Het huis wordt steeds slimmer

Niet alleen mensen, ook huizen worden steeds slimmer. Met een slim huis kun je onder andere je verlichting, verwarming en zelfs je jaloezieën eenvoudig besturen en instellen. Een slim huis draagt bij aan het ultieme wooncomfort. Zo hebben wij zelf lampen die we op afstand kunnen bedienen en zijn we bezig met een zoektocht naar de juiste slimme thermostaat.

Wanneer je een slim huis hebt kun je vanaf één centraal punt apparaten laten communieren. Verlaat je het huis dan schakel je de verlichting en apparatuur met een druk op de knop uit. En ook de verwarming gaat op de energiebesparende stand. Dit alles gaat moeiteloos. Ook wanneer je weer thuis komt.

Een slimme thermostaat

Wij zijn druk bezig met ons huis zo slim mogelijk te maken. We hebben dan wel een huurhuis maar ons wooncomfort is daarom niet minder belangrijk. Daarom zijn we aan het zoeken naar een goede slimme thermostaat.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zo’n thermostaat is ontzettend handig omdat het bepaalde taken overneemt zodat er energie bespaart wordt. Je verbruikt minder stroom maar vooral ook minder gas. En zoals we allemaal weten is dat toch vaak het duurste. Zo’n slimme thermostaat stemt af op je leefstijl. En is daarnaast op afstand te bedienen met bijvoorbeeld je smartphone. Daarnaast zijn er ook al thermostaten op de markt die inzicht kunnen geven in jouw energieverbruik, als de slimme thermostaat nefit. En daar leer je dan weer van.

Voordelen slimme thermostaat

Het fijnste vind ik dat je de slimme thermostaat dus op afstand kunt bedienen. Ben je net van huis en bedenk je jezelf dat je de verwarming vergeten bent omlaag te zetten? Met je smartphone zet je hem alsnog lager. Of kom je net terug van vakantie en is de temperatuur laag in huis? Zet hem dan een half uur voordat je thuis komt alvast hoger. Of niet natuurlijk als je geld wilt besparen. 

Lees ook: Zo bespaarden wij €690,- in een paar minuten + andere budgettips 

Er zijn echter nog meer voordelen voor de intelligente thermostaat:

  • Ze lezen de meterstand zelf uit (bij een slimme meter)
  • Je voorkomt het verspillen van energie
  • Een slimme thermostaat is zelflerend
  • Je kunt kamers los van elkaar verwarmen
  • Het kan tot 25% aan energie en dus ook kosten besparen

Heb jij al een slim huis?