Herfstvakantie tip | LEGO World Nederland

lego world nederland 2023

Update 2023: Dit jaar is er eindelijk weer een LEGO World Nederland. Tijdens de herfstvakantie van het Noorden en het Midden vindt het grootste LEGO spektakel ter wereld plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Het is dit jaar de 16e editie van LEGO World Nederland en hét perfecte familie uitje tijdens de herfstvakantie. De toegangsprijs van dit gigantische LEGO evenement is (online) €19,50 waarbij kinderen tot 2 jaar gratis mee naar binnen mogen. 

In 2016 ben ik voor het eerst (en het laatst) naar LEGO World Nederland geweest samen met een vriendin en mijn toen 2,5 jarige peuter. Het was druk, maar we hebben toen zo erg genoten. Dit jaar zal dit uitje zeker weer op onze agenda staan. Onze dochter is inmiddels (bijna) 9 en we hebben ook een zoontje van vijf. Beide kinderen zijn net als wijzelf weg van LEGO en hebben dan ook al heel veel verzameld.

LEGO World activiteiten

De activiteiten en informatie die je hieronder vindt gaan over de editie van 2016 toen ik er zelf was. Puur om een indruk te krijgen van wat er allemaal te zien en beleven is. Hier vind je ook het verslag van ons uitje naar LEGO World Nederland. Dan krijg je nog een betere indruk van hoe leuk dit uitje is voor kinderen en voor volwassenen!

lego world nederland jaarbeurs utrecht

Er vinden dit jaar weer tal van leuke activiteiten plaats die het spelen met LEGO stenen een geheel nieuwe dimensie zullen geven. Zo kunnen de kleintjes genieten van de LEGO DUPLO show bij het DUPLO theater, LEGO Friends fans kunnen in een echte kermis attractie stappen terwijl de kids bij LEGO Nexo Knights worden opgeleid tot ridder. De Star Wars fans kunnen ook weer hun hart ophalen, want dit jaar is er een unieke collectie te zien van alle LEGO Stars Wars minifiguren die ooit gemaakt zijn. Of bestuur je liever je eigen LEGO robot bij de LEGO Mindstorms stand? Alles is mogelijk!

Bovenstaande voorbeelden zijn natuurlijk slechts een kleine greep uit de vele activiteiten tijdens LEGO World. Uiteraard zijn alle populaire LEGO productlijnen – LEGO Friends, City, Chima, Technic, Star Wars & DUPLO – op dit grote evenement vertegenwoordigd.

Klik hier voor meer informatie rondom het LEGO World programma.

LEGO FUNFACTS:

  • Wist je dat er ruim 23 vrachtwagens richting LEGO World rijden die samen meer dan 14 ton aan LEGO steentjes vervoeren?
  • Wist je dat er meer dan 5.000 LEGO bouwwerken per dag worden gebouwd tijdens dit evenement?
  • Wist je dat er aan het einde van zo’n dag meer dan 100 mensen nodig zijn om alle bouwwerken weer af te breken?
  • Wist je dat je met 40 miljard LEGO stenen op elkaar gestapeld kunt lopen naar de maan?
  • Wist je dat je met LEGO alles kunt maken? Zo kunnen zes 8-nops LEGO stenen worden samengevoegd op 915.103.765 verschillende manieren!
151027_legoworld-overviews-138

Meer informatie, of kaartjes via de voorverkoop (scheelt bijna 20%) vindt je op de website van Lego World.

3 reacties op “Herfstvakantie tip | LEGO World Nederland

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *