Help! Mijn kind is besmet met het Bumba virus

clown-bumba

Negentien maanden lang heb ik het vol kunnen houden. Bumba werd uit ons huis geweerd alsof het een besmettelijke ziekte was. En stiekem is het dat ook gewoon. Want 1x in aanraking komen met Bumba en je raakt besmet. Nou ja, wij volwassenen niet, maar de kinderen zijn des te meer vatbaar hiervoor. Ik weet niet hoe het precies gekomen is, maar opeens was daar het woordje; Bamba. In eerste instantie had ik niet door waar ze het over had. Tot ze opeens met een Bumba boekje aan kwam zetten. Ik had deze ooit gekregen van een bedrijf en hem al snel verstopt. (Voor jullie denken dat ik een echte loedermoeder ben: het was een boekje met kleurplaten en stickervellen, daar vond ik haar sowieso te klein voor)kleurplaat_bumba-3_3714

Bamba = Bumba

Met Bamba bedoelt onze kleine meid dus Bumba. Dat was vanaf dat moment duidelijk. Maar hoe en waarom? Geen idee! Ik heb wel eens mee zitten kijken, maar ik kan echt niet ontdekken wat er nu zo leuk is. En waar heeft ze die liefde voor dat rare clowntje die niet eens fatsoenlijk praat nu vandaan? Geen idee! Maar sinds ze dus ‘Bamba’ zegt is het niets anders dan Bamba voor en na.

En het ergste is, mijn man heeft toegegeven en Bumba laten zien op de tablet. Dus nu kunnen we niet meer terug. Het huis is volledig geïnfecteerd met het virus en ik heb echt geen idee hoe we het kunnen laten verdwijnen. Ook weet ik niet zo goed wat ik ermee moet doen. Moet ik me er dan maar volledig in storten en eraan toegeven? Wat niet alleen inhoud dat ze Bumba kijkt, maar dat ze wellicht ook een Bumba knuffel krijgt? En als ze heel lief is een bordje en beker? En haar tweede verjaardagsfeestje, dat wordt dan dus een Bumba feestje?

Of kan ik het maken om het gewoon in te dammen. Het puur te houden bij het kijken van een filmpje zo af en toe? Laten we in ieder geval hopen dat ze snel klaar is met die clown en het maar een korte fase is!

Wie kan me helpen? Hoe genees je je kind van het Bumba virus?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

14 reacties

 1. Marion op 21 oktober 2015 om 06:55

  Sorry, ik kan je niet helpen. Gunst, wat naar voor je. Alleen de naam al. Sterkte, meid. X

 2. Rianne op 21 oktober 2015 om 08:25

  Wat je zegt. Het is echt een virus die moeilijk te genezen is. Hier de oudste vond alles van bumba leuk in de boekenwinkel liep hij direkt naar bumba. Maar wees gerust het gaat over. Ik zou er niet zo’n groot probleem van maken. Het virus geneest vanzelf en is niet besmettelijk voor volwassenen

 3. Tamara op 21 oktober 2015 om 08:30

  Ahhhh die verrwkte rot bumba! Eerst vond ik het nog wel grappig, maar echt bah. Dat stomme gebrabbel! Rotclown!

 4. Charlotte op 21 oktober 2015 om 08:31

  Whahaha herkenbaar ?

 5. Bregje op 21 oktober 2015 om 08:36

  Het is maar een fase. Het is maar een fase. Het is maar een fase. (Herhalen tot het voorbij is) 😉

 6. Esther op 21 oktober 2015 om 08:37

  OMG ja Bumba… bumbaaaloeee blaaaa blegh!! Ik vind het ook helemaal niks! Ik probeer het tot een minimium te beperken en zeg vaak dat het filmpje het niet doet, zullen we dan maar….(vul wat leuks/beters in).. proberen? vaak werkt het hihi sterkte ermee 😉

 7. Barbara op 21 oktober 2015 om 08:54

  Het gaat vanzelf weer over, dan komt daarna woezel en pip en zandkasteel, let maar op en natuurlijk K3!

 8. Lifesabout op 21 oktober 2015 om 09:45

  Hahaha arme jij. Hier is het virus er nog niet, maar wel het Teletubie virus. Allemaal ziekmakend en gekmakend 😉 enige oplossing is de stroom er af…

 9. Ester op 21 oktober 2015 om 10:00

  Ah, hier is Jules er ook zot van, maar wisselt af tussen verschillende tv-programma’s (woezel&pip, musti, pingu, …). Ik ga helemaal niet mee in de merchandising. Het kijken stoort me niet zozeer. Een knuffel en boekje, tot daar aan toe. maar beddengoed, een pyjama of slingers van Bumba, gaan me een brug te ver. Ik betaal, dus ik bepaal ;).

  (IK MOET MIJN COMMENTS NALEZEN VOOR IK ZE POST. *schaam*. )

 10. Jolanda op 21 oktober 2015 om 11:22

  Helaas is een virus niet te bestrijden met een antibiotica, dus ik vrees dat het uitzieken wordt. 😉

 11. Channa op 21 oktober 2015 om 13:56

  Hahaha, ik vind het ook verschrikkelijk. Maar misschien kan ik je gerust stellen, het was hier een fase!! 😉

 12. Judith op 21 oktober 2015 om 19:48

  Keira had het met de Teletubbies en Pocoyo. Miya is dol op Prinses Sofia,My little Pony en Paw patrol. Bumba draait ze niet voor om. Daarentegen juicht ze weer bij K3 🙂

 13. Maai op 21 oktober 2015 om 20:19

  Wij hebben die fase hier ook al 2 x gehad en ik hoop dat de derde keer nog even op zich laar wachten. Wij gaan niet mee in de hype. Ik bedoel, ze krijgen hier geen knuffels bordjes en troep maar ik probeer dat met bijvoorbeeld frezen ook niet te doen. Ze mogen het kijken maar er is meer dan dat. Als ik bij Fenne in de klas kijk, ik vind het wel een beetje obsessief hoor…

 14. Marisca| Mamablogger op 21 oktober 2015 om 21:16

  Het is een fase, het is een fase, het is een fase…. (en herhaal dat minstens 286x ;-)) het gaat écht over! Al vond ik Kiwi wel echt tof!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje