Healthy lifestyle || Mugcake

IMG_8412

Ik ben een ramp als het om ontbijten gaat. Ik eet nooit gevarieerd maar altijd hetzelfde. En op een gegeven moment komt me dat mijn keel uit en zoek ik weer iets anders. Niet zo slim dus, eigenlijk moet ik er voor zorgen dat ik varieer in mijn eten zodat het me niet tegen gaat staan. Daar ben ik nu mee bezig en tijdens mijn zoektocht naar “iets anders”  voor het ontbijt viel mijn oog op de mugcake.

Ik had er wel eens over gelezen bij Kelly en zag het ook op andere blogs opduiken, maar iets hield me tegen. Totdat ik de Magic Bullit kocht.

De Magic Bullet is eigenlijk een blender en keukenmachine in één! Het fijne aan de Magic Bullet is ook dat er meerdere bekers bij zitten dus voor luie huisvrouwen zoals ik hoef ik dan niet direct de beker schoon te maken zodat ik hem de volgende dag kan gebruiken maar kan ik hem gewoon in de vaatwasser zetten die 1x per twee dagen aan gaat.

Maar goed, het gaat niet om de Magic Bullet (het lijkt net een reclame praatje haha) maar om de mugcake. Degene die dat als eerste heeft “uitgevonden” is mijn held want ik vind het echt super lekker en het kan zo gezond als je zelf wilt!IMG_8412

De basis ingredienten zijn:

 • 1 banaan
 • 1 ei
 • 4 eetlepels havermout

Dat is alles. Dit zijn dan ook dingen die bij de meeste mensen wel in huis zijn. Dan de producten die je erbij doet om het lekker te maken. Dit kan heel verschillend zijn. Er is namelijk zoveel te variëren. Zelf heb ik de volgende varianten uitgeprobeerd:

 • Pindakaas en dadels
 • Speculaaskruiden (en een beetje honing)
 • Cacaopoeder
 • Walnoten en gojibessen (en een beetje honing)

Welke van de vier ik nu het lekkerste vind weet ik niet. Ik heb ook wel eens gevarieerd qua noten. Zo heb ik pindakaas met walnoten gedaan of speculaaskruiden en gojibessen. Ze hebben allemaal een andere smaak en in mijn ogen zijn ze allemaal lekker! Perfect voor een ontbijtje dus!

Heb jij als eens een mugcake gemaakt? Wellicht een andere variant dan de mijne?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

20 reacties

 1. Petra op 10 oktober 2014 om 06:36

  Ik heb het nog nooit gemaakt. Sterker nog ik heb het nog nooit gegeten. Maar ik ben ook niet zo’n fan van havermout.

  • Nicole (misseagles) op 10 oktober 2014 om 08:44

   De havermout proef je ook totaal niet! 😀 Ik zeg gewoon eens proberen 😉

 2. Ilse kuijpers op 10 oktober 2014 om 06:56

  Ik bak regelmatig ‘morgens banananpannekoeken. De meiden zijn er gek op en het is een gezond ontbijt.

  Pureer een banaan met twee eieren, bak vervolgens als zijnde een omelet. Beetje honing erop en smullen maar!

  • Nicole (misseagles) op 10 oktober 2014 om 08:44

   Ja die ken ik inderdaad ook. Maar ik vaak als lunch ipv ontbijt. Hou namelijk niet zo van die geur in de ochtend 😉

 3. Marion op 10 oktober 2014 om 07:08

  Nee, dit ken ik niet. Ik ben ook een drama met ontbijt. Ik ontbijt eigenlijk met koffie en pas na een uur of drie lukt het me om iets naar binnen te krijgen. Meestal een banaan of bakje yoghurt. Ontbijt… pfff, wie dat uitgevonden heeft!

 4. Anita op 10 oktober 2014 om 08:40

  Ik moet het nog steeds proberen! Ga te regelmatig voor boterham, crackers of havermoutpap. Maar wil ook meer variëren.

 5. Michelle op 10 oktober 2014 om 09:22

  Ik heb ze nu twee keer gemaakt en ik vind dat er een beetje een apart smaakje aan zit. Ik houd me aan alle ingerediënten en magenetron tijden maar die van mij zijn een beetje rubber achtig. Neh.. bak liever een echte cake.

 6. Miranda op 10 oktober 2014 om 10:11

  Ik heb wel eens de ongezonde versie, brownie in een mok, gemaak. Maar ik hou toch niet zo heel erg van dat smaakje wat je proeft omdat het in de magnetron geweest is… Ik weet niet precies wat het is:)

 7. Marjolijn op 10 oktober 2014 om 10:40

  Ik ben ook gek op de mug cakes.
  Ga jou variant met pindakaas eens proberen die lijkt mij ook erg lekker.

  • Nicole (misseagles) op 10 oktober 2014 om 17:06

   Welke maak je normaal dan?

 8. Vlijtig Liesje op 10 oktober 2014 om 11:18

  Ik kende dit nog niet. Hij ziet er lekker uit!

 9. Jenn op 10 oktober 2014 om 16:31

  Ik maak hem wel eens, lekker! Meestal met cacao, maar ook met kaneel en stukjes appel smaakt het erg goed.

  • Nicole (misseagles) op 10 oktober 2014 om 17:06

   Die stukjes appel dat is een goede tip! Ga ik eens proberen!!

 10. Danai Vorgia op 10 oktober 2014 om 19:27

  echt leuk om deze mugcakes weer voorbij te zien komen! Ik heb echt een periode van brownie in a mug gehad vorige winter!

 11. Maai op 10 oktober 2014 om 19:40

  Het ei rauw?

  • Nicole (misseagles) op 10 oktober 2014 om 20:05

   Ja ei rauw. Dus weet niet of t voor zwangere vrouwen goed is…

 12. Maai op 10 oktober 2014 om 20:15

  Hmmjammer, zag er zo lekker uit

 13. Tamara op 11 oktober 2014 om 00:13

  Ik wil het ook nog een keer proberen. Ben alleen bang dat ik het als een ongare bananenpannenkoek vind smaken. Van de week eens testen.

 14. Kimske op 13 oktober 2014 om 10:53

  Oh das lekker! En dat bak je dan in een mok??
  Ik had laatst de ontbijtmuffings van R. KRoes… waren niet zo’n heel groot succces hier..

  Dit lijkt mij ook lekker met een handje cacaonibs.. of kokos…

  • Nicole (misseagles) op 13 oktober 2014 om 12:06

   Ja het beslag in een mok gieten en dan 2 minuten in de magnetron of kwartier in de oven!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje