Het is een fase (100x)

Wat moest ik elke keer weer lachen als ik wanhopige moeders op Twitter of Facebook zag met de woorden “het is een fase”. Niet omdat ik zo’n gemene troela ben hoor, die ze uitlachte. Maar ik bedacht me wel elke keer weer dat wij toch een geweldig makkelijk kind hebben. Een kind zonder fases.

Niet. Dus. 

Het is een fase

Waarschijnlijk heeft dat kleine meisje eigenwijsje van ons al haar fases gewoon verzameld om ze tegelijkertijd tegen ons te gebruiken. Want het lijkt niet 1 fase, nee ze heeft verschillende “kuren” de laatste tijd. Even een kleine opsomming:

Bol AlgemeenBol Algemeen

De bijt-fase.
Ze bijt werkelijk overal in. In de speelmat, de tafelpoot, de hond, mijn schouder, mijn moeders arm en ga maar zo door. Aangezien ze 3 tanden boven heeft en 3 tanden beneden kan dit dus echt wel pijn doen. Maar goed, ze doet het (nog) niet bewust dus wat kan ik ermee..?

De ik-wil-niet-eten-fase.
Hierbij weigert ze vaak gewoon het eten wat ze voorgeschoteld krijgt te eten, al lust ze het wel. Ze doet haar mond dan gewoon strak dicht en draait haar hoofd telkens weg. Als je dan toch iets binnen krijgt steekt ze haar tong uit en laat het zo uit haar mond vallen.

De ik-wil-bij-mama-fase.
Oftewel, ik kan niet meer naar de wc zonder gehuil. Ik dacht dat het hier wel meeviel. Maar sinds een paar dagen is het echt mis zodra ik ergens ben waar ze me niet kan zien. Dan is het huilen geblazen MET tranen erbij hoor. Zo zielig is ze dan…

De optrek-fase.
Mevrouw kan nog niet eens zelfstandig gaan zitten (al doet ze wel flink haar best hoor) maar ze wil al staan. Regelmatig vinden we haar op dr knietjes zich proberen op te trekken. Nog even he en dan….. Help!!

Zoals je ziet… Wij komen om in de fases. Hopelijk eindigen ze ook allemaal tegelijkertijd dan kunnen we weer even opgelucht ademhalen. En tot die tijd?

Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase.

 

11 reacties op “Het is een fase (100x)

 • Echt het, soms zijn die fases niet zo leuk. Luca heeft het bijten ook ontdekt. Gelukkig kan ik nog prima weg zonder huilen. Wel heeft hij het leuke idee dat hij altijd mee moet als 1 van ons naar buiten gaat. Denk ik even rustig boodschappen te kunnen doen omdat M. ook thuis is, wil de kleine man gewoon mee de kou in. Ach, wel ze gezellig haha. Ik geniet daar nog maar van, straks wil hij niet mee mee. Hopelijk zijn de fases snel voorbij!

 • Het klinkt mij in de oren als een sprongetje. Ons zoontje heeft dat ook elke keer, vlak voordat hij weer iets nieuws kan. Als ze zich straks zelf kan optrekken zal je vast je lieve meisje weer terug hebben. Althans, zo gaat dat hier dan altijd 😉

 • En die fases blijven ze hun hele leven houden. Das ff een opluchting he?

  Maar ook begrijpelijk. want ze moeten nog heel veel leren voordat ze weten wie ze zijn en wat ze kunnen.
  Deze dame heeft duidelijk al een eigen willetje,(die ken ik meer in de directe omgeving :-)) wat natuurlijk voor jullie lastig is maar ook haar redding is geweest in het verleden.
  We zullen het op de voet volgen en een er mogelijk een aandeel in hebben in het groothouden van het “Fay project”

 • haha lol herkenbaarrrrrrGggGgrRrRrRrr…. Hier nu een plakvastaanmamafase en uitdaagfase (weglopen, eten op de grond gooien). Fijn maar ik quote jou “het is een fase” 😉 ghehe

 • En helaas, het gaat door. Zodra je denkt ‘daar zijn we mooi doorheen gekomen’ dient de volgende fase zich aan. Hier hebben we nu de ‘ik gil hard als ik denk dat mama weggaat’, de ‘als ik het zelf niet mag doen doe ik niks’, de ‘ik mep als ik mijn zin niet krijg’ en de ‘kijk eens wat een dramaqueen ik kan zijn’ fases inmiddels. Dus ik zeg vooral: GENIET want het wordt nog erger 😉

 • O ja, het is een fase. En die gaat voorbij, omdat de volgende fase zich aandient 😉
  Nu lachen we ook allemaal heel vriendelijk naar je terug hoor! Zo’n lachje van: ja we weten wat ze doormaakt, gelukkig is die van ons daar al doorheen!

  Sterkte met al deze fases tegelijk!

Reageren is niet mogelijk.