Healthy lifestyle || Mugcake

Ik ben een ramp als het om ontbijten gaat. Ik eet nooit gevarieerd maar altijd hetzelfde. En op een gegeven moment komt me dat mijn keel uit en zoek ik weer iets anders. Niet zo slim dus, eigenlijk moet ik er voor zorgen dat ik varieer in mijn eten zodat het me niet tegen gaat staan. Daar ben ik nu mee bezig en tijdens mijn zoektocht naar “iets anders”  voor het ontbijt viel mijn oog op de mugcake.

Ik had er wel eens over gelezen bij Kelly en zag het ook op andere blogs opduiken, maar iets hield me tegen. Totdat ik de Magic Bullit kocht.

De Magic Bullet is eigenlijk een blender en keukenmachine in één! Het fijne aan de Magic Bullet is ook dat er meerdere bekers bij zitten dus voor luie huisvrouwen zoals ik hoef ik dan niet direct de beker schoon te maken zodat ik hem de volgende dag kan gebruiken maar kan ik hem gewoon in de vaatwasser zetten die 1x per twee dagen aan gaat.

Maar goed, het gaat niet om de Magic Bullet (het lijkt net een reclame praatje haha) maar om de mugcake. Degene die dat als eerste heeft “uitgevonden” is mijn held want ik vind het echt super lekker en het kan zo gezond als je zelf wilt!IMG_8412

De basis ingredienten zijn:

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 4 eetlepels havermout

Dat is alles. Dit zijn dan ook dingen die bij de meeste mensen wel in huis zijn. Dan de producten die je erbij doet om het lekker te maken. Dit kan heel verschillend zijn. Er is namelijk zoveel te variëren. Zelf heb ik de volgende varianten uitgeprobeerd:

  • Pindakaas en dadels
  • Speculaaskruiden (en een beetje honing)
  • Cacaopoeder
  • Walnoten en gojibessen (en een beetje honing)

Welke van de vier ik nu het lekkerste vind weet ik niet. Ik heb ook wel eens gevarieerd qua noten. Zo heb ik pindakaas met walnoten gedaan of speculaaskruiden en gojibessen. Ze hebben allemaal een andere smaak en in mijn ogen zijn ze allemaal lekker! Perfect voor een ontbijtje dus!

Heb jij als eens een mugcake gemaakt? Wellicht een andere variant dan de mijne?

21 reacties op “Healthy lifestyle || Mugcake

Reageren is niet mogelijk.