Rollercoaster: herpes virus baby

We zitten in een achtbaan en lijken er niet uit te kunnen. En helaas, dit is geen achtbaan zoals de Python uit de Efteling of de Space Mountain die je terug vindt in Disneyland Parijs. Nee dit is een achtbaan waarin je kotsmisselijk bent, je niet weet of je van voor of achteren leeft en waarbij je denkt er nooit meer uit te komen. Ik hoor je al denken.. achtbaan? Waar is die roze wolk dan waar je eigenlijk op hoort te zitten? Je was toch zo aan het genieten?

Die roze wolk kunnen we voorlopig wel even vergeten. Dat tijdens een zwangerschap, bevalling en kraamweek niets loopt zoals gepland hebben wij al wel ervaren. Maar hoeveel ongeluk, hoeveel pech, hoeveel nare dingen kan een mens eigenlijk verdragen? Ik heb nu zoveel wat ik van me af wil en moet schrijven, ik kan wel een heel boek beginnen. Wie weet doe ik dat ook wel. Die blogjes die gaan ook komen, over de dagen voor de uiteindelijke bevalling, over de bevalling zelf, over de eerste dagen thuis..

Maar nu niet. Want nu zijn we wéér in het ziekenhuis.

Herpesvirus baby

Dit keer ben ik echter niet degene die ziek is opgenomen maar ons kleine meisje Fay. Wat woensdag op donderdagnacht startte met een kindje die niet ziek leek maar wel een beetje koorts had is nu veranderd in een klein meisje van een week en twee dagen oud die er enorm ziek uit ziet en dat ook is. Heel even werden we voorbereid op het ergste, zo slecht lag ze. De kinderarts(en) hebben door allerlei onderzoeken uiteindelijk ontdekt wat het is.

Het herpesvirus is aangetroffen in het hersenvocht van Fay. Het is echter niet te zeggen hoe Fay eraan gekomen is omdat het herpesvirus zich niet altijd laat zien. Maar liefst 20% van de mensen is drager van het virus terwijl het zich nog nooit geuit heeft. Het maakt verder ook niet uit hoe ze eraan komt, we zijn nu bezig met het bestrijden ervan! Ze krijgt sinds gisteren de antibiotica ervoor en zal dit nog 3 weken lang krijgen. Wat de gevolgen hiervan zullen zijn is en blijft afwachten, maar onze Fay is super sterk en een echte vechter net als haar papa dus die komt er wel!

Lees ook: Waarom een koortslip levensgevaarlijk kan zijn.

We beseffen ons dat dit berichtje veel mensen zal bereiken en dat er een hoop mensen mee zullen leven met ons en onze familie. Hiervoor zijn we bij voorbaat al enorm dankbaar. Echter is het voor ons en dus ook voor onze naasten geen doen om iedereen persoonlijk op de hoogte te houden en op iedereen te reageren. We hopen op jullie begrip hiervoor. Wel willen we deze blog blijven gebruiken om van ons af te schrijven, om te informeren en om het leven op die manier ook weer een beetje op te pakken.

33 reacties op “Rollercoaster: herpes virus baby

 • Ondanks dat je het al zei, komt deze blog weer keihard binnen lieverd. Goed om het van je af te schrijven. Jezus, wat is dit enorm heftig en gruwelijk oneerlijk. Jullie kleine Fay is een enorme bikkel. Een superbaby! Wat vreselijk dat ze dit allemaal moet doorstaan. Heel veel sterkte. Ik leef met jullie mee. Een hele dikke knuffel! XXX

 • Happy Lioness zegt:

  Jee wat schrikken. Ik had jullie eindelijk was rust gegund. Fay en jullie zijn bij het ziekenhuis gelukkig in goede handen. Hopelijk knapt jullie kanjer snel op. Heel veel sterkte. Dikke knuffel X

 • Lieve schatten wat erg voor jullie hoop dat alles goed komt wij steken in ieder geval een kaarsje voor jullie vechter aan!

 • Diny Limpens zegt:

  Nicole en Bart we leven intens met jullie mee en hopen dat Fay snel opknapt ,veel sterkte voor jullie allemaal xxx

 • Bart en Nicole wat een verschrikkelijk nieuws.. we leven met jullie mee en houden Fay in onze gedachten. Hopelijk vecht ze zich er snel boven op! Sterkte xxx

 • Lieve lieve mama en papa,
  Gvd mag ik het zo zeggen.
  De achtbaan waar jullie nu in zitten herken ik maar al te goed maar ik weet ook dat jullie meisje Fay gaat knokken net zoals dr papa maar zeker ook als dr mama.
  Ze heeft het beste van jullie tweetjes samen.
  Ik wil jullie heel heel heel erg veel kracht toewensen en als er iets is wat ik voor jullie lan doen aarzel geen moment.
  Vanavond en de komende tijd steek ik een kaarsje aan en vraag ik mijn engeltje jullie meisje in de gaten te houden
  En haar te helpen er weer helemaal bovenop te komen.
  Dikke dikke kus voor jullie.
  Jell

 • Ellen Hoefman zegt:

  Bart en Nicole,we wensen jullie heel veel sterkte en Fay heel heel veel beterschap. We hopen dat ze snel opknapt en jullie volop in rust kunnen gaan genieten van lieve mooie meisje.

 • joop hazelaar zegt:

  sterkte, Nicole hoop dat alles goed komt dat een klein mensje nou al zo veel meemaakt
  ik steun jullie in mijn gedachten meer kan ik niet doen veel liefs joop

 • Wat een kutzooi! Ik lees het hele verhaal met een brok in mijn keel. Zo oneerlijk! Misselijk ben ik ervan. Heel vee sterkte lieverds!!! En lieve kleine Fay, zet hem op!!!

 • wendy (tf) zegt:

  Wat een achtbaan inderdaad!

  Heel veel sterkte! Ik hoop dat Fay snel opknapt en jullie langzaam op jullie roze wolk terug kunnen kruipen.
  Knuffel!

 • Wat verschrikkelijk, zo jong en dan al zo ziek. Dat wens je niemand toe. Heel veel sterkte de komende tijd. Hopelijk kom de roze wolk snel weer terug. Schrijf het zo lang maar lekker van je af.

 • Wat een afschuwelijke nieuws, ik krijg er rillingen van. Heel veel sterkte echt een afschuwelijke situatie dit. Heel veel sterkte… X

 • Marjolein zegt:

  Lieve Bart en Nicole, wat een ontzettend naar nieuws. Hoorde dat jullie snel en goed gehandeld hebben, wat goed. Vind het heel naar dat jullie zo’n moeizame start hebben met kleine Fay en wens jullie alle sterkte toe daar op jullie eiland in het ziekenhuis… Hier brandt een kaarsje voor jullie. Dikke kus van ons! John & Marjolein

 • Wij wensen jullie allemaal heel veel sterkte
  Maar vooral de jonge ouders
  Ook wij denken aan jullie en leven mee en hopen dat het allemaal goed afloopt

 • Heel veel sterkte voor jullie gewenst! Hopelijk knapt jullie kleine meid snel op.
  Groetjes Esther

 • Pfff wat een heftig verhaal! Wat rot dat je op deze manier zo van je roze wolk bent afgegooid en wat moeilijk dat er geen zekerheid is of deze rotziekte gevolgen zal hebben voor jullie meisje.Gelukkig waren jullie er snel bij, dat is vaak een goed teken! Ik wil jullie heel veel sterkte wensen de komende tijd!

 • Meer dan je sterkte wensen kan ik niet, ik kan je wel in mijn gebed gedenken. Houd moed !!!!!!!!

 • He meis dat is echt heel erg schrikken. Zit hier met tranen in me ogen dit te lezen. Zo,n klein hummeltje in het ziekenhuis omdat het zo ziek is. Ik weet hoe het voelt om van die roze wolk te vallen, maar ik kan me voorbereiden op vele dingen. Bij jouw komt het heel rauw op je dak nu. Ik wil jullie heel veel sterkte wensen, en weet zeker dat die kleine er bovenop komt. Knuffel xxx

 • Lieve nicole en bart.
  Ik lees dit met tranen in mijn ogen.zo’n klein hummeltje..ik hoop dat ze er snel weer bovenop is…heel veel sterkte!kus en knuffel
  Laura

 • anja van de Voort zegt:

  Nicole en Bart dit is erg heftig. Jan en ik wensen jullie heel veel sterkte en ook je ouders.
  Groetjes en kusjes Jan en Anja van de Voort

 • Nicole en Bart sterkte in deze tijd.
  Ik hoop dat alles goed komt met Fay, ik leef met jullie mee.

 • Ik schrik gewoon van dit bericht! Je gunt iemand zo graag een rustige en fijne kraamtijd, zonder zorgen. Gelukkig zijn de artsen er wel snel achter gekomen wat er aan de hand is met Fay en kunnen ze het zo gericht behandelen. Ik wens Fay en jullie als ouders heel veel sterkte!! xxx

 • Pff, dit is schrikken zeg. Ik las net je bericht dat Fay is geboren en nu dit… hopelijk komt ze er snel weer boven op! Sterkte met alles!

Reageren is niet mogelijk.