Herfstachtige pompoen-appel ontbijt smoothie

pompoen-smoothie

Ik ben geen foodblogger, maar slechts een doodnormaal iemand die blogt over haar leventje. Meer een lifestyle/mama-blogger dus. Maar soms kom ik gewoon recepten tegen die ik echt moet delen van mezelf! Dit is zo’n recept. Ik was eigenlijk op Pinterest aan het zoeken naar leuke herfstachtige DIY’s toen ik deze pompoen-appel ontbijt smoothie tegen kwam. Aangezien ik dol ben op pompoen en qua ontbijt altijd op zoek ben naar iets lekkers en makkelijks sloeg ik hem direct op. Ik had zelfs alle ingrediënten al in huis dus kon direct aan de slag!!

_MG_8398

De ingrediënten pompoen – appel smoothie

Je ziet de ingrediënten eigenlijk al op de foto, maar niet de hoeveelheden. Ook ontbreekt er 1 ingrediënt, maar dat is bewust. Er moet namelijk ook nog wat ijs in de smoothie. Gewoon ijsblokjes of zoals ik zelf heb gecrusht ijs. Omdat dit smelt heb ik het gewoon in de diepvries gelaten totdat ik het nodig had.

Wat ik er wel bij wil zeggen, dit recept is op Pinterest gezet door een Amerikaanse vrouw dus de maten zijn in cups en tbs (tablespoon). Ik heb zelf bij de Action van die handige maatschepjes gekocht waar dit op aangegeven staat. Dus mocht je er niet uitkomen, op naar de Action!

 • 1 hele appel, ongeschild (wel klokhuis verwijderen uiteraard)
 • 1/2 banaan
 • 1/4 cup pompoenpuree
 • 3/4 cup griekse yoghurt
 • 1/2 cup melk
 • 3/8 cup havermout
 • 1/8 tbs pumpkin pie spice, oftewel koek & speculaaskruiden (dat gebruik ik er tenminste voor)
 • 6 ijsblokjes of crushed ice naar wens

De bereiding

_MG_8408Het afmeten kost het meeste werk volgens mij. Want het enige waar je eigenlijk op hoeft te letten is dat je eerst de havermout erin doet en deze alvast kleiner maakt met de blender. Daarna kunnen alle andere ingrediënten er tegelijkertijd in. Het ijs als laatste en klaar is je lekkere ontbijtsmoothie!

_MG_8413

En klaar is je herfstachtige pompoen-appel ontbijt smoothie!

Deze smoothie is gezond en vult echt goed. Ik kon een grote Mason Jar vullen met het goedje, dus dit zijn zeker 2 glazen! Ik heb hem ook aan mijn dochter laten proeven en moest moeite doen om hem weer terug te krijgen haha. Zelf heb ik er iets teveel van die koek & speculaaskruiden in gedaan (meer dan die 1/8 tbs) en dat proef je wel. Maar zelf vind ik dat lekker. Dus is maar net wat je smaak is!

 

Eet smakelijk!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

7 reacties

 1. Barbara op 25 september 2015 om 09:04

  Klinkt super lekker!!! Hier een hele slechte ontbijter…… meestal begin ik pas rond 10 uur met iets kleins…

 2. Vlijtig Liesje op 25 september 2015 om 09:15

  Het ziet er gezond uit. Maar ik zou ’s ochtends geen zin hebben om dat helemaal te gaan maken.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 25 september 2015 om 09:19

   Stiekem kost het volgens mij niet zoveel tijd als je denkt.. Maar kunt t ook tussendoor drinken of als lunch bijvoorbeeld 🙂

 3. Anita op 25 september 2015 om 09:47

  Klinkt heerlijk, ik save hem even 🙂

 4. Margriet op 25 september 2015 om 12:09

  Oh dat klinkt echt heerlijk. Dat zou echt iets voor mij zijn in de ochtend. Ik wist niet dat je pompoenpuree in een potje kon kopen.

 5. Charelle op 25 september 2015 om 13:41

  Oh dit ziet er lekker uit! Maar inderdaad, waar haal je de pompoenpuree? Erg benieuwd! (:

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 25 september 2015 om 14:36

   Bij de Lidl gekocht vorig jaar.. Hoop dat het er dit jaar weer is!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje