Op avontuur in Het Grote Kabouterbos in Dronten

Kabouterpaden zijn ideale natuurwandelingen voor kinderen. Omdat er langs de route zoveel te zien en te doen is, lopen kinderen mee zonder te mopperen. Bovendien is het gewoon erg spannend om op zoek te gaan naar kabouters in het bos. Onlangs bezochten wij Het Grote Kabouterbos in Dronten en dat was een groot feest! *Gastblog

Zoek de kabouters in het bos

Mijn kinderen zijn dol op sprookjesachtige wandelingen in het bos. We gaan vaak op zoek naar bijzondere kabouterpaden om te bewandelen. Zo kwamen we dus een tijdje terug terecht in Dronten, omdat ik al veel lovende verhalen over Het Grote Kabouterbos had gehoord. Bij aankomst viel ons het kleurrijke restaurant met daarachter de grote speeltuin al gelijk op. De kinderen keken met grote ogen naar de kinderen die voorbij liepen met rode kaboutermutsen. Dat wilden zij natuurlijk ook! Voor 5 euro krijgt je kind hier een kaboutermuts, schminck en een knapzak met wat lekkers. Ook krijgen ze een opdrachtenkaart mee voor tijdens de wandeling.

Het Grote Kabouterbos in Dronten

Het kabouterpad is geschikt voor kinderen van ongeveer 2 tot 7 jaar. Als je de hele route volgt en de tijd neemt voor alle opdrachten ben je ongeveer drie kwartier zoet. Het pad is begaanbaar met een kinderwagen of buggy dus ook jongere broertjes en zusjes kunnen mee op avontuur! De route wordt aangegeven met kabouterpaaltjes, maar ook kun je her en der kleine wezentjes in de bomen zien zitten. Langs de route vind je lieve tafereeltjes, speelhuisjes en zelfs paddenstoelen die muziek maken als je aan de hendel draait. Het leukste stukje vonden wij het blote voetenpad, waar de kinderen een klein stukje zonder schoenen door het bos mogen lopen over zand, schelpjes en boomschors.

Het Grote Kabouterbos in Dronten blote voetenpad

Het restaurant met speeltuin

Na het wandelen hadden wij wel wat lekkers verdiend! In het restaurant serveren ze heerlijke pannenkoeken, maar ook salades, broodjes en borrelhapjes. Bij het kindermenu krijgen de kleintjes een speciale kaboutermunt. Als het eten op is mogen kinderen deze munt inleveren voor een ijsje en een cadeautje. In het restaurant kijk je je ogen uit. Overal is er wel iets te zien. Boven je hoofd balanceert een kabouter op een touw, rijdt een trein over de balken en beginnen bosdieren spontaan te zingen en te swingen.

Het Grote Kabouterbos in Dronten

Even wachten op het eten is hier geen probleem, want voor de kinderen liggen er kleurplaten en kleurpotloden klaar. Bij mooi weer is het trouwens ook heel leuk op het terras plaats te nemen, aan een tafel onder een paddenstoel. Na het eten renden de kinderen gelijk de speeltuin in. Er zijn paddenstoelen huisjes waar je echt in kunt en er zijn diverse speeltoestellen, zoals een springkussen, een glijbaan en een schommelbalk. In een overdekte ruimte vlakbij het terras is een grote ballenbak gemaakt. Natuurlijk namen onze kids hier ook even een duik!

restaurant Het Grote Kabouterbos in Dronten

Tips voor je bezoek aan Het Grote Kabouterbos in Dronten

Wil je ook een keer Het Grote Kabouterbos in Dronten bezoeken? Misschien heb je dan iets aan deze tips:

  • Het restaurant is vaak vol. Reserveren is dan ook aan te raden
  • Heeft het net geregend? Dan zijn regenlaarsjes en oude kleren geen overbodige luxe!
  • Vind je kindje wandelen soms nog een uitdaging? Neem dan een loopfietsje mee!
  • Is het erg druk in het restaurant? Vraag dan even aan het personeel hoe lang het ongeveer duurt, zodat de kinderen ondertussen lekker in de speeltuin kunnen spelen
  • Je verjaardag vieren bij dit kabouterpad kan ook. Kijk even op de website voor de mogelijkheden
Het Grote Kabouterbos in Dronten

Wij zijn weer een ervaring rijker. Hopelijk hebben jullie het net zo leuk in dit kabouterbos als wij! Welke kabouterpaden in Nederland kun jij ons nog aanraden?

Liefs, Mirjam.

Moeder van Noah (16), Eli (7) en Filou (4). Blogt onder andere over duurzame uitstapjes op eengoedverhaal.nu