Mijlpaal: het eerste tandje

Vorige week donderdag was ons meisje wat hangerig, ze huilde wat meer en wilde niet alleen zijn.. Dit heeft ze niet zo snel dus we dachten aan een sprongetje, maar het konden ook de tandjes zijn. Maar ja, we dachten al een maand aan tandjes omdat ze veel op dingetjes “bijt” en uitermate veel zevert. Ik postte de volgende tweet:

Germ meisje.. Hele dag al van slag.. Huilen, hangerig, vermoeid… #machtelozemoeder

De tandjes waren het niet, dachten we. Want in de dagen er na kwam er maar niets tevoorschijn. Tot afgelopen maandag! Fay zat bij mijn moeder op schoot en begon te lachen. Opeens zag ik iets glinsteren. Mijn hart schoot in mijn keel, zou het? Ik riep (zowat) tegen mijn moeder dat ze volgens mij een tandje had, dus zij ging kijken.. En ja hoor. Daar zat hij dan, stak geloof ik nog minder dan een millimeter uit, maar hij was er! Je kunt hem ook voelen dus hij is echt!

Fay heeft een tandje!

Op zo’n moment ben ik echt een trotse mama, maar ook een mama die vindt dat het allemaal veel te snel gaat! Nu moet ik voor mijn kleine prul al een tandenborstel erbij halen en tandpasta. Ik heb het wel liggen, maar het idee alleen al. Het stomme is, zoals ik al zei denken we al meer dan een maand aan tandjes. Ik was als baby ook erg snel. Met 3 maanden had ik al mijn eerste tandjes.

Misschien komt het doordat de eerste tandjes normaliter komen tussen de 6 en 8 maanden? Of omdat ik gewoon geen afscheid wil nemen van mijn kleine meisje die door dit soort mijlpalen steeds groter wordt in mijn ogen. Ze zeggen dat baby’s na het eerste tandje elke maand 1 tandje erbij krijgen. De volgorde is ook meestal hetzelfde. Zo krijgen de meeste kindjes eerst de onderste (middelste) twee snijtanden. Daarna de bovenste twee. Vervolgens komen de buitenste snijtanden door en daarna komen de tanden en kiezen om en om. Rond de twee jaar is het hele melkgebit compleet. eerste tandje

Ik ben benieuwd hoe dat bij Fay gaat lopen en of ze lekker meisje-eigenwijsje gaat zijn of dit keer toch een beetje “de meute” volgt! Oh ja, ik beloof een foto.. Maar wanneer me dat gaat lukken weet ik niet!

20 reacties op “Mijlpaal: het eerste tandje

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *