8 manieren om de herfstgeur in huis te halen

De wind wordt kouder. Blaadjes verkleuren. Appels zijn rijp om te plukken. En er hangt iets in de lucht waardoor je in elk recept die je maakt pompoen wilt stoppen. Oftewel; de herfst is gearriveerd en het wordt daarom tijd dat je huis er ook naar ruikt. Want als er een seizoen is met hele specifieke geuren, dan is het de herfst wel. In deze blog lees je hoe je jouw huis naar de herfst kunt laten ruiken.

Hier zijn 8 manieren om de herfstgeur in huis te halen!

1. Bak een appeltaart

De geur van een appeltaart is echt een typische herfstgeur. Niet voor niets zit er in de Autumn Storm thee van Pickwick ook appel en kaneel. Door een appeltaart te bakken sla je twee vliegen in één klap: je hebt een heerlijke lekkernij plus je huis ruikt goddelijk! Ik maakte onlangs nog mijn gezonde appeltaart voor mijn blogvriendinnetjes en toen hij net uit de oven kwam zette ik hem in de auto om mee te nemen. Resultaat? De auto heeft twee dagen naar appeltaart geroken. Heerlijk.. En gekmakend haha.

2. Geurkaarsen

Geurkaarsen zijn een van de makkelijkste manieren om een bepaalde geur in huis te krijgen. Tegenwoordig heb je zoveel verschillende soorten geurkaarsen dat je bijna niet meer weet wat te kiezen. Zelf ben ik erg benieuwd naar de kaarsen van Yankee Candle. Ze kosten best wat, maar dan heb je wel kaarsen met heel veel branduren. Ik hoor er in ieder geval positieve geluiden over en onderstaande geuren lijken me ook ideaal voor de herfst!

Bol AlgemeenBol Algemeen

yankee candles herfst

3. Kaarsen omringd met kaneelstokjes

Weer een twee vliegen in één klap tip. Bind kaneelstokjes rondom je (normale) kaarsen. Wanneer de kaarsen dan branden zorgt de warmte ervoor dat de geur van het kaneel vrij komt. Op die manier haal je de herfstgeur in huis plus je hebt ook nog eens een mooie herfstdecoratie op je tafel of kast staan!

4. Kaarsen en koffiebonen

Ik ben dol op Pumpkin Spice Latte. Zo dol dat ik hem twee jaar geleden zelf maakte en sindsdien telkens weer opnieuw maak in de herfst en winter. Niet alleen de smaak van dat drankje is verrukkelijk, ook de geur. Om nu die geur in huis te brengen zonder dat je een boel van die drankjes moet maken geef ik je nu de beste tip. Zorg voor een pompoen geurkaars, airwick heeft ze onder andere, zet het in een glaasje en omring met koffiebonen. Door de warmte van de kaars komt de geur van de koffiebonen vrij, deze mengt zich met de pompoen geur en… tadaaaaa!

5. Sinaasappels en kruidnagels

Je weet wellicht dat vele insecten verjaagd kunnen worden door kruidnagels in sinaasappels (of citroenen) te steken. Maar wat je misschien niet wist is dat dit eigenlijk een middeleeuws middeltje is om nare geuren weg te drijven en er een heerlijke geur voor terug te krijgen.

clove-316436_1280

6. Wax melts kopen of maken

Ik heb een tijd terug een stuk of zestien verschillende wax melts gekocht. Allemaal voor in de herfst en winter. Er zijn zoveel verschillende soorten geuren zoals appel-kaneel, autumn magic, vers brood en nog veel meer. Deze wax melts kosten 60 cent per stuk en gaan zo’n vier uur mee in een wax brander. Super fijn dus om af te wisselen. De ene dag ruikt je huis naar appeltaart, de andere dag naar een openhaard.

Je kunt ook zelf wax melts maken en ik heb een hele fijne geur ontdekt. Het enige wat je ervoor nodig hebt is drie theelepels kokosolie, 3 theelepels koek & speculaas kruiden (of pumpkin spice maar die heb ik nog nergens kunnen ontdekken) en een halve theelepel kaneel. Deze meng je met elkaar, giet het bovenin de wax brander, steekt het kaarsje eronder aan en je hebt een heerlijke geur in huis!

7. Herfst potpourri

Via Pinterest kwam ik op een ander geniaal idee. (Alleen in deze tijd wellicht niet zo heel handig gezien de gasprijzen) Namelijk het maken van een herfst potpourri die je lekker op het vuur laat pruttelen. Dit zorgt echt voor een heerlijke geur die uren en uren duurt. Dus ik deed water in een pan samen met een appel, een halve sinaasappel, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels en zette dit op laag vuur. Een half uur later rook het hele huis naar een heerlijke herfstachtige geur en deze bleef zolang ik water bleef toevoegen.

img_9805

8. Essentiële oliën in een diffuser

Alhoewel ik voorheen altijd waxmelts kocht ben ik sinds een jaar of twee overgestapt op essentiële oliën. Ik let er altijd goed op dat het natuurzuivere oliën zijn en gebruik ze negen van de tien keer in een diffuser. Maar je kunt ze ook op een lavasteen of in een zoutsteen druppelen. Er zijn echt enorm veel verschillende enkelvoudige oliën (denk bijvoorbeeld aan geuren zoals kaneel en vanille, maar bij sommige leveranciers kun je ook samengestelde oliën kopen. Zo heb ik bijvoorbeeld Winter Wonder in mijn ‘assortiment’ en ook ‘High Immuun’. In een ander artikel van mij vertel ik je meer over de musthave oliën voor de herfst.

Vind jij de herfst ook altijd zo lekker ruiken? 

27 reacties op “8 manieren om de herfstgeur in huis te halen

Reageren is niet mogelijk.