Herfst recepten – de smaak van herfst

Herfst-recepten-de-smaak-van-herfst-1

Vandaag start officieel de herfst en dus ging ik voor jullie op zoek naar allerlei herfstachtige recepten. Want je kunt veel zeggen over de herfst, maar de smaak en geur is in ieder geval geweldig. Wanneer ik aan de herfst denk dan komen woorden als pompoen, spinazie en appels bij me naar boven. En laat dit nu veelal een ingrediënt zijn in de gevonden recepten.

Mijn eigen herfst recepten

Zelf heb ik ook een aantal recepten op de site staan welke het goed doen in de herfst. Zo heb ik pompoen brownies gemaakt, schreef mijn man een recept voor hachee met friet op en is mijn kip met perzik recept ook erg favoriet hier in huis. Vergeet overigens de lekkere soepen niet zoals mijn courgette soep met zalm.

Toch heb ik nog genoeg andere dingen op de planning staan dus de komende tijd gaan we weer eens lekker koken!

Herfst recepten van collega bloggers

Dat de herfst ontzettend goed smaakt weten ook mijn collega bloggers. Ik deed een oproepje en daar kwamen zoveel lekkere recepten bij naar boven. Het duurde wel even voor ik een keuze kon maken. Uiteindelijk heb ik vooral gekeken naar recepten die mijn kinderen ook lekker zouden vinden. En die makkelijk te maken zijn.

Pompoen risotto met kip

pompoenrisotto met kip - pompoen - herfst recepten - smaak van herfst

Risotto kan ik eigenlijk altijd wel eten. Toch merk ik dat ik vooral in de herfst en winter risotto’s maak. Echter heb ik hem nog nooit met pompoen geprobeerd dus dit recept van duizend en 1 dag komt als geroepen.

Gevulde omelet met spinazie

gevulde omelet met spinazie - herfst recepten

Regelmatig zie ik recepten voorbij komen met gevulde omelet. Toch is dat niet iets wat ik zelf snel maak. Gevulde wraps, dat dan weer wel. Omdat ik toch wat koolhydraat armer wil eten lijkt het me slim om toch eens dit recept te gaan volgen. Lekker met champignons of paddenstoelen en verse spinazie!

Pompoen donuts uit de oven

pompoen donuts - herfst recepten

Wie bedacht heeft dat je van pompoen ook donuts kunt maken mag wat mij betreft een lintje krijgen. Ik ben dol op zowel pompoen als op donuts dus ik wil dit recept van Cookies and carrotsticks zeker uitproberen. Vooral omdat ze ook nog eens super makkelijk en snel te maken zijn.

Herfst taart met caramel zeezout

herfsttaart zeezout caramel - herfst taart

Naast al het gezonde mag er ook af en toe gezondigd worden. En dat is iets waar Anne-Marie van My Happy Kitchen je wel mee kan helpen. Zij maakt de lekkerste dingen. Zo ook deze lekkere chocolade herfst taart met salted caramel.

Salade met brie, spek en appeltjes

Salade-met-brie-spek-rucola-sla-en-appeltjes-2

Als er iets is wat ik lekker vind dan zijn het wel maaltijdsalades. Voor de lunch of als avondeten. Mij maak je er erg blij mee! En het hoeft ook allemaal niet zo moeilijk. Kijk maar eens naar deze lekkere salade van Jennifers kookkunsten.

Zelfgemaakte appelmoes

zelf appelmoes maken

Als laatste wellicht een hele makkelijk en bekend recept. Maar wel eentje die volledig herfst proof is. Zo plukten wij onlangs onze eigen appels en maakte ik daar een lekkere appelmoes van. Ben je nog op zoek naar een handig recept? Joyce heeft er eentje op haar blog staan.

Wat eet jij altijd het liefst in de herfst?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje