Healthy lifestyle || Het roer gaat om!

Afgelopen dinsdag was de druppel. Ik kwam thuis, helemaal bezweet, duizelig en met enorm veel krampen in mijn buik. Als dit nu de eerste keer was, maar nee. Dit gebeurde de laatste tijd steeds vaker. Eerder zag ik het verband echter niet, maar nu wel. Mijn lichaam reageert op deze manier omdat ik “slecht” eet. Het is niet zo dat ik continu fast food eet of alleen maar ongezonde dingen. Maar hoe mijn lichaam eerst overal tegen kon, reageert hij nu super slecht op bepaald eten. Conclusie: het roer gaat om, oftewel.. Hij moet om.

Hoe of wat precies weet ik niet. Sowieso maakt mijn lichaam me ziek wanneer ik fast food eet. Maar ik merkte het vandaag ook op dat hij erop reageerde terwijl ik koffie op had. Verder had ik alleen wat kwark op. Natuurlijk besef ik me dat het eten van vet voedsel sowieso niet altijd goed is, maar af en toe zondigen mag in mijn opinie. Ik eet voldoende fruit en groente, het drinken mag nog steeds wat beter maar daar had ik al een doel voor opgesteld. Verder probeer ik voortaan allerlei suikervrije baksels uit en die bevallen me ook erg goed.

Al met al ben ik dus wel op de juiste weg, maar ik heb nog steeds niet duidelijk voor mezelf wat mij nu precies ziek maakt. Om dit duidelijker te krijgen wil ik een week lang gaan bij houden wat ik gegeten heb en hoe mijn lichaam erop gereageerd heeft. Ik zal niet alles met jullie delen want sommige dingen horen gewoon privé te blijven maar omdat ik toch een soort van stok achter de deur wil hebben zal ik hier in ieder geval mijn eetdagboek gaan plaatsen en ook mijn conclusie over het eten (en drinken).

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ik heb nu dus eindelijk mijn motivatie te pakken om (nog) gezonder te gaan leven.Quote healthy

12 reacties op “Healthy lifestyle || Het roer gaat om!

Reageren is niet mogelijk.