Het is zomervakantie! Onze vakantieplannen

zomervakantie onze vakantie plannen

Vandaag start voor de kinderen de zomervakantie, zij hebben een studiedag dus een extra dagje langer vakantie. Mijn man moet wel nog drie weken werken en voor mezelf geldt dat ik in zomer-modus ben qua werk. Dit betekent dat ik wel werk, maar minder en op andere tijden. Dat is het fijne van een eigen bedrijf hebben, voor de vakantie heb ik al flink wat extra werkzaamheden gedaan zodat ik nu ook iets meer achterover kan zitten. Zes weken niet werken is dan weer het andere uiterste, dus ik werk nog wel maar veelal tussendoor.

Onze vakantieplannen – eerste helft

In de eerste drie weken van de vakantie werkt mijn man gewoon nog en zijn het dus vooral de kinderen en ik die wellicht leuke dagjes uit zullen ondernemen. Ik plan niet veel van te voren want ik wil goed kijken naar de energie/vermoeidheid van mijn jongste en natuurlijk ook het weer. Het zullen ook geen verre uitjes worden, maar bijvoorbeeld een dagje naar Irrland, of naar een leuke speeltuin in Brabant.

Ook heeft onze dochter nog een kinderfeestje aan het begin van de vakantie, hebben mijn man en ik een bierproeverij samen met mijn broertje en schoonzus en zijn er nog wat jarigen in die periode. Wij verblijven overigens de eerste twee weken bij mijn ouders in huis want dan zijn zij op vakantie en kunnen wij op de beestenboel letten. Mijn man slaapt dan wel regelmatig thuis omdat dit handiger is.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Onze vakantieplannen – tweede helft

In de tweede helft van de zomervakantie hebben we ook werkelijk vakantieplannen. We mogen van vrienden in hun stacaravan op een camping in Drenthe en daar zijn we zo blij mee! We blijven daar zo’n 13 daagjes en zijn van plan om vooral de omgeving van de camping goed te ontdekken. Zo vaak komen we niet in Drenthe (eigenlijk nooit) en dit schijnt een prachtige provincie te zijn. Ook gaan we zeker een dagje naar WildLands, daar zijn we ook nog nooit geweest en we hebben fijne kortingsbonnen.

We zijn erg benieuwd naar deze vakantie en hopen natuurlijk op goed weer, maar ik zal van te voren al tips vragen aan mensen die daar wonen voor zowel goed weer als slecht weer. Ik ben graag goed voorbereid, haha. Het laatste weekend van de vakantie zijn de Heise Bierfesten hier in ons dorp. Op de zondag is het altijd gratis entree en dan hebben ze vaak ook veel leuke dingen voor kinderen dus daar gaan we zeker wel heen… En meer echte plannen hebben we dus niet. We zien wel hoe en wat…

Wat zijn jouw zomervakantie plannen?