“Help! Mijn kind wil niet uit het konijnenhok komen!”

Dat ons meisje gek is op dieren wisten we al vrij snel. Ze reageerde al heel snel op de hond en later toen ze kon kruipen was ook het konijn aan de beurt om mee te spelen. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe wij haar opvoeden. Al vanaf het moment dat ze thuis kwam uit het ziekenhuis mocht de hond erbij. Lekker snuffelen en er vlakbij liggen. Wij letten erg goed op en laten ze nooit alleen, maar laten ze wel elkaar ontdekken. Naderhand kwam er een tweede hond bij en ook die lieten we vanaf het begin bij Fay.

Op dit moment zijn de honden en het konijn echt de beste vriendjes van Fay. Ze mag ook vrijwel alles doen met ze. Maar ondanks dat ze alles toelaten vertellen wij uiteraard aan Fay wat ze wel en niet mag doen. Zo mag ze niet trekken aan de haren of aan de staarten, ook mag ze niet met de vingertjes bij de ogen komen. Soms is ze zo enthousiast dat ze begint te slaan, ook dat proberen we haar af te leren door aan te geven dat het niet mag.

Maar eigenlijk gaat het allemaal wel vanzelf. De dieren geven vaak zelf ook wel aan wanneer het genoeg is, vooral vriend konijn kan dat heel goed. Ze wil hem namelijk nogal eens oppakken en dat vindt hij niet leuk dus huppelt hij weg. Helaas voor hem is hij in zijn eigen kooi niet veilig. Want daar kruipt ze gewoon in.IMG_5337

Bol AlgemeenBol Algemeen

Gelukkig neemt ze meestal brokjes voor hem mee als ze dat doet of ze aait hem gewoon waardoor hij het allemaal prima vindt. Echter vinden wij het minder fijn! Want het hok is niet altijd even schoon, ja als we hem net verschoond hebben wel, maar dat doen we ook niet elke dag. Dus dan zit ze daar tussen zijn keuteltjes en alle haren. Ja alle haren ja, want je wilt niet weten hoeveel haar er van 1 klein konijntje afkomt. Ik kan er gewoon een kussen mee vullen ongelofelijk!

Ik moet wel zeggen, als ze bij hem in de kooi zit moet ik altijd mijn best doen om niet te lachen en om niet te smelten. Want wat is ze lief voor haar vriend konijn. Ze geeft hem kusjes, aait hem, borstelt hem, geeft brokjes, wil haar speeltjes met hem delen.. Ja ze is een echte dierenvriend!

En wij? Ach, we laten haar maar gewoon doen, zolang ze lief is vinden we het allang goed. Want je haalt het kind misschien wel uit het konijnenhok, maar de liefde voor het konijn.. niet uit het kind!

9 reacties op ““Help! Mijn kind wil niet uit het konijnenhok komen!”

  • Oh dit titel! Ik had het niet meer! Dit is het eerste artikel wat ik lees vandaag en mijn dag is meteen helemaal goed. Thanks, Nicole. Heerlijk dit!

  • Fijn dat het zo goed gaat tussen haar en de diertjes. Bij ons gaat het met de hond ook steeds beter. Elisa is helemaal gek op hem en krijgt een grote smile op haar gezicht zodra ze hem ziet. Hij moet echter nog erg wennen, vooral aan het delen van de aandacht. Maar dat zal vanzelf goed komen.

  • Prachtig om te zien als kinderen met dieren opgroeien. Je titel vind ik heerlijk hilarisch!
    Ik ben zelf met dieren opgegroeid en ook mijn kinderen zijn vanaf de geboorte met liefde door onze dieren geaccepteerd als deel van de familie.

  • Wat een schatje die Fay…dat is toch onweerstaanbaar…zelfs met geplette keutels aan haar kleding geplakt 😉 hihi

Reageren is niet mogelijk.