Hema bamboe babykleding (negenmaandenbeurs tip)

Eergisteren was ik op de negenmaandenbeurs in de RAI Amsterdam. Ik was als blogger uitgenodigd bij een aantal merken, maar ging vooral voor een gezellig dagje samen met mijn vriendin Jennifer. Tijdens dat gezellige dagje kwamen we ook de grote stand van de HEMA tegen en daar ontdekte ik hun nieuwe product: HEMA bamboe babykleding.

Sowieso kon je een gratis babymutsje krijgen wanneer je jezelf registreerde voor Meer Hema (meer info hierover vind je op hun site). Echter had ik me weken terug al geregistreerd dus ik kreeg helaas niets mee. Dat vond ik wel jammer. Maar er waren dus ook nog twee hele leuke aanbiedingen qua babykleding. Zo had je een tweetal limited edition newborn setjes met een rompertje, mutsje en broekje voor slechts €10,-! Maar ook kon je twee bamboe rompertjes voor €8,- kopen (deze zijn normaal €6,- per stuk). En van die laatste aanbieding heb ik dan ook gebruik gemaakt!

Hema bamboe babykleding

Dat de Hema rompers en kleding van biologisch katoen verkoopt is al een tijdje bekend. Maar nieuw bij de Hema is de bamboe babykleding. Dat is niet omdat katoen niet goed genoeg is, want zoals je vast wel weet is de kleding van de Hema van goede kwaliteit. Maar kleding van bamboe heeft net even wat andere eigenschappen.

Bamboe is/heeft:

 • enorm zacht en voelt heel luxe aan
 • antibacterieel aangezien bacteriën niet van bamboe houden
 • een hele hoge UV bescherming en houdt daardoor 97,5% van de UV-stralen tegen
 • hyperallergeen en wordt niet statisch
 • warmteregulerend en dus geschikt bij elke temperatuur
 • de snelst groeiende plant ter wereld wat betekent dat je vaker kunt oogsten
 • een grotere opbrengst. Met slechts 10% van het grondoppervlak levert bamboe net zoveel op als katoen
 • geen pesticiden of mest nodig om te groeien
 • 100% biologisch afbreekbaar
 • alleen regenwater nodig om te groeien

Hierboven lees je dus alle redenen waarom de Hema heeft besloten om babykleding met bamboe te ontwikkelen. Maar naast dat bamboe dus enorm goed is voor het milieu en ook fijne kwaliteiten heeft voor kleding is er nóg een reden waarom ik de rompertjes zo geweldig vind. En dat is dat ze in grootte aanpasbaar zijn. Dat zie je hierboven op de foto erg goed. Je kunt het rompertje namelijk in twee standen dicht maken. Is je kind nog wat kleiner dan gebruik je de onderste drukknoopjes en is hij gegroeid kun je de bovenste rij pakken. Enorm handig aangezien baby’s snel groeien en je zo langer met je romper kunt doen.

Dit is dus echt een negenmaandenbeurs tip van mij en mag je zeker niet voorbij lopen wanneer je er bent! De rompers zijn volgens mij nog niet in de winkels te verkrijgen (ik heb ze in de webshop in ieder geval nog niet gezien) maar zodra ze ook daar te koop zijn laat ik het weten!

Ben jij ook zo gek op de Hema babykleding?

3 reacties op “Hema bamboe babykleding (negenmaandenbeurs tip)

 • Echt super jammer maar dit jaar helaas geen tijd om naar de 9 maanden beurs te gaan! Anders had ik ze vast ook gekocht want lees er veel over! En zulke rompers zijn met een baby van 11 weken die echt groeit als bamboe (?) ideaal natuurlijk! Kan niet wachten tot ze in de winkel liggen want ben enorm fan van de rompers van hema!

Reageren is niet mogelijk.