Help, ik heb een nieuwe telefoon nodig!*

Help, ik heb een nieuwe telefoon nodig! In de huidige maatschappij kun je haast niet meer zonder mobiele telefoon. Zo ook ik niet. Sowieso als vrouw en moeder is het handig altijd bereikbaar te zijn. Maar helemaal als zzper kan en wil je gewoon niet meer zonder.

Mijn huidige telefoon

Op dit moment heb ik een iPhone 6S. Een telefoon waar ik al 2,5 jaar zeer tevreden over ben. Of ja, was. Want inmiddels werkt hij niet meer naar behoren waardoor ik er niet meer mee kan wat ik eigenlijk wil. Zo is er iets mis met de microfoon en de speaker. Want wanneer ik bel of gebeld word dan kunnen mensen mij wel goed horen, echter ik hen niet. Zet ik de luidspreker aan dan hoor ik ze wel. Dus ik kan bellen, maar alleen op luidspreker.

Lees ook: Mijn telefoongebruik; er moet drastisch iets veranderen!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Daarnaast horen mensen mij wel door de microfoon, maar wel met een heel dof zoemend geluid. Alsof er water in zit. Ik merk dat vooral bij mijn Insta Stories.

Een nieuwe telefoon

Doordat mijn telefoon dus niet helemaal meer naar behoren werkt besef ik me dat ik dus toch voor een nieuwe telefoon moet gaan. Echter heb ik nét sinds een paar maanden een Sim Only abonnement, dus ik zal een telefoon moeten kopen. Maar voor welke telefoon ga ik dan? Qua merk weet ik het al, dat blijft gewoon de iPhone. Ik heb namelijk ook een iMac en ik vind het super fijn hoe deze apparaten samenwerken. Daarnaast is iPhone gewoon een heel degelijk en goed merk, dus voor mij niets anders meer.

Maar welke iPhone kies ik? De iPhone 6S heeft het altijd goed gedaan en ik ben er tevreden over. Maar voor hoelang is dat nog zo? Want inmiddels zijn de iPhone 7 (en 7+) en de iPhone 8 (en 8+) ook al uit. Dus ik neig er toch naar om dan voor één van die telefoons te gaan. Vooral de iPhone 8 spreekt mij erg aan vanwege verbeterde en nieuwe camera functies.

Nieuw of refurbished?

En dan komt nog de vraag; ga ik voor een gloednieuwe iPhone 8 – en verkoop ik letterlijk een rib uit mijn lijf- of ga ik voor een betaalbare refurbished iPhone 8?

Refurbished betekent letterlijk vanuit het Engels vertaald ‘gereviseerd’. Het zijn producten die retour zijn gekomen omwille van diverse redenen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn geweest van voorraad overschotten, technische defecten of een inruilprogramma. – Forza Refurbished

Nu klinkt het wellicht niet zo goed in de oren om een gebruikte telefoon aan te schaffen. Echter zit er nogal een verschil in een gebruikte telefoon die je bijvoorbeeld via Marktplaats van een ander overneemt. Of een refurbished telefoon die door professionals grondig gecontroleerd en gereviseerd is. Ook de voordelen die zo’n gereviseerde telefoon heeft ten opzichte van een nieuwe zijn vrij doorslaggevend voor mij.

De voordelen van een refurbished iPhone

Zo houd ik er wel van om op zijn tijd bezig te zijn met duurzaamheid en het milieu. Wij scheiden ons afval bijvoorbeeld, maar proberen ook rekening te houden met duurzaamheid bij de aanschaf van producten. Wanneer je een refurbished product koopt is dit beter voor het milieu, omdat de apparaten dan hergebruikt worden. Dit voorkomt weer dat apparaten op de grote vuilnishoop terecht komen. En ja, als je dan ook nog eens veel geld kunt besparen, dan ben ik helemaal enthousiast.

Een refurbished iPhone 8 van Forza

Persoonlijk gaat mijn voorkeur dus uit naar een alternatief voor nieuw, vanwege de prijs. Voor een nieuwe iPhone 8 betaal je namelijk al bijna 1.000 euro. Kies je bijvoorbeeld voor een refurbished iPhone 8 Space Grey, dan bespaar je al snel honderden euro’s. Naast een scherpe prijs, krijg je bij Forza Refurbished ook nog eens twee jaar garantie (óók op de accu) én gratis nieuwe accessoires meegeleverd. Daarnaast worden de telefoons door robots gecontroleerd, terwijl dit bij andere leveranciers alleen handmatig gebeurd. Je kunt je voorstellen dat robots op meer punten kunnen controleren en secuurder zijn.

Wanneer ik dus voor een gereviseerde telefoon ga, zal ik zeker hierop letten:

  • Hoelang is de garantie? Is dat twee jaar? En geldt dat ook voor de accu?
  • Hoeveel (positieve) klantenreviews zijn er? En reageert het bedrijf op deze reviews?
  • Heeft de refurbished leverancier keurmerken zoals het ‘Thuiswinkel Waarborg’?
  • Is er een ‘niet goed, geld terug’ garantie?

Ben jij al bekend met de refurbished telefoons?

2 reacties op “Help, ik heb een nieuwe telefoon nodig!*

Reageren is niet mogelijk.