“Help! Mijn kind wil niet uit het konijnenhok komen!”

IMG_5765

Dat ons meisje gek is op dieren wisten we al vrij snel. Ze reageerde al heel snel op de hond en later toen ze kon kruipen was ook het konijn aan de beurt om mee te spelen. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe wij haar opvoeden. Al vanaf het moment dat ze thuis kwam uit het ziekenhuis mocht de hond erbij. Lekker snuffelen en er vlakbij liggen. Wij letten erg goed op en laten ze nooit alleen, maar laten ze wel elkaar ontdekken. Naderhand kwam er een tweede hond bij en ook die lieten we vanaf het begin bij Fay.

Op dit moment zijn de honden en het konijn echt de beste vriendjes van Fay. Ze mag ook vrijwel alles doen met ze. Maar ondanks dat ze alles toelaten vertellen wij uiteraard aan Fay wat ze wel en niet mag doen. Zo mag ze niet trekken aan de haren of aan de staarten, ook mag ze niet met de vingertjes bij de ogen komen. Soms is ze zo enthousiast dat ze begint te slaan, ook dat proberen we haar af te leren door aan te geven dat het niet mag.

Maar eigenlijk gaat het allemaal wel vanzelf. De dieren geven vaak zelf ook wel aan wanneer het genoeg is, vooral vriend konijn kan dat heel goed. Ze wil hem namelijk nogal eens oppakken en dat vindt hij niet leuk dus huppelt hij weg. Helaas voor hem is hij in zijn eigen kooi niet veilig. Want daar kruipt ze gewoon in.IMG_5337

Gelukkig neemt ze meestal brokjes voor hem mee als ze dat doet of ze aait hem gewoon waardoor hij het allemaal prima vindt. Echter vinden wij het minder fijn! Want het hok is niet altijd even schoon, ja als we hem net verschoond hebben wel, maar dat doen we ook niet elke dag. Dus dan zit ze daar tussen zijn keuteltjes en alle haren. Ja alle haren ja, want je wilt niet weten hoeveel haar er van 1 klein konijntje afkomt. Ik kan er gewoon een kussen mee vullen ongelofelijk!

Ik moet wel zeggen, als ze bij hem in de kooi zit moet ik altijd mijn best doen om niet te lachen en om niet te smelten. Want wat is ze lief voor haar vriend konijn. Ze geeft hem kusjes, aait hem, borstelt hem, geeft brokjes, wil haar speeltjes met hem delen.. Ja ze is een echte dierenvriend!

En wij? Ach, we laten haar maar gewoon doen, zolang ze lief is vinden we het allang goed. Want je haalt het kind misschien wel uit het konijnenhok, maar de liefde voor het konijn.. niet uit het kind!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

9 reacties

 1. Marion op 29 juli 2015 om 06:29

  Oh dit titel! Ik had het niet meer! Dit is het eerste artikel wat ik lees vandaag en mijn dag is meteen helemaal goed. Thanks, Nicole. Heerlijk dit!

 2. Patricia Schmitz-Heres op 29 juli 2015 om 07:15

  Geweldig haha. Dan is het maar goed dat wij geen konijnen hebben, want Bjarne zou dat ook voor elkaar krijgen haha.

 3. Nicoline op 29 juli 2015 om 10:07

  Fijn dat het zo goed gaat tussen haar en de diertjes. Bij ons gaat het met de hond ook steeds beter. Elisa is helemaal gek op hem en krijgt een grote smile op haar gezicht zodra ze hem ziet. Hij moet echter nog erg wennen, vooral aan het delen van de aandacht. Maar dat zal vanzelf goed komen.

 4. Anita op 29 juli 2015 om 10:15

  Ja bij de kleine hondjes wilde ze gisteren ook al in de bench duiken 😉 Heerlijk kind!

 5. Kim op 29 juli 2015 om 10:28

  Hahaha, geweldig dit! 🙂

 6. Kelly - Pluiskonijn.nl op 29 juli 2015 om 13:46

  Ah wat een heerlijk artikel! Heerlijk zo’n dierenvriendje. Onze Fay is ook helemaal dol op onze hond Teddy, overigens noemt ze alle dieren tegenwoordig Teddy haha

 7. Godelieve op 29 juli 2015 om 16:04

  Prachtig om te zien als kinderen met dieren opgroeien. Je titel vind ik heerlijk hilarisch!
  Ik ben zelf met dieren opgegroeid en ook mijn kinderen zijn vanaf de geboorte met liefde door onze dieren geaccepteerd als deel van de familie.

 8. Wilma op 29 juli 2015 om 20:46

  aaah geweldig! hoe lief

 9. Janske op 30 juli 2015 om 16:37

  Wat een schatje die Fay…dat is toch onweerstaanbaar…zelfs met geplette keutels aan haar kleding geplakt 😉 hihi

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje