Heerlijke kerstdrankjes (zónder alcohol)

Het is bijna kerst en wat kijk ik daar naar uit! Dit zijn (doorgaans) hele gezellige dagen met veel lekker eten en ja… ook lekkere drankjes. Omdat ik dit jaar geen alcoholische versnaperingen kan en mag drinken besloot ik eens op te zoeken wat nu heerlijke kerstdrankjes zónder alcohol zijn. Voor de zwangeren onder ons, of de mensen die gewoon geen alcohol drinken.

Als eerste een aantal drankjes die je gewoon kant en klaar in de winkel kunt kopen. Zo heb je bijvoorbeeld de Faber Sparklink Rosé of de Celebracion Sex on the beach kant en klaar cocktail. Natuurlijk heb je ook allerlei verschillende alcoholvrije bieren maar dat noem ik geen kerstdrankjes.

Kerstdrankjes zonder alcohol

En dan zijn er nog een aantal lekkere drankjes die niet kant en klaar zijn maar ook niet veel tijd en moeite kosten. Zogenaamde “mocktails”. Met een klein beetje aandacht heb je net zulke lekkere (of wellicht nog lekkerder zelfs) drankjes als alle anderen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Hugo Raspberry Dream

Vul een wijnglas met ijsblokjes, doe daar 1 theelepel citroensap, 15 ml vlierbloesemsiroop en 150 ml sprite zero bij en roer het door. Voeg een schijfje citroen, wat muntblaadjes en frambozen toe en laat vijf minuten intrekken.

Mojito appel

Een lekkere mocktail die ik online ergens tegen kwam (geen idee meer waar, sorry!) is de mojito appel. Een alcoholvrije cocktail met crushed ice, appelsap (2/3e deel), bruiswater (1/3e deel) en sap van een halve limoen. Even doorroeren en garneren met een schijfje limoen en een muntkroontje.

shutterstock_279693860

Nada Colada

Dit is een alcoholvrije variant van de pina colada. En eigenlijk is dit te simpel om zelf te bedenken. Want je maakt hem gewoon zoals de originele versie maar dan zonder de rum. Dus met kokosmelk, vloeibare room en ananassap. Al lijkt mij de versie met banaan ook lekker.

Er zijn nog zoveel meer mocktails en drankjes te bedenken. Dus als je nog meer inspiratie wilt opdoen dan is dit boek wellicht iets voor je!

Heb jij nog een goede tip voor een lekker kerstachtig drankje zonder alcohol?

* De afbeeldingen uit dit artikel komen van Shutterstock.

11 reacties op “Heerlijke kerstdrankjes (zónder alcohol)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *