Herfst salade met brie en appel

herfst salade met brie en appel

Als het gaat om lekkere recepten voor in de herfst dan denk je misschien aan soepen, stamppotten, gerechten uit de slowcooker en natuurlijk aan pompoen. Echter heb ik nu een heerlijke salade voor je die echt bij de herfst past. Want salades eet je echt niet alleen maar in de zomer, maar het hele jaar door. Wel vind ik het altijd lekker om ingrediënten te kiezen die passen bij het seizoen. En ik zorg er altijd voor dat de salade niet heel koud is, maar lauwwarm. Dat vind ik met het koudere weer toch net iets lekkerder eten.

Wat heb je nodig voor deze salade?

Ik maak deze lekkere herfst salade met onder andere brie en appel. Juist het frisse van de appel in combinatie met de nootachtige en romige smaak van brie is echt ontzettend lekker. Door er ook champignons, een echt herfst item, en gerookte spekjes bij te doen geef je de salade ook wat zouts en natuurlijks mee. De dressing maak ik heel simpel van olijfolie, honing, citroensap en wat verse peper.

Maaltijdsalade of voorgerecht?

Ik heb deze herfst salade met brie en appel zelf als maaltijdsalade gegeten tijdens de lunch. Ik zat er dan ook echt heel goed vol van. Je kunt de salade echter ook maken als voorgerecht of als bijgerecht bij een heerlijk stuk vlees. De hoeveelheden die ik hieronder aangeef zijn voor twee personen wanneer je hem als maaltijdsalade wilt eten. Serveer je de salade als voor- of bijgerecht dan is het eerder voor vier personen.

>> Bekijk ook deze herfst recepten voor nog meer lekkere gerechten voor in de herfst

Herfst salade met brie en appel

Een salade is niet alleen voor in de zomer, maar voor het hele jaar door. Deze heerlijke lauwwarme herfst salade met brie en appel is perfect als maaltijdsalade of als voor- of bijgerecht.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min
Gang Maaltijdsalade
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Equipment

  • Grote kom voor de salade
  • Koekenpan
  • Klein bakje voor de dressing

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 85 gram rucola
  • 2 appels
  • 300 gram gerookte spekreepjes
  • 150 gram brie
  • 250 gram champignons

Voor de dressing

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper naar smaak

Instructies
 

  • Bak als eerste de spekreepjes in een koekenpan, zonder olie of boter.
  • Snijd ondertussen de champignons en voeg deze aan de spekjes toe.
  • Snijd de appels in kleine stukjes (mag geschild, hoeft niet) en snijd ook de brie in kleine blokjes.
  • Pak een grote kom of bak en gooi daar de rucola in.
  • Voeg de brie, appel, champignons en spekjes eraan toe
  • Giet in een klein bakje de olijfolie, honing en citroensap bij elkaar. Doe er peper naar smaak bij en meng alles goed door.
  • Giet de dressing over de salade en meng alles goed door.
  • Klaar is je herfst salade!
Trefwoord gezond, lunch, salade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

Rating recept








© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje