Herfst recepten – de smaak van herfst

De herfst is in aantocht of hij is er al (ligt eraan wanneer je deze herfst recepten leest). Daarom ging ik voor jou op zoek naar allerlei herfstachtige recepten. Want je kunt veel zeggen over de herfst, maar de smaak en geur is in ieder geval geweldig. Wanneer ik aan de herfst denk dan komen woorden als pompoen, spinazie en appels bij me naar boven. En laat dit nu veelal een ingrediënt zijn in de gevonden recepten.

Mijn eigen herfst recepten

Zelf heb ik ook een aantal recepten op de site staan welke het goed doen in de herfst. Zo heb ik pompoen brownies gemaakt, een soort van gezonde variant van brownies. Daarnaast schreef mijn man ooit ook eens een recept voor hachee met friet op. Deze maakten we in een gewone pan maar ik ben van plan om hem ook eens een keer met behulp van de slowcooker te maken. Dan zal ik alleen wel wat minder water moeten gebruiken denk ik. We zullen zien.

Ook mijn kip met perzik recept is erg favoriet hier in huis. Deze gaat echt tot aan de laatste kruimel op. Vergeet overigens de lekkere soepen niet zoals mijn courgette soep met zalm en een overheerlijke erwtensoep uit de slowcooker. Er staat zelfs nog een kippensoep uit de slowcooker op de planning, dus deze zal ik hier binnenkort ook linken. Ook heb ik nog genoeg andere dingen op de planning staan dus de komende tijd gaan we weer eens lekker koken!

Herfst recepten van collega bloggers

Dat de herfst ontzettend goed smaakt weten ook mijn collega bloggers. Ik deed een oproepje en daar kwamen zoveel lekkere herfst recepten bij naar boven. Het duurde wel even voor ik een keuze kon maken. Uiteindelijk heb ik vooral gekeken naar recepten die mijn kinderen ook lekker zouden vinden. En die makkelijk te maken zijn.

Pompoen risotto met kip

pompoenrisotto met kip - pompoen - herfst recepten - smaak van herfst

Risotto kan ik eigenlijk altijd wel eten. Toch merk ik dat ik vooral in de herfst en winter risotto’s maak. Echter heb ik hem nog nooit met pompoen geprobeerd. Het recept wat ik had was afkomstig van Duizend en 1 dag maar helaas kan ik hem daar nergens meer vinden. We hebben dus alleen de afbeelding nog. Wie voor mij een lekker recept heeft moet maar roepen!

Gevulde omelet met spinazie

gevulde omelet met spinazie - herfst recepten

Regelmatig zie ik recepten voorbij komen met gevulde omelet. Toch is dat niet iets wat ik zelf snel maak. Gevulde wraps, dat dan weer wel. Omdat ik toch wat koolhydraat armer wil eten lijkt het me slim om toch eens dit recept te gaan volgen. Lekker met champignons of paddenstoelen en verse spinazie! Nu er nog voor zorgen dat mijn omeletten niet zo dik worden, zoals normaal wel gebeurd.

Pompoen donuts uit de oven

pompoen donuts - herfst recepten

Wie bedacht heeft dat je van pompoen ook donuts kunt maken mag wat mij betreft een lintje krijgen. Ik ben dol op zowel pompoen als op donuts dus ik wil dit recept van Cookies and carrotsticks zeker uitproberen. Vooral omdat ze ook nog eens super makkelijk en snel te maken zijn. Ga jij deze pompoen donuts proberen?

Herfst taart met caramel zeezout

herfsttaart zeezout caramel - herfst taart

Naast al het gezonde mag er ook af en toe gezondigd worden. En dat is iets waar Anne-Marie van My Happy Kitchen je wel mee kan helpen. Zij maakt de lekkerste dingen. Zo ook deze lekkere chocolade herfst taart met salted caramel.

Salade met brie, spek en appeltjes

Salade-met-brie-spek-rucola-sla-en-appeltjes-2

Als er iets is wat ik lekker vind dan zijn het wel maaltijdsalades. Voor de lunch of als avondeten. Mij maak je er erg blij mee! En het hoeft ook allemaal niet zo moeilijk. Helaas is ook dit recept van het internet verdwenen. Het is maar goed dat ik er af en toe naar kijk. Het recept is in ieder geval met brie, gerookte spekreepjes, appeltjes, walnoten en rucola. Helaas kan ik me dus niet meer herinneren wat er nog meer bij zit. Maar zelf dingen uitproberen is natuurlijk ook leuk, de basis van dit herfst recept is er. Omdat me dit herfst recept zo lekker leek heb ik mijn eigen variant ervan gemaakt. Daarom hierbij mijn recept voor de herfst salade met brie en appel.

Zelfgemaakte appelmoes

zelf appelmoes maken

Als laatste wellicht een hele makkelijk en bekend recept. Maar wel eentje die volledig herfst proof is. Zo plukten wij onlangs onze eigen appels en maakte ik daar een lekkere appelmoes van. Ben je nog op zoek naar een handig recept? Joyce heeft er eentje op haar blog staan.

Wat eet jij altijd het liefst in de herfst?

2 reacties op “Herfst recepten – de smaak van herfst

Reageren is niet mogelijk.