaartjes om mee te spelen dan kun je de download ook vier keer uitprinten. Dan zijn er van elk kaartje 4 varianten in het spel, dat lijkt makkelijk maar het is misschien juist ook wel leuker.

Andere leuke lente en Pasen downloads

Op onze website staan nog veel meer leuke gratis downloads rondom lente en Pasen. Bijvoorbeeld de populaire lente kleur- en knutselplaat waarmee je een mooie raamtekening kunt maken of een paastak mee kunt versieren is al een aantal jaren als free download te vinden op onze website. Of wat dacht je van een zoekplaat met “zoek het ei”.

We wensen je in ieder geval veel plezier met het lente memory spel! Deze is te downloaden via www.bonteraaf.nl/downloads

Groetjes, Elise & Chantal
Ontwerp- en illustratiebureau Bonte Raaf