Het gaat de goede kant op! [dreumes update]

Ik krijg met regelmaat vragen over onze zoon, hartstikke lief. Dan wordt er ook gevraag wanneer ik een update op de blog schrijf. Eigenlijk was ik pas van plan weer een dreumes update op het moment dat ons mannetje twee jaar oud zou zijn. Echter hebben we gisteren goed nieuws gekregen van de kinderarts en dat wilde ik graag met jullie delen. Even ter info, onze zoon is momenteel ‘bijna’ twee jaar. Over 2,5 maand ongeveer.

Lees ook: Aangeboren schildklierafwijking (CHT)

Op controle

Om de zoveel maanden moeten we met ons mannetje op controle bij de kinderarts. In eerste instantie voor zijn schildklier, maar omdat hij zoveel te verduren heeft gehad qua ziek zijn ook daarvoor. Hij heeft een groei- en ontwikkelingsachterstand dus dat willen ze in de gaten blijven houden.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Op maandag ben ik met hem naar het ziekenhuis geweest om te bloedprikken. Dit moet hij sowieso om de zoveel tijd gezien hij nog midden in zijn groei zit. Bij het bloedprikken wordt gekeken naar zijn schildklierwaardes. Hoe zien deze eruit, moeten we nog wat aan de dosering doen of denken we dat het zo goed is.

Meten en wegen

De dag na het bloedprikken, op dinsdag dus, moesten we op controle bij de kinderarts. Eerst wordt onze dreumes dan gemeten en gewogen zodat ze zijn ‘lijntje’ goed in te gaten kunnen houden. En eventueel aanpassingen kunnen doen qua “dieet”.

Het dieet is in dit geval dus zoveel mogelijk calorieën naar binnen krijgen. Uiteraard wel zo gezond mogelijk ook. Hij krijgt dan ook speciale voeding om zo extra calorieën binnen te krijgen. Deze heeft hij echt nodig om te groeien en zich te ontwikkelen.

Lees ook: Wanneer je tweejarige peuter nog niet loopt

Ik was ontzettend blij met het meten en wegen want hij bleek nu 80 cm te zijn en zelfs precies 10 kg te wegen.

Kinderarts

Na het meten en wegen moesten we nog even wachten totdat de kinderarts kwam. Zodra ze binnenkwam zei ze al meteen dat ze vond dat hij er zo goed uit zag. Een welvarend Hollands manneke.  Samen bekeken we alle grafiekjes die er zijn en naar de bmi en het zag er allemaal super uit. Natuurlijk zit hij nog steeds op het onderste lijntje, maar hij blijft dat lijntje wel mooi volgen. Zijn bmi was zelfs 0,4 omhoog gegaan. Heel fijn!

De kinderarts vond het zelfs zo goed gaan met Milo dat we gaan experimenteren zijn extra voeding. Op dit moment krijgt hij nog elke avond voordat wij gaan slapen nutrinidrink. Echter komt het steeds vaker voor dat hij er niet meer zelf wakker voor wordt maar wij hem dus wakker moeten maken. Dus gaan we de voeding die we nog in huis hebben (ongeveer een maand) opmaken en daarna dus stoppen. Over een aantal maanden kijken we dan hoe het gaat met hem en of hij alsnog op gewicht kan blijven en zelfs groeit. Laten we dus hopen dat hij binnenkort volledig van de extra voeding af is!

Goed nieuws, vind je niet?

1 reactie op “Het gaat de goede kant op! [dreumes update]

Reageren is niet mogelijk.