De herfst mode trends van dit najaar (en wat ik ervan vind)

Terwijl ik deze blog typ komt het met bakken uit de hemel. De zomerse kleding ligt inmiddels in bakken op zolder. Een goed moment dus om eens naar de herfst mode trends te kijken. Er zijn een aantal trends die je evergreen kunt noemen en die elk jaar wel weer terug komen. Maar er zijn ook trends die echt heel specifiek voor een bepaald jaar zijn. Ik heb het eens onderzocht en vertel je erover. Laat ik meteen weten wat ik er zelf van vind.

Fashion herfst trends

Wat me qua kleuren opvalt is dat er nu echt hele warme kleuren te vinden zijn. Heel passend bij het najaar natuurlijk, maar er zijn ook wel eens herfst seizoenen geweest waarbij dit anders was.

Tweed en ruit

Een opvallende trend dit najaar zijn de tweed kleding en vele ruitjes die we zien in de kleding. Of het nu gaat om een tweed broek of een volledig broekpak in tweed, het past helemaal in de bourgeois trend. Ook de ruiten zijn veelvuldig te vinden in de winkels. Denk aan blazers met ruiten, een rok of zelfs een geruiten overshirt. Ben je niet helemaal fan van de ruiten kun je het natuurlijk ook in accenten aan je outfit toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een klein ruiten sjaaltje of slechts een scrunchie.

Zelf zal ik het vooral in de accessoires gaan zoeken als het gaat om de ruit trend. Ik raak er maar niet aan gewend. Een tweed broek of broekpak lijkt me dan wel weer erg leuk. Nu nog in mijn grote maat vinden.

Donkere bloemenprints

De bloemenprints zijn in 2021 sowieso niet uit het modebeeld weg te denken. Ook in het najaar kun je deze trend weer volop in de (web)winkels terug vinden. Blijf dan echter wel weg van de opvallende kleuren en trek een mooie jurk of rok aan met donkere kleuren en winterse bloemen. Deze trend is ook erg goed te combineren met de lange laarzen die je nu overal terug ziet komen. Al is hij ook leuk in combinatie met de cowgirl modetrend die helemaal terug schijnt te zijn. Ik geef toe dat ik mezelf wel in een mooie donkere bloemenjurk zie met daaronder een stel goede cowgirl laarzen.

Velours

Als het gaat om velours dan zijn er eigenlijk slechts twee mogelijkheden: je vindt het geweldig of juist afschuwelijk. Ik weet zelf nog niet in welke categorie ik val. In mijn hoofd is het echt meer een ‘zondag-op-de-bank’ stofje, wat natuurlijk prima is. Ik zie mezelf er echter nog niet mee rondlopen als het gaat om een broek of topje.

Evergreen mode trends dit najaar

Naast de bovengenoemde trends zijn er ook weer een aantal dingen die (gelukkig) terug blijven komen. Zo is ook dit najaar de trenchcoat weer een geliefd modeverschijnsel. Wil je liever iets stoerders dan is ook het leren jasje nog steeds helemaal fashionable. Daar ben ik dan weer erg blij mee want in een trenchcoat voel ik me doorgaans niet zo prettig. Terwijl ik juist heel erg graag een leren jas draag. Fijn gecombineerd met een grote sjaal, ook zo’n evergreen trend die je gelukkig jaarlijks ziet terug komen.

Zijn er trends die jij liever ziet gaan? Of ben je overal wel blij mee?