Het grote wachten is begonnen

IMG_0307

De vluchttas staat klaar, het babykamertje is schoon en ingericht (op een paar details na) en de co-sleeper staat ook al naast mijn bed. Inmiddels ben ik ook alweer bijna 39 weken zwanger en kun je dus ook wel stellen dat het grote wachten is begonnen. 

De laatste loodjes

Zowel voor, tijdens als na mijn eerste zwangerschap hoorde ik altijd over ‘de laatste loodjes’ en ik kon me gewoon niet voorstellen hoe dat moest voelen. Bij Fay werd ik met 37 weken ingeleid ivm zwangerschapsvergiftiging plus ik lag toen ook al een week in het ziekenhuis, dus ik heb nooit dat gevoel gehad. Nu loop ik nog steeds rond, heb ik gruwelijk last van nesteldrang terwijl ik steeds minder kan en heb ik zo’n vaag ongeduldig gevoel.

Aan de ene kant mag hij van mij gewoon nu al komen, dan ben ik tenminste van alle pijn en kwalen af. Maar aan de andere kant geeft de gedachte aan de bevalling en de komst van een tweede kindje me nogal veel onrust.

Negen maanden lang wachten

Het irritante is dat je dus eigenlijk negen maanden lang aan het wachten bent. Logisch natuurlijk want je wacht op de komst van je kindje. Maar ik doel eigenlijk op iets anders.

Wanneer je zwanger wilt worden ben je eerst aan het wachten tot het moment dat je een zwangerschapstest kunt doen. Tijdens die test wacht je op het moment dat je de uitslag af mag lezen. Mits je een positieve test hebt wacht je tot je eindelijk naar de verloskundige mag voor die alles bepalende echo. En is je test negatief dan begint het wachten weer tot de volgende poging.

Tijdens de zwangerschap zelf leef je ook van echo tot echo eigenlijk. Eerst de termijnecho, zal alles goed zijn? Is er een kloppend hartje? En is dat allemaal goed dan leef je naar de 20weken echo (of zoals in ons geval, naar de geslachtsbepaling). Zodra je baby dan ook weer is goedgekeurd wacht je weer tot het moment dat je baby levensvatbaar is. Tenminste, dat was bij mij zo. Eerst die 24 weken, maar het liefst nog de 28 weken en later de 37 weken. Want dan is je kindje geen prematuur meer mocht hij geboren worden.

En na die 37 weken.. Dan ben je dus aan het wachten tot ‘het’ begint.

Is het begonnen?

Al een aantal dagen word ik wakker met krampen in mijn buik wat doortrekt naar mijn rug. Aangezien ik bij Fay dus gruwelijke rugweeën heb gehad ben ik telkens op mijn hoede. Is het begonnen? Maar nee, het zet tot nu toe telkens niet door. Dus het zullen wel oefenweeën zijn of voorweeën ofzo. Of gewoon wat krampen die er niets mee te maken hebben haha. Ik weet het ook niet. Ik heb dit nog nooit gehad haha..

Dus broed ik maar weer lekker verder. En geniet ik van de vele bewegingen die ons mannetje nog steeds maakt. En de communicatie die onze dochter nu al heeft met hem. Want het is verbazingwekkend hoe die twee nu al op elkaar reageren. Daar geniet ik zo van. Kan dan ook niet wachten tot hij er eindelijk is en ik de twee echt samen mag bewonderen.. ♥

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

29 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 30 mei 2017 om 06:05

  Ooh, het word spannend. Ik hoop voor je dat het niet te lang meer gat duren want zo te horen ben je er echt helemaal klaar voor.

 2. marije op 30 mei 2017 om 06:17

  Wat spannend! Ben zo benieuwd naar jullie baby boy

 3. Nicole op 30 mei 2017 om 06:30

  Bijjjjjjnaaaaa! Ik was aan het einde echt wanhopig haha! Zat helemaal in mijn eigen cocon en wilde zo graag dat onze dochter zou komen!

 4. Josan op 30 mei 2017 om 06:42

  Wij wachten met je mee. Ik ben reuze benieuwd hoe hij hij er straks uitziet. Maar ook naar wat je op den duur over de interactie tussen Fay en haar baby broertjes kan zeggen.

  • Nicole op 31 mei 2017 om 05:59

   Ja ik ook! Ze is nu zo lief en zorgzaam al maar blijft dat..?

 5. Nicole op 30 mei 2017 om 06:54

  Spannend!! Heel veel succes met wachten! Want oh wat kunnen die laatste dagen (of weken……)

 6. Charlotte op 30 mei 2017 om 07:42

  Succes met de laatste loodjes! Gelukkig is het nu al wat minder warm en heel lang duurt het nu niet meer…

 7. Monique op 30 mei 2017 om 07:55

  Ik merk dat ik nu steeds vaker denk ‘zou hij er al iets begonnen zijn?’. Haha, spannend he? Zo is er niks aan de hand en zo heb je straks je zoon op je buik liggen. Sterkte nog eventjes met wachten meis, als hij het tijd vindt komt hij vanzelf (nou ja, bijna dan). X

  • Nicole op 31 mei 2017 om 05:59

   Nou misschien dat ik het wel aan jullie meld als er iets begonnen is.. ?

 8. Jenny op 30 mei 2017 om 08:07

  Spannend hoor!

  Succes met de laatste loodjes en geniet van de laatste dagen. (Of weken?)

  • Nicole op 31 mei 2017 om 06:00

   Laten we hopen op dagen ?

 9. Liset op 30 mei 2017 om 08:24

  Fijn dat je straks je zoon mag bewonderen, samen met zijn zus! Ik weet nog wel dat ik zo benieuwd was naar hoe mijn baby eruit zou komen te zien. Je bouwt zo’n band op in die maanden, maar je weet nog niet hoe je kindje eruit gaat zien.

 10. Marieke op 30 mei 2017 om 08:24

  Wat spannend!! En dat wachten vond ik ook vreselijk! Maar aan de andere kant wilde ik ook het gevoel in mijn buik nog niet missen.

  • Nicole op 31 mei 2017 om 06:00

   Oh ik wel, ben er klaar voor haha!

 11. Nathalie op 30 mei 2017 om 08:28

  Succes de laatste loodjes. Even afzien met dit warme weer maar komt vast goed.

 12. Joyce op 30 mei 2017 om 08:39

  Nog eventje! Het kan elk moment voorbij zijn <3 Succes!

 13. Mathiske -gelukineenrompertje- op 30 mei 2017 om 08:57

  Wat een mooi gevoel van je dochter en zoon nu al samen. Dat lijkt me zo bijzonder. Nog even door met max 3 weken is hij er. Spannend!

 14. Charlotte op 30 mei 2017 om 09:20

  Heel veel succes met afwachten! Ik snap wat je bedoelt met je leeft van moment tot moment. Tijdens mijn eerste zwangerschap stond ik daar niet bij stil, maar ik denk dat je een tweede keer zoveel minder onbevangen bent.

 15. Lisette op 30 mei 2017 om 10:05

  Ik vond het zo bijzonder toen mijn dochter en zoontje elkaar voor het eerst zagen! Ik was er ook erg benieuwd naar. Bijna is het zover!

 16. Joyce op 30 mei 2017 om 10:33

  Spannend hoor! Dat echte wachten als je dichtbij de uitgerekende datum komt, ken ik ook niet. Het lijkt me vervelend. Maar ik gooi er nog even een dooddoener in; het gaat echt niet lang meer duren.

  En die bevalling ga je gewoon rocken!

 17. Saskia op 30 mei 2017 om 11:32

  Super spannend. Nog eventjes…

 18. Maaike op 30 mei 2017 om 13:43

  Wat een bijzondere periode is dit toch, die laatste loodjes. En dubbel ook, je geniet enorm van de baby in je buik, maar je wilt het ook graag in je armen hebben.

  • Nicole op 31 mei 2017 om 06:02

   Nou stiekem geniet ik niet zoveel meer van de baby in de buik. Maar komt door m’n immobiliteit denk ik…

 19. Anita op 30 mei 2017 om 16:28

  Spannend!!! Het duurt nu echt niet lang meer…

 20. Jessica op 30 mei 2017 om 19:42

  Spannend, elke dag kijk ik op Insta om te zien of de kleine man er al is. Heel veel succes met de laatste loodjes en de bevalling!

  • Nicole op 31 mei 2017 om 06:03

   Dat doe ik ook bij de andere zwangeren! Schakel dan de berichtmelding in hihi, wil niks missen ?

 21. Christa op 31 mei 2017 om 08:19

  Ik heb het bij beide kinderen ook niet tot het eind gered, dus ik kan me niet voorstellen hoe het voelt om te wachten, maar kan me wel voorstellen dat het dubbele gevoelen opwekt!
  Nog even en dan is de kleine man er!
  Succes met de laatste loodjes!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje