Het grote avontuur van de schoentjes

Dit verhaal gaat over een paar schoentjes, die er alles aan deden om niet te eindigen als hun voorgangers: kapot, vies en vol met stank. Zal het ze gaan lukken? Of eindigen ze kapot in de prullenbak, met een vloekende moeder ernaast die baalt van de vele euro’s die de schoenen gekost hebben? Wie zal het zeggen… 

Daar stonden ze dan, met zijn tweetjes te pronken naast alle andere tweeling schoentjes. Er speelde een vrolijk muziekje op de radio en de schoentjes kregen enorm zin om te dansen. Maar daar hadden ze voeten voor nodig. Dus toen er weer zo’n kind voorbij kwam hoopten ze van hak tot teen dat er een match zou zijn. Ze hadden geluk. Dit kind had de juiste voetjes dus mochten ze in een grote doos mee naar de wereld van de familie Mens.

Eenmaal in die wereld keken ze hun ogen uit. Er stonden nog veel meer schoentjes op de plek waar ze uitgepakt werden. Alleen zagen deze schoentjes er niet zo mooi meer uit. Nee, aan alle kanten zaten slijtplekken en grasvlekken. Ook stonken die schoentjes een uur in de wind en zat er een gat aan de voorkant of achterkant. “Wat een lelijkheid!”, vonden de nieuwe schoentjes. “Dit gaat ons niet gebeuren…”

De eerste missie van de schoentjes was het vinden van de juiste spray. Er waren in het huis van het kind genoeg sprays te vinden, echter wisten ze zeker dat D-E-O met aloë vera niet goed zou zijn. Gelukkig vonden ze al snel de spraybus L-E-E-R. Nu nog ervoor zorgen dat de moeder voordat het kind ging buitenspelen de spray zou gebruiken. Maar dat was uiteindelijk niet zo moeilijk. De moeder zag de bus met spray en daarnaast de schoentjes en wist meteen wat ze moest doen.

“Mama, buiten! Mama bal! Mamaaaaaaaa, buiten!!!”, schreeuwde het kind. De moeder deed net alsof ze het niet hoorde en bleef de schoentjes inspuiten met spray. Daarna pakte ze een paar oude lelijke schoentjes en trok deze aan bij het kind. “Nog even spelen met deze schoentjes schat, de nieuwe mag je morgen aan als we naar oma gaan.” Het kind hoorde haar al niet meer, want zodra de schoentjes aangingen sprong ze op en rende naar buiten. Daar sprong ze en kroop ze, rende door het gras en in het zand.

De nieuwe schoentjes waren allang blij dat zij niet aan de voeten zaten van het kind. Want wat zagen die oude lelijke schoenen er nóg lelijker uit toen het kind weer binnen was. Er werd ook totaal niet voorzichtig mee gedaan, ze werden uitgetrokken en bovenop de verwarming gezet omdat ze nat waren. De nieuwe schoentjes schrokken zich rot! Want het was helemaal niet goed om bij de verwarming te drogen, daardoor zou het leer gaan krimpen of zelfs scheuren!IMG_8176

Missie nummer twee kwam de volgende dag. Toen het kind eindelijk de nieuwe schoentjes aan mocht. De vader trok met man en macht aan de schoentjes om ze maar aan te krijgen, maar dit lukte niet. De moeder lukte het wel, aangezien ze er eerst voor zorgde dat alle veters goed los zaten. Dat is ook het beste om te doen, anders maak je de schoentjes alleen maar kapot. Eenmaal buiten in de tuin bij oma en opa begon het kind direct in de modder te stampen. Ze gierde van plezier! De nieuwe schoentjes vonden het minder leuk, ze waren bang dat ze nu voor altijd vies zouden zijn.

Gelukkig had de opa van het kind een goed plan. Hij zette de nieuwe schoentjes op een koele plek om te drogen en nadat ze droog waren borstelde hij het gedroogde zand eraf. Nog even met een natte doek erover en de schoentjes zagen er weer zo goed als nieuw uit. De moeder was enorm blij met opa en bleef nog maandenlang goed voor de schoentjes zorgen. Totdat het kind de schoentjes niet meer pasten. Daarna werden ze in een kast gezet naast nog een ander schoenpaar, die er net zo mooi uitzag. Voor een volgend kindje.

Eind goed al goed! En wat hebben we geleerd van dit verhaal? Vergeet niet om de nieuwe schoenen van je kind met zorg te behandelen. Meer lezen over dit onderwerp? Kijk dan ook eens hier.

testafbeelding

3 reacties op “Het grote avontuur van de schoentjes

Reageren is niet mogelijk.