Help! Mijn kind is besmet met het Bumba virus

Negentien maanden lang heb ik het vol kunnen houden. Bumba werd uit ons huis geweerd alsof het een besmettelijke ziekte was. En stiekem is het dat ook gewoon. Want 1x in aanraking komen met Bumba en je raakt besmet. Nou ja, wij volwassenen niet, maar de kinderen zijn des te meer vatbaar hiervoor. Ik weet niet hoe het precies gekomen is, maar opeens was daar het woordje; Bamba. In eerste instantie had ik niet door waar ze het over had. Tot ze opeens met een Bumba boekje aan kwam zetten. Ik had deze ooit gekregen van een bedrijf en hem al snel verstopt. (Voor jullie denken dat ik een echte loedermoeder ben: het was een boekje met kleurplaten en stickervellen, daar vond ik haar sowieso te klein voor)kleurplaat_bumba-3_3714

Bamba = Bumba

Met Bamba bedoelt onze kleine meid dus Bumba. Dat was vanaf dat moment duidelijk. Maar hoe en waarom? Geen idee! Ik heb wel eens mee zitten kijken, maar ik kan echt niet ontdekken wat er nu zo leuk is. En waar heeft ze die liefde voor dat rare clowntje die niet eens fatsoenlijk praat nu vandaan? Geen idee! Maar sinds ze dus ‘Bamba’ zegt is het niets anders dan Bamba voor en na.

En het ergste is, mijn man heeft toegegeven en Bumba laten zien op de tablet. Dus nu kunnen we niet meer terug. Het huis is volledig geïnfecteerd met het virus en ik heb echt geen idee hoe we het kunnen laten verdwijnen. Ook weet ik niet zo goed wat ik ermee moet doen. Moet ik me er dan maar volledig in storten en eraan toegeven? Wat niet alleen inhoud dat ze Bumba kijkt, maar dat ze wellicht ook een Bumba knuffel krijgt? En als ze heel lief is een bordje en beker? En haar tweede verjaardagsfeestje, dat wordt dan dus een Bumba feestje?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Of kan ik het maken om het gewoon in te dammen. Het puur te houden bij het kijken van een filmpje zo af en toe? Laten we in ieder geval hopen dat ze snel klaar is met die clown en het maar een korte fase is!

Wie kan me helpen? Hoe genees je je kind van het Bumba virus?

14 reacties op “Help! Mijn kind is besmet met het Bumba virus

  • Wat je zegt. Het is echt een virus die moeilijk te genezen is. Hier de oudste vond alles van bumba leuk in de boekenwinkel liep hij direkt naar bumba. Maar wees gerust het gaat over. Ik zou er niet zo’n groot probleem van maken. Het virus geneest vanzelf en is niet besmettelijk voor volwassenen

  • OMG ja Bumba… bumbaaaloeee blaaaa blegh!! Ik vind het ook helemaal niks! Ik probeer het tot een minimium te beperken en zeg vaak dat het filmpje het niet doet, zullen we dan maar….(vul wat leuks/beters in).. proberen? vaak werkt het hihi sterkte ermee 😉

  • Hahaha arme jij. Hier is het virus er nog niet, maar wel het Teletubie virus. Allemaal ziekmakend en gekmakend 😉 enige oplossing is de stroom er af…

  • Ah, hier is Jules er ook zot van, maar wisselt af tussen verschillende tv-programma’s (woezel&pip, musti, pingu, …). Ik ga helemaal niet mee in de merchandising. Het kijken stoort me niet zozeer. Een knuffel en boekje, tot daar aan toe. maar beddengoed, een pyjama of slingers van Bumba, gaan me een brug te ver. Ik betaal, dus ik bepaal ;).

    (IK MOET MIJN COMMENTS NALEZEN VOOR IK ZE POST. *schaam*. )

  • Keira had het met de Teletubbies en Pocoyo. Miya is dol op Prinses Sofia,My little Pony en Paw patrol. Bumba draait ze niet voor om. Daarentegen juicht ze weer bij K3 🙂

  • Wij hebben die fase hier ook al 2 x gehad en ik hoop dat de derde keer nog even op zich laar wachten. Wij gaan niet mee in de hype. Ik bedoel, ze krijgen hier geen knuffels bordjes en troep maar ik probeer dat met bijvoorbeeld frezen ook niet te doen. Ze mogen het kijken maar er is meer dan dat. Als ik bij Fenne in de klas kijk, ik vind het wel een beetje obsessief hoor…

Reageren is niet mogelijk.