Herfstvakantie tip | LEGO World Nederland

lego world nederland 2023

Van 18 t/m 24 oktober 2023 is het weer tijd voor Lego World (20 jaar!) Nederland in de Jaarbeurs in Utrecht. Laat je verbazen door levensgrote LEGO constructies, maak een foto met Elsa, oefen je Ninjago-trucs, dans mee met de meiden van Friends en nog zoveel meer.

Naast het genieten van verschillende LEGO-thema’s, is er ook volop inspiratie te vinden bij de bouwwerken van 80 zorgvuldig geselecteerde AFOL’s (Adult Fans Of LEGO). Daarnaast kun je bij ons leren programmeren met LEGO Education en je creativiteit de vrije loop laten in een van onze spannende bouwwedstrijden.

Praktische informatie LEGO World 2023

LEGO World is het perfecte familie-uitje tijdens de herfstvakantie, waar jongens en meisjes vanaf 1,5 jaar zich de hele dag kunnen vermaken! Natuurlijk zijn ook oudere LEGO-fans van harte welkom op LEGO World. Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar via hun website en kosten €25 per persoon per dag. Er kunnen geen tickets gekocht worden aan de kassa van de Jaarbeurs, dus dit moet online.

Bol AlgemeenBol Algemeen

In elke hal van LEGO World zijn er één of meerdere horeca terassen. Daar kun je lekker even bij komen, genieten van een snack of lunch en van een lekkere kop koffie of limonade. Ook kun je thuis verder spelen met LEGO. In de winkel zijn de nieuwste LEGO sets te koop, maar je kunt natuurlijk ook losse steentjes en andere items kopen.

Ook aan bezoekers met een beperking is gedacht. Alle hallen zijn namelijk toegankelijk voor grote en kleine LEGO fans met een rolstoel. Alhoewel niet alle activiteiten geschikt zijn voor rolstoelgebruikers zijn er vele speel- en knutseltafels waar je je hart kun ophalen. Voor de prikkelgevoelige LEGO fans is er ook een stilte ruimte naast hal 4 om even bij te komen.

LEGO World activiteiten

De activiteiten en informatie die je hieronder vindt gaan over de editie van 2016 toen ik er zelf was. Puur om een indruk te krijgen van wat er allemaal te zien en beleven is. Hier vind je ook het verslag van ons uitje naar LEGO World Nederland. Dan krijg je nog een betere indruk van hoe leuk dit uitje is voor kinderen en voor volwassenen!

lego world nederland jaarbeurs utrecht

Er vinden dit jaar weer tal van leuke activiteiten plaats die het spelen met LEGO stenen een geheel nieuwe dimensie zullen geven. Zo kunnen de kleintjes genieten van de LEGO DUPLO show bij het DUPLO theater, LEGO Friends fans kunnen in een echte kermis attractie stappen terwijl de kids bij LEGO Nexo Knights worden opgeleid tot ridder. De Star Wars fans kunnen ook weer hun hart ophalen, want dit jaar is er een unieke collectie te zien van alle LEGO Stars Wars minifiguren die ooit gemaakt zijn. Of bestuur je liever je eigen LEGO robot bij de LEGO Mindstorms stand? Alles is mogelijk!

Bovenstaande voorbeelden zijn natuurlijk slechts een kleine greep uit de vele activiteiten tijdens LEGO World. Uiteraard zijn alle populaire LEGO productlijnen – LEGO Friends, City, Chima, Technic, Star Wars & DUPLO – op dit grote evenement vertegenwoordigd.

Klik hier voor meer informatie rondom het LEGO World programma.

LEGO FUNFACTS:

  • Wist je dat er ruim 23 vrachtwagens richting LEGO World rijden die samen meer dan 14 ton aan LEGO steentjes vervoeren?
  • Wist je dat er meer dan 5.000 LEGO bouwwerken per dag worden gebouwd tijdens dit evenement?
  • Wist je dat er aan het einde van zo’n dag meer dan 100 mensen nodig zijn om alle bouwwerken weer af te breken?
  • Wist je dat je met 40 miljard LEGO stenen op elkaar gestapeld kunt lopen naar de maan?
  • Wist je dat je met LEGO alles kunt maken? Zo kunnen zes 8-nops LEGO stenen worden samengevoegd op 915.103.765 verschillende manieren!
lego world herfstvakantie uitje

Meer informatie, of kaartjes via de voorverkoop (scheelt bijna 20%) vindt je op de website van Lego World.

4 reacties op “Herfstvakantie tip | LEGO World Nederland

Reageren is niet mogelijk.