Help, een zoon!

Ik heb mijn voorkeur voor dit tweede kindje niet onder stoelen of banken gestoken. Ik wilde graag een zoon. Een dochter heb ik al en dat is echt het mooiste cadeau wat ik ooit heb mogen krijgen. Maar een zoon om ons gezin compleet te maken was een droom van zowel mijn man als mezelf.

Dat we nu dus ook een zoon krijgen voelt als immens geluk en rijkdom alom. Maar nadat het nieuws eenmaal gezonken was besefte ik het me pas. Over een paar maanden word ik voor de tweede keer moeder. Dan hebben we gewoon weer een newborn in huis. Hoe ga ik dat in hemelsnaam klaar spelen? Het is nu al druk met een peuterpuber in huis!

Hele omschakeling

Ik had mezelf al zo overtuigd dat ik een meisje zou krijgen dat het nieuws echt even tijd nodig had om echt te landen. En toen het eenmaal geland was vond ik het toch wel heel spannend! Want een jongetje, dat is echt heel anders. Sowieso met het verschonen, dan heb je opeens een piemeltje die (als je niet uitkijkt) je een douche bezorgt. En jongens zijn over het algemeen wat lomper en drukker. Ook qua kleding is het anders want er valt weinig te kiezen. Jongens dragen een broek. Punt. Heel anders dan bij onze dochter die de keus heeft tussen jurkjes, broeken, rokjes, kortere broekjes, leggings en maillots. En dan hebben we het nog niet over de truien, shirtjes, giletjes, vestjes, bolero’s, enzovoort gehad.

En als je dan artikelen lees zoals de 10 dingen die een jongensmama moet accepteren dan breekt het zweet stiekem toch wel uit. Kan ik dat wel? Ben ik daar wel klaar voor? Wil ik dat wel (ik zal wel moeten haha!)? Maar goed, gelukkig heb ik nog zo’n 22 weken om aan het idee te wennen. Om veel advies te vragen aan andere jongensmama’s. Om de leukste kledingmerken te vinden voor jongens (kom maar door met die tips!). En om vooral te genieten van dat geweldig menneke wat in mijn buik aan het groeien is.

Eén ding weet ik zeker: ik hoef niet bang te zijn dat hij liefde tekort komt. Want vanaf het moment dat ik ontdekte dat de taart van binnen blauw was werd ik werkelijk overstroomt door liefde. Net zoals ik voor mijn dochter voelde tijdens de zwangerschap en nu nog voel (al is het inmiddels 100x meer geworden).

Jongensmama’s, hebben jullie nog tips?

26 reacties op “Help, een zoon!

 • Ahhh jongens zijn zo leuk! Ik heb het tegenovergestelde, heb al een zoontje en nu zwanger van een meisje. Dat is ook best wennen haha. Ik koop de kleding voor Spencer vaak bij kleinere webshops, aliexpress of Scandinavische merken. Ik hou van kleurig 😉

 • Nope geen tips. Het idee dat ik een zoon zou kunnen krijgen vond ik zelf nogal beangstigend na 2 meiden. Maar ik denk dat alles op den duur wel goed komt. Ook een jongensbaby heeft liefde en aandacht nodig.

 • Jongens zijn hartstikke leuk. Bij het verschonen wel even een doekje over het piemeltje leggen zodat je veilig kunt verschonen, haha. Eerste nacht zat ons hele bed onder, oeps.

 • Hoewel ik altijd dacht dat ik een echte meisjesmoeder zou worden, ben ik toch eerst moeder van een zoon geworden. En daar was en ben ik zo blij mee! Het voegt echt veel toe! OK die gesprekken over Ninjago en Pokémon kan ik wel missen, maar verder vind ik het echt geweldig! En lang niet alle jongetjes zijn drukker hoor! Die van mij is veel rustiger dan zijn zusje. En die douches: dat is mij maar een keer gebeurt en dat was echt hilarisch!

 • Ik ben ook een jongensmama, maar ik laat mij iedere dag door mijn ventje verrassen. Toen hij net was geboren was het een heel tevreden kindje. Ik dacht dat het echt zo’n doetje zou worden. Nou niet dus. Dat jongens beweeglijker zijn, dat laat hij heel graag zien. Wat een energie zit er in dat kereltje zeg! Maar het is zo leuk! Dus de enige tip die ik mee kan geven, maar die je volgens mij niet nodig hebt, is vooral veel genieten en doe vooral hoe jij denkt dat het goed is!

 • Hihi dat heb ik dus ook, best een beetje spannend. Leuke kleertjes vind ik zo lastig, want ik hou erg van zwart wit en dat is weinig te vinden, maar via instaan heb ik veel leuke webshop gevonden 🙂

 • Leuk om te lezen! Ik voelde me stiekem echt een meisjes mama en bleek toen zwanger van een zoon. Best spannend! Gaan wij dit goed doen als twee mama’s? Nu kan ik zeggen dat ik er zo van geniet! Een jongetje is zo leuk! Ontdekkend, ontdeugend, verwonderd zich over alles en trekkers zijn ineens dé bom. Oh, en z’n mama’s zijn z’n alles. Heerlijk haha! Ik weet zeker dat je een hele fijne (jongens)mama zult zijn!

 • Ooh ja dat lijkt me inderdaad ook spannend, nieuw en toch even weer net wat anders! Maar dat gaat vast helemaal goedkomen, piemeltje gewoon bedekken bij het verschonen. ?

 • Hahahaha ooooh met een piemel raus je er met een doekje overheen, onder en langs en alle richtingen op. En bij een meisje dan???? Mag je alleen van voor naar achter vegen en tussen die lipjes. Helpppp!!! :’-)

 • Hier mama van 2 jongens. Ik ben een beetje bang voor de overkill aan auto’s en treinen als de jongste ook groot genoeg is er voor. Hoewel die overkill er geloof ik al is. 😉
  En ach haren doen is simpeler en je hebt minder keuze in kleding, maar nog genoeg leuks te vinden. Ik ben wel fan van name it en tumble and dry voor mijn zoons, maar dat zijn geen echt onbekende merken lijkt me.

 • Ik vind het ook best spannend, wij krijgen in april een jongetje en hebben al een grote meid van bijna 4. Stiekem ook super leuk dat alle kleertjes opnieuw gekocht moeten worden. Ik hoorde wel als tip dat je tijdens het verschonen iets over hun piemeltje moet leggen omdat ze anders alles onder plassen haha. Gaat vast nog een paar keer gebeuren 😀

 • Jongetjes zijn zo leuk!! Ze adoreren mama en delen de hele dag knuffels en kusjes uit. Nu hij kan praten hoor ik de hele dag “mama ik lieve jou”.
  En jongetjes zijn niet druk en lomp.. dat kunnen ze vast zijn maar innen gezegend met een lief en rustig exemplaar.
  Gaat vast helemaal goed komen hoor! Ik zou die van mij nooit meer kwijt willen!

 • ik ben geen moeder maar wat ik allemaal van je leest over Fay dan weet ik zeker dat het met je zoon ook helemaal goed komt twijfel niet aan jezelf. volg je hart en als jij denkt het is goed is het goed want jij bent zijn moeder. trouwens er zijn zo leuke kleertjes voor jongens lekker stoer van alles

 • Iedereen zei altijd ‘jij krijgt de jongens!’ en toen kreeg ik een meisje! Ben heel benieuwd of ik ooit mama van een zoon zal worden. Ik zie wel vaak hele stoere kleding bij H&M, Zara en C&A. Bij Zeeman en Wibra hebben ze ook leuke items. Ben benieuwd als hij er straks eenmaal is, maar je zult dan vast wel eens een blog schrijven over je ervaringen en het verschil tussen meisje en jongen

 • Wat leuk! Wij kregen na een dochter ook een zoon,en ik moet eerlijk zeggen dat ik het best spannend vond. Maar jongens zijn zo leuk! Novan is een echte knuffelkont,veel meer dan zijn zus..heerlijk!

 • Haha! Nee helaas geen tips voor je als echte meidenmama. Leuk hoor! Zal vast goed komen. Onze “voorkeur” ging ook voor de 2e weer uit naar een meisje, denk meer omdat we geen raad wisten met een jongetje

 • Wat leuk! Nogmaals gefeliciteerd!! En jongetjes zijn zooo leuk haha! Weet er alles van. Lekker stampen in de plassen en kleertjes shop ik altijd graag bij de Zara: betaalbaar en stoer/relaxt. Eerste weken zal wennen zijn maar ook als mama van twee komt er weer ritme, dat merk ik steeds meer nu. Blij toe hahaha!

 • Ik moet zelf heel erg wennen dat er een zoon komt. Mijn ogen gaan steeds naar de meisjeskleding haha dat ziet er allemaal zo vrolijk uit. Dus geen tips van mijn kant, ik lees alleen lekker mee ?

 • Geen tips ik ben mama van 3 schatten van meisjes van 8 bijna 7. en 1 jaar
  en nu zwanger van de vierde in augustus uitgerekend . En het is een jongetje in mijn buik 🙂
  Ik vind het echt super leuk heb altijd de wens gehad voor een zoon. En durfde er haast niet meer op te hopen dat dit een jongetje zou zijn maar tijdens de 20 weken echo te horen gekregen dat het een jongetje is . En we zijn zo blij .mijn man vind ik wel echt een meisjes papa hij bakt taarten met ze koopt altíjd de kleding met onze meisjes
  De meiden zijn ook gek op hem 🙂
  Maar een jongetje leek ons bij De zo leuk
  Hij heeft al 1 zoon uit zijn vorige huwelijk maar die heeft hij nooit echt goed gekend
  Helaas.
  ik ben echt zielsgelukkig met mijn lieve meisjes onze prinsesjes.
  Maar nu ook heel blij dat ik in augustus een jongetje mag verwachten.

  • Wat een leuk nieuws Felicia! Gefeliciteerd… benieuwd naar jullie jongetje. Ons jongetje is er nu alweer 8 weken en het is echt fantastisch!

Reageren is niet mogelijk.