Het bezoekje aan.. het consultatiebureau

 

Afgelopen vrijdag ben ik samen met mama en Fay natuurlijk voor de tweede keer naar het consultatiebureau geweest. Voordat we überhaupt kennis hadden gemaakt met de mensen van het consultatiebureau had ik al erg veel horrorverhalen gehoord over ‘de wijk’ maar daardoor liet ik me niet uit het veld slaan. Iedereen ervaart dingen op een andere manier en ik had er de volste vertrouwen in. Het kennismakingsgesprek thuis vond ik al erg prettig. De wijkverpleegkundige heeft dik 2 uur bij ons gezeten en heerlijk geluisterd naar mijn verhaal over hoe alles gelopen is met Fay.

Nu klinkt het alsof ik iemand ben die alleen maar wil praten (ja vooruit, dat doe ik ook erg graag) maar er waren maar weinig mensen die echt mijn verhaal wilden horen. En ik moest het toch kwijt. Door te praten kan ik dingen op een rijtje zetten en dat was de afgelopen periode toch wel nodig! Maar goed, ik had dus al een fijn gevoel bij het consultatiebureau en ook de eerste keer dat ik er kwam werd dat bevestigd. Hele lieve mensen die erg fijn omgaan met Fay, erg geïnteresseerd zijn hoe het met Fay gaat maar ook met mij en die echt tips en adviezen geven. En niet iets “opleggen”.

Ons bezoekje van vrijdag was weer een controle, dit keer door de wijkverpleegkundige, plus Fay kreeg haar eerste prikjes. Deze mama had er buikpijn van, maar achteraf gezien helemaal niet nodig natuurlijk! Ze werd eerst gewogen, mevrouw weegt nu 4970 gram, bijna 5 kilo dus! En ze is nog steeds 56 cm. Ze zit qua gewicht precies gemiddeld en qua lengte iets eronder, maar dat is niet erg. Papa en mama zijn ook niet groot haha! En deze mama vindt het wel prima dat ze nog even in 56 blijft hangen, heb nog zoveel leuke kleertjes en combinaties die ze nog niet aangehad heeft haha!

De controle van de verpleegkundige was ook goed, heb ook weer fijn wat vragen kunnen stellen maar het blijkt dat wij als ouders het gewoon goed doen. Goed instinct dus. Altijd prettig om te horen. Fay doet het ook buitengewoon goed, ze traint haar nek- en rugspieren al erg goed en is zo alert. Daar verbazen ze zich elke keer weer over. Hihi.. trotse mama hier!!

Met de prikjes was het wel even slikken voor deze mama. Fay krijste alles bij elkaar en ik wilde hier uiteraard niet in mee gaan, ik moest rustig blijven en positief. Nou dat is best lastig, maar volgens mij wel goed gelukt want 5 minuten later lag ze in de Maxi-Cosi al te slapen haha! Fay is er gelukkig ook niet ziek van geworden.. Haar eerste flesje dronk ze maar voor de helft leeg, maar daarna heeft ze gewoon weer goed gedronken en vooral veel geslapen. Maar geen koorts gehad ofzo, ze wilde alleen iets meer knuffelen dan normaal. Nou dat hoef je me geen tweede keer te vragen!

Over iets meer dan een maand hoeven we pas weer terug. Dan krijgt ze haar tweede spuitje. Ben enorm benieuwd wat ze dan allemaal al kan en hoe ze dan gegroeid is!

14 reacties op “Het bezoekje aan.. het consultatiebureau

 • Ik heb ook best goede ervaringen met het consultatiebureau. Mij is in ieder geval nog nooit wat opgelegd.
  Fijn dat Fay het zo goed doet.

 • Die rot prikjes ook gelukkig is Fay er niet ziek van geworden. Ik weet nog dat ik altijd netjes en trouw naar het CB luisterde (ik was 19/20) maar als ik nu een tweede kindje zou krijgen (als ik ooit dat geluk weer heb…) dan zou ik iets minder naar het CB luisteren en wat meer naar mijn “moeder instinct” aangezien het CB ook wel eens goed fout hebben gehad x

  • Nicole (misseagles) zegt:

   Echt luisteren doe ik niet hoor, klinkt stom maar bedoel meer dat ik ook mijn eigen gevoel volg alleen soms wat bevestiging vraag of praktische zaken wil weten zoals wanneer je moet starten met hapjes en hoe je dat dan met de fles doet, hoevaak je die dan nog moet geven enzo…

 • Ik heb ook goede ervaringen met het consultatiebureau. Ze hebben me goed geholpen toen Evie moeite had met de borstvoeding. Overigens hebben ze de eerste keer wel een inschattingsfout gemaakt. Ze vonden haar overprikkeld, maar bleek dat ze onrustig was door verborgen reflux.

  Evie heeft nu 3 prikken achter de rug en gelukkig geen gekke dingen. De laatste keer zonder te huilen. Alleen veel slapen en knuffelen. Mij best!

  • Nicole (misseagles) zegt:

   Fijn dat ze je zo goed geholpen hebben met de borstvoeding! Die pech had ik dan dat Fay in het ziekenhuis kwam en ik pas het CB zag nadat ze eruit was en toen was het al te laat..

 • Ik heb ook met één iemand van het consultatiebureau met mijn zwangerschap een kennismakingsgesprek gehad. Gelukkig kon ik haar toen een beetje en het is een lieve vrouw. De arts daarintegen vind ik wat minder die ook Jenthe heel hard laat huilen steeds maar is wel te doen. Ze geeft af en toe adviezen die niet eens geschikt zijn en helaas verkeerd gezien dat Jenthe ernstige heup afwijkingen had wat achteraf niets geweest is. Ik weet nog de eerste keer toen we naar het CB met Jenthe gingen vond best spannend hihi. Wat ziet Fay er toch schattig uit, alweer gegroeid zie ik, lief poppetje!!

 • Bijzonder toch he de negatieve verhalen van het cb. Hier ook weinig last van.

  Heel goed dat ze naar je verhaal luisteren want daar zijn ze ook voor. Fay groeit goed! En ja prikjes zijn maar naar. R is de laatste keren mee geweest maar over 2 weekjes moet ik er alleen aan geloven. Ag ja, komt vast goed want dat is het de vorige keren ook gegaan.

 • Nicole (misseagles) zegt:

  Ooh maar dat doe ik sowieso! Ze mogen me tips en adviezen geven maar als ik iets niet vertrouw dan neem ik zelf actie! Thnx voor de tip!

  • Nicole (misseagles) zegt:

   Ik wel maar dat heeft te maken met Fay dr infectie en hartje. Zo wordt ze toch vaker gecontroleerd en dat stelt me gerust tot nu toe.. Ook vind ik het fijn om vragen te kunnen stellen al doe ik niet altijd iets met de antwoorden.. heb dan wel een richtlijn.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *