Hello fresh | Gezonde maaltijden in een handomdraai

Sinds ik begin dit jaar het roer om heb gegooid en me bezig ben gaan houden met gezonde voeding heeft dit me veel goeds gebracht. Ten eerste ben ik zo’n 34 kilo afgevallen, maar ik heb ook echt inzicht gekregen in wat gezond is en wat niet. Maar vooral ook wat voedingsstoffen en voedingsmiddelen met een lichaam doen. Toen ik dus van HelloFresh de familybox mocht uittesten zei ik uiteraard ja. Want ik was erg benieuwd naar hun concept. 

Wat is HelloFresh

Voor de mensen die onder een steen hebben geleefd vertel ik graag nog even wat HelloFresh is. Bij HelloFresh kun je een maaltijdenbox bestellen waarbij je dus in een handomdraai een lekkere, verse en gezonde maaltijd op tafel zet. Je kunt elke week uit andere recepten kiezen en ontvangt de ingrediënten dan ook afgemeten zodat je niets hoeft te verspillen. Ook de verpakking waarin het komt is te recyclen waardoor ze zeer bewust zijn van milieu. Ze hebben de keuze uit drie verschillende boxen. Zoals de originalbox, de veggiebox (speciaal voor vegetariers) en de familybox. Die laatste bevat altijd kindvriendelijke recepten.

Mijn eerste ervaring

Ik moet toegeven dat ik in het begin best kritisch was over HelloFresh. Ze hebben een lange tijd echt een overkill aan reclame verspreid en ik kon het woord bijna niet meer horen. Maar toen ik op een blogevent kennis mocht maken met een van hun recepten en hun ingrediënten werd ik toch erg enthousiast. De recepten zijn makkelijk, goed te volgen en het resultaat is het echt waard. Met heerlijke verse producten maak je echt in een handomdraai een lekkere maaltijd.

Bol AlgemeenBol Algemeen

img_7973

De familybox

Samen met mijn gezin mocht ik dus de familybox uitproberen en ik was erg benieuwd. Op zich kan onze peuter heel goed eten, maar wij weten natuurlijk wat zij lekker vindt en dus houden we daar stiekem toch wel rekening mee tijdens het koken. In deze box zaten drie recepten waarbij ik me echt afvroeg of ze dit ging lusten.

img_8517

Zo zat er een recept voor gele paprika-mais soep in en ondanks dat hij echt heel lekker was heeft onze peuter deze dus niet gegeten. Maar dat komt omdat ze om een of andere reden gewoon echt geen soep wilt. We hebben het haar een beetje laten drinken maar ook dat was geen succes. Het naanbrood wat bij dit recept zat daarentegen ging heel snel dat mondje in. Samen met de blokjes feta.

Wat wel een mega groot succes was, dat was het recept met de pasteitjes en de noedels met schelvis. Onze kleine dame houdt normaal niet van vis, maar dit gerecht heeft ze echt met veel smaak tot aan het laatste sliertje en kruimeltje opgegeten. Ik vond zelf de noedels met schelvis, evenals mijn man, juist het minste gerecht van allemaal. Maar zij vond dit dus het lekkerste. Toch wel geinig om te zien hoe smaken verschillen haha.

img_8528 img_8533

Aanrader

Nu ik HelloFresh een aantal keer heb mogen testen moet ik toch toegeven dat het echt wel het geld waard is. Ik zou het wellicht niet wekelijks doen, maar maandelijks of 2x per maand, wanneer mijn man bijvoorbeeld avonddienst heeft. Ja dat klinkt wel goed. Het is wellicht wat duurder dan je gewend bent. Maar je krijgt er echt wel heel veel voor terug. Sowieso is het erg fijn als je zelf niet meer hoeft te bedenken wat je wilt eten. Je kiest namelijk drie recepten uit en klaar. Zij bedenken alles voor je, je hoeft alleen de deur te openen voor de bezorger en het recept te volgen. Heel makkelijk en erg fijn voor de drukke ouders onder ons!

Ook enthousiast geworden? Check dan snel de website van HelloFresh. Er staan inmiddels nog meer leuke boxen op speciaal voor de feestdagen.

testafbeelding