Help, ik kan niet zonder mijn telefoon!

Tegenwoordig heeft bijna iedereen er eentje. Een smartphone. Steeds vaker zie je dat zelfs oudere mensen er mee rondlopen en ook kinderen hebben steeds vroeger zo’n apparaat. Zelf heb ik er ook eentje. Een iphone 6s. En ik kan niet zonder… -samenwerking-

FOMO.

Ik heb wel eens geprobeerd om hem een dag thuis te laten. Of ik was hem gewoon vergeten. Lastig vond ik dat! Ik had werkelijk waar last van FOMO, oftewel Fear Of Missing Out. Aan de ene kant vind ik dat echt heel erg dat ik blijkbaar niet zonder telefoon kan. Maar aan de andere kant heb ik mijn smartphone gewoon echt nodig.

Ik wil gewoon heel graag bereikbaar zijn. Voor mijn man, mijn ouders, het kinderdagverblijf wanneer mijn kinderen daar zijn en voor mijn klanten. Want als blogger en Virtual Assistant is bereikbaarheid wel erg belangrijk.

Blogger

Ik ontvang regelmatig (vooral de laatste tijd) regelmatig vragen van klanten die ik zo snel mogelijk moet beantwoorden. Het is een hele drukke periode momenteel en dan is het heel fijn als je snel kunt schakelen. Ook maak ik met mijn iphone 6s vaak foto’s voor in verslagen of laat ik via social media zien waar ik ben. Jullie, mijn lezers, vinden dat erg leuk en ik doe het graag. Zo was ik laatst bij de filmpremière van Oh Baby en daar ben ik zelfs even ‘live’ gegaan op Instagram.

Op die manier neem ik mijn volgers ook mee in mijn wereld.

Virtual Assistant

Ook ontvang ik regelmatig offerte aanvragen. Als ik dan pas ’s avonds of de volgende dag kan reageren dan is de kans groot dat ze al iemand anders hebben gevonden. Want in deze maatschappij moet alles snel gebeuren. Tijd is geld zeggen ze ook wel eens. En nu in de startfase van mijn bedrijf kan ik het me nog niet permitteren om potentiële klanten kwijt te raken.

Een nieuwe kopen?

Nu loopt mijn abonnement binnenkort af en kan ik hem dus verlengen waarbij ik een nieuw toestel kan aanschaffen. En dan komt dus ook de vraag, ga ik gewoon weer een iphone 6s kopen (scheelt aanzienlijk in het bedrag) of ga ik toch voor een nieuwer toestel?

Tot nu toe doet mijn telefoon precies wat hij moet doen en is het enige minpuntje dat hij wat sneller leeg raakt. Maar goed, je kunt zelfs in de trein al je telefoon opladen dus of dat nu echt een minpunt is.. Toch vind ik het lastig hoor. Want je weet gewoon niet hoe de updates van Apple zullen zijn en of ik bijvoorbeeld over een half jaar nog steeds zo blij ben met mijn huidige toestel. En zoals ik al eerder zei: ik kan niet zonder mijn telefoon. Dus eigenlijk durf ik het risico niet te nemen.

Wat zou jij doen? En ben jij ook zo “afhankelijk” van je telefoon?

2 reacties op “Help, ik kan niet zonder mijn telefoon!

  • M’n telefoon is net stuk en ik leef nog… Ik probeer steeds minder afhankelijk te worden, ik krijg alleen meldingen van klanten van onze webwinkel. Die reageer ik zo snel mogelijk, ook om 22.37 uur ’s avonds (dan zijn ze meteen fan als je dan nog reageert haha), maar zakelijke contacten die reageer ik één keer per dag en persoonlijke mails 1-3 per week. Ik werd er op een bepaald moment zo gek van. Ik mis alleen nu de whatsapp berichten, maar dat komt vast wel goed. Gelukkig kan iedereen zien dat ik niet online kom 😉

Reageren is niet mogelijk.