Het leed dat infuus heet!

baby in ziekenhuis infuus monitor

Om maar even met de deur in huis te vallen: Fay ligt in een ander ziekenhuis. En dan nu definitief. Waarom ik dat zo zeg zal ik even uitleggen. Het is namelijk zo dat Fay enorm moeilijk te prikken is. Haar vaatjes zijn uiteraard erg klein en ze springen weg zodra je ze aanraakt. Dit zien de artsen uiteraard wel vaker maar blijkbaar is het bij Fay wel erg extreem. Toen we meer dan een week geleden in het ziekenhuis aankwamen wilden ze direct een infuus aanleggen. Nou mooi niet, dacht het kleine lijfje van Fay, want na 4 pogingen staakte de kinderarts en liet ze het even voor wat het was.

Een dag later bleek dat Fay toch echt een infuus nodig had voor de medicatie dus toch maar weer proberen om haar te prikken hiervoor. Na ongeveer 3-4 keer proberen lukte het dan toch om een infuus aan te leggen. Ze pakten hem wel erg goed in en er kwam zelfs een spalk aan te pas zodat het allemaal goed zou blijven zitten. Dit omdat hij nogal fragiel was maar ook omdat Fay niet bepaald stil ligt. Helaas duurde het van korte duur dat het infuus bleef zitten want 1.5 dag later moest hij er alweer uit en probeerden ze een nieuwe te plaatsen. Weer waren er 3 tot 4 pogingen voor nodig, maar het lukte uiteindelijk wel. Niet nodig om te zeggen dat Fay natuurlijk helemaal overstuur was geraakt van alle pijn en dat mijn moederhart huilde omdat ik zo graag haar pijn wilde overnemen.
20140323_115048

Helaas bleef dit infuus ook niet lang werkzaam, de anesthesist werd erbij gehaald en zij kon een infuus prikken in een groter vat in het beentje. Dit was ‘een gouden lijn’ volgens de artsen en ze hadden dan ook het idee dat deze minimaal een week zou moeten kunnen zitten. Maar je raadt het al… Afgelopen donderdag werd het infuus eruit gehaald want haar beentje werd enorm dik en na overleg met de artsen in het MMC Veldhoven besloten ze om haar daarheen te vervoeren voor een lange lijn.

De volgende dag werd ze terug vervoerd naar het Anna omdat zij de zorg gewoon weer over zouden nemen nadat ze uitdrukkelijk hadden gezegd dit aan te kunnen. Helaas was dit niet zo en werden wij van vrijdag op zaterdagnacht gebeld met de mededeling dat de lange lijn waarschijnlijk gesneuveld was en ze haar terug naar het MMC wilden brengen zodat zij een plan B in werking konden zetten. De volgende dag bleek dat de lange lijn gewoon goed was en ze toch niet de kunde in huis hadden om met de lange lijn om te gaan. Iets wat het MMC ze kwalijk nam maar wij ook. Dat zal dus nog een staartje krijgen.
20140321_141648

Maar goed, nu in het Maxima Medisch Centrum waar we zien en voelen dat ze op haar plek is. Na minimaal 10 prikpogingen, 3 infusen en een lange lijn lijkt het nu ‘rustig’ te zijn en kan de kuur afgemaakt worden zodat ze weer mee naar huis mag. Wel wordt er ook gekeken naar haar hartactie door de cardioloog omdat deze een aantal keer flinke pieken heeft gehad.. Ze wordt goed in de gaten gehouden dus. Wat ons weer een gerustgesteld gevoel geeft..

Al met al blijft de rollercoaster dus maar doorgaan en hebben wij geen tijd gehad om alles te verwerken. Dat zal straks pas komen wanneer ons meisje thuis is. Dan kunnen we alles een plekje gaan geven.
20140320_152330

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

16 reacties

 1. Gwen op 24 maart 2014 om 07:58

  Precies wat je zegt, het gaat maar door. Jullie worden in niets ontzien 🙁 Afgezien van de infusen gaat het met Fay wel nog steees opwaarts toch? Sterkte mop!

 2. Linda op 24 maart 2014 om 08:07

  Wat erg dat ze zo omgaan met het infuus. Fijn dat ze nu in een ander ziekenhuis ligt dat er beter mee om kan gaan. Maar wat een rollercoaster zeg, hopelijk krijg je snel de kans om eindelijk ‘gewoon’ van je baby te genieten.

 3. Mama's Jungle op 24 maart 2014 om 08:35

  Oh ik vind het zo heftig allemaal voor je! Sterkte lieve kleine Fay met die stomme infuzen.

 4. Wanda op 24 maart 2014 om 09:20

  Wat een gedoe met zo’n klein mensje allemaal… Hopelijk kan dit ziekenhuis er op de juiste manier mee omgaan zodat jullie kleine sterke meid straks lekker naar huis kan! Sterkte met alles!

 5. Happy Lioness op 24 maart 2014 om 09:50

  Gelukkig ben je bij het MMC in goede handen. Ik hoop dat jullie nu alles wel.hebben gehad en er eindelijk aan het herstel kan worden gewerkt.
  Sterkte en een dikke knuffel.

 6. Insoon op 24 maart 2014 om 11:48

  Wat een naar gedoe met dat infuus en moeilijk om dat als moeder (en vader) aan te moeten zien. Je wilt het ze zo graag besparen hè… Hopelijk gaat het dit keer goed met het infuus en gaat Fay snel vooruit zodat ze weer met jullie mee naar huis mag! Kan me voorstellen dat je deze dagen echt wordt geleefd. Sterkte hoor!!

 7. jennn op 24 maart 2014 om 11:53

  Wat heftig allemaal! Fijn dat jullie nu dan toch op een goede plek zitten.

 8. Jess op 24 maart 2014 om 12:13

  Oh brrr, arm ding. Alleen bij het woord infuus val ik al bijna ter plekke flauw omdat ik daar niet zulke toffe ervaringen mee heb. Laat staan dat ze dan in je kindje gaan prikken.

 9. anouk op 24 maart 2014 om 14:05

  wat een ellende allemaal. heel veel sterkte en beterschap voor fay! hopelijk zijn jullie snel thuis met z’n drieën

 10. CrazyGreatLife op 24 maart 2014 om 14:45

  Het houd niet op he. Inderdaad hebben jullie weinig ruimte om alles te verwerken. Wel goed dat ze hier wel bekwaam zijn.

 11. Healthy Mommy op 24 maart 2014 om 15:40

  Wat naar en inderdaad, het blijft maar doorgaan. Ik vind het altijd zo sneu om baby’tjes vervoerd te zien worden in die couveuses per ambulance of trauma helikopter. Helaas zie je dat constant in het WKZ. Blijft naar.

 12. Diny Limpens op 24 maart 2014 om 17:00

  Wat een gedoe zeg niet leuk voor jou en Bart hopelijk gaat het nu snel vooruit en zien we haar terug in de Hei .
  Groetjes van ons allemaal

 13. Nicky op 24 maart 2014 om 19:05

  Wat lastig dat ze zo moeilijk te prikken is, ik weet hoe jij je moet voelen met al dat geprik in haar kleine lichaampje. Heb ik destijds met mijn zoontje meegemaakt, maar hij was met 27 weken geboren. Heel veel sterkte en inderdaad, het verwerken komt later wanneer ze thuis is.

 14. iliveformydreams.com op 24 maart 2014 om 19:44

  Lastig zeg! Ik hoop dat jullie haar snel naar huis mogen nemen en dat het genieten dan écht kan beginnen.

  PS: Zou ik je adres mogen, ik zou jullie namelijk graag een kaartje sturen voor Fay! 🙂

 15. Whitney op 25 maart 2014 om 08:42

  Oh jee gelukkig gaat het in het MMC beter. Sterkte de komende tijd. Wij denken aan jullie. Liefs!

 16. Eline op 28 maart 2014 om 17:43

  jeetje zeg! Wat een ellende!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje