8 manieren om de herfstgeur in huis te halen

herfstgeur-in-huis-halen

De wind wordt kouder. Blaadjes verkleuren. Appels zijn rijp om te plukken. En er hangt iets in de lucht waardoor je in elk recept die je maakt pompoen wilt stoppen. Oftewel; de herfst is gearriveerd en het wordt daarom tijd dat je huis er ook naar ruikt. Want als er een seizoen is met hele specifieke geuren, dan is het de herfst wel.

Hier zijn 8 manieren om de herfstgeur in huis te halen!

1. Bak een appeltaart

De geur van een appeltaart is echt een typische herfstgeur. Niet voor niets zit er in de Autumn Storm thee van Pickwick ook appel en kaneel. Door een appeltaart te bakken sla je twee vliegen in één klap: je hebt een heerlijke lekkernij plus je huis ruikt goddelijk! Ik maakte onlangs nog mijn gezonde appeltaart voor mijn blogvriendinnetjes en toen hij net uit de oven kwam zette ik hem in de auto om mee te nemen. Resultaat? De auto heeft twee dagen naar appeltaart geroken. Heerlijk.. En gekmakend haha.

2. Geurkaarsen

Geurkaarsen zijn een van de makkelijkste manieren om een bepaalde geur in huis te krijgen. Tegenwoordig heb je zoveel verschillende soorten geurkaarsen dat je bijna niet meer weet wat te kiezen. Zelf ben ik erg benieuwd naar de kaarsen van Yankee Candle. Ze kosten best wat, maar dan heb je wel kaarsen met heel veel branduren. Ik hoor er in ieder geval positieve geluiden over en onderstaande geuren lijken me ook ideaal voor de herfst!

yankee candles herfst

3. Kaarsen omringd met kaneelstokjes

Weer een twee vliegen in één klap tip. Bind kaneelstokjes rondom je (normale) kaarsen. Wanneer de kaarsen dan branden zorgt de warmte ervoor dat de geur van het kaneel vrij komt. Op die manier haal je de herfstgeur in huis plus je hebt ook nog eens een mooie herfstdecoratie op je tafel of kast staan!

4. Kaarsen en koffiebonen

Ik ben dol op Pumpkin Spice Latte. Zo dol dat ik hem twee jaar geleden zelf maakte en sindsdien telkens weer opnieuw maak in de herfst en winter. Niet alleen de smaak van dat drankje is verrukkelijk, ook de geur. Om nu die geur in huis te brengen zonder dat je een boel van die drankjes moet maken geef ik je nu de beste tip. Zorg voor een pompoen geurkaars, airwick heeft ze onder andere, zet het in een glaasje en omring met koffiebonen. Door de warmte van de kaars komt de geur van de koffiebonen vrij, deze mengt zich met de pompoen geur en… tadaaaaa!

5. Sinaasappels en kruidnagels

Je weet wellicht dat vele insecten verjaagd kunnen worden door kruidnagels in sinaasappels (of citroenen) te steken. Maar wat je misschien niet wist is dat dit eigenlijk een middeleeuws middeltje is om nare geuren weg te drijven en er een heerlijke geur voor terug te krijgen.

clove-316436_1280

6. Wax melts kopen of maken

Ik heb een tijd terug een stuk of zestien verschillende wax melts gekocht. Allemaal voor in de herfst en winter. Er zijn zoveel verschillende soorten geuren zoals appel-kaneel, autumn magic, vers brood en nog veel meer. Deze wax melts kosten 60 cent per stuk en gaan zo’n vier uur mee in een wax brander. Super fijn dus om af te wisselen. De ene dag ruikt je huis naar appeltaart, de andere dag naar een openhaard.

Je kunt ook zelf wax melts maken en ik heb een hele fijne geur ontdekt. Het enige wat je ervoor nodig hebt is drie theelepels kokosolie, 3 theelepels koek & speculaas kruiden (of pumpkin spice maar die heb ik nog nergens kunnen ontdekken) en een halve theelepel kaneel. Deze meng je met elkaar, giet het bovenin de wax brander, steekt het kaarsje eronder aan en je hebt een heerlijke geur in huis!

7. Herfst potpourri

Via Pinterest kwam ik op een ander geniaal idee. Namelijk het maken van een herfst potpourri die je lekker op het vuur laat pruttelen. Dit zorgt echt voor een heerlijke geur die uren en uren duurt. Dus ik deed water in een pan samen met een appel, een halve sinaasappel, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels en zette dit op laag vuur. Een half uur later rook het hele huis naar een heerlijke herfstachtige geur en deze bleef zolang ik water bleef toevoegen.

img_9805

8. Essentiële oliën in een diffuser

Alhoewel ik voorheen altijd waxmelts kocht ben ik sinds een jaar of twee overgestapt op essentiële oliën. Ik let er altijd goed op dat het natuurzuivere oliën zijn en gebruik ze negen van de tien keer in een diffuser. Maar je kunt ze ook op een lavasteen of in een zoutsteen druppelen. Er zijn echt enorm veel verschillende enkelvoudige oliën (denk bijvoorbeeld aan geuren zoals kaneel en vanille, maar bij sommige leveranciers kun je ook samengestelde oliën kopen. Zo heb ik bijvoorbeeld Winter Wonder in mijn ‘assortiment’ en ook ‘High Immuun’. In een ander artikel van mij vertel ik je meer over de musthave oliën voor de herfst.

Vind jij de herfst ook altijd zo lekker ruiken? 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

23 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 4 oktober 2016 om 06:15

  Ik vind het altijd heerlijk ruiken en kan daar echt van genieten.

 2. Mama's Jungle op 4 oktober 2016 om 07:56

  Leuke tips Nicole. Ik vind die sinaasappel met kruidnagel wel een leuke deco 😉 en voor die waxmelts ga ik ook even neuzen.

  • Nicole op 4 oktober 2016 om 20:33

   Ja staat ook mooi als decoratie, twee vliegen in 1 klap!

 3. Tineke op 4 oktober 2016 om 08:11

  Van het lezen van dit blog alleen al wordt ik gelukkig. Oh die geuren van de herfst <3 Nu zin om een appeltaart te bakken voor de geur, hahah!

  • Nicole op 4 oktober 2016 om 20:33

   Haha ja alleen voor de geur dan he.. 😉

 4. Romy op 4 oktober 2016 om 08:34

  Wat een leuk lijstje! Toevallig heb ik vorige week op een andere blog een setje Yankee kaarsen geworden, dus hopelijk kan ik daarmee snel een herfstgeur in huis halen 🙂

 5. Romy op 4 oktober 2016 om 08:34

  Wat een leuk lijstje! Toevallig heb ik vorige week op een andere blog een setje Yankee kaarsen geworden, dus hopelijk kan ik daarmee snel een herfstgeur in huis halen 🙂

 6. Leonie van Mil op 4 oktober 2016 om 09:00

  Leuke tips allemaal. Ik heb altijd een olielampje aan met de geur van Chi (herfstavond). Die ruikt ook altijd zo lekker, En appeltaart!!! Zeker weten!! Jammie. 🙂

 7. Vlijtig Liesje op 4 oktober 2016 om 09:03

  Ja absoluut! Vooral de geur van vers gebakken appeltaart kan mij erg bekoren. Ik houd echt van de herfst : )

 8. Hennie op 4 oktober 2016 om 10:37

  Dat wordt dan een Wappeltaart, hoewel ik de echte appeltaart natuurlijk veel lekkerder vind. Bah, nu heb ik honger.

  Zelf waxmelts maken vind ik wel een erg leuke tip! Ga ik eens mee aan de gang. Zal wel weer een FAIL worden, maar ik heb besloten om mijn inner Crea Bea op te wekken. Als ze er is, tenminste.

  • Nicole op 4 oktober 2016 om 20:34

   Nah ik ben niet zo dol op appeltaart, maar die van ww dan wel weer haha. Misschien omdat ik hem zonder schuldgevoel kan snoepen 😉

 9. Anita op 4 oktober 2016 om 10:42

  Herfst is heerlijk! Fijne tips om de herfstgeur in huis te halen! Die herfst potpourri klinkt goed 🙂

  • Nicole op 4 oktober 2016 om 20:34

   Zal binnenkort eens een appeltaart voor je bakken 😉

 10. Sandra op 4 oktober 2016 om 15:31

  Fijn hé, altijd die herfstgeuren! Ik ben zelf dol op de simpele waxinelicht geuren.

 11. Ineke op 4 oktober 2016 om 16:10

  Ik heb alles al eens uitgeprobeerd behalve de sinaasappel + kruidnagel. Misschien moet ik dat ook maar eens een kans geven 🙂

 12. Jessica op 4 oktober 2016 om 21:20

  Yankee candle echt een aanrader!! De Wax melts van hun ook trouwens, de geur ruik je goed, en blijft lang hangen!

 13. Tine op 4 oktober 2016 om 22:53

  Bedankt voor de tips! Die appelsien met kruidnagel doe ik al 30 jaar ? ik gebruik ook een dampertje met etherische oliën. Kost bijna niks en werkt super. En zoveel geurtjes..

 14. Monique op 5 oktober 2016 om 07:52

  Oh heeerlijk! Ik steek regelmatig een geurkaars aan als de dagen korter worden. Eentje met kaneel en sinaasappel is dan favoriet. Ben trouwens ook erg benieuwd naar die van Yankee Candle!

 15. Jonna@Burgertrutjes op 5 oktober 2016 om 21:43

  Ben dol op de geurwaxjes!!

 16. Jessica op 11 oktober 2016 om 16:18

  Oehh ik ben echt dol op herfstgeuren, goede tips! Zelf doe ik wel eens een kommetje met wat water en specerijen (kruidnagel, kaneel, vanille, etc) in de oven. Dan ruikt je hele huis na een paar minuten heerlijk! 🙂

 17. roelina op 18 oktober 2017 om 21:52

  Wax melts ik ben er fan van! Wist niet dat je ze zo simpel zelf kon maken.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje