Healthy lifestyle || Het roer gaat om!

Quote-healthy

Afgelopen dinsdag was de druppel. Ik kwam thuis, helemaal bezweet, duizelig en met enorm veel krampen in mijn buik. Als dit nu de eerste keer was, maar nee. Dit gebeurde de laatste tijd steeds vaker. Eerder zag ik het verband echter niet, maar nu wel. Mijn lichaam reageert op deze manier omdat ik “slecht” eet. Het is niet zo dat ik continu fast food eet of alleen maar ongezonde dingen. Maar hoe mijn lichaam eerst overal tegen kon, reageert hij nu super slecht op bepaald eten. Conclusie: het roer gaat om, oftewel.. Hij moet om.

Hoe of wat precies weet ik niet. Sowieso maakt mijn lichaam me ziek wanneer ik fast food eet. Maar ik merkte het vandaag ook op dat hij erop reageerde terwijl ik koffie op had. Verder had ik alleen wat kwark op. Natuurlijk besef ik me dat het eten van vet voedsel sowieso niet altijd goed is, maar af en toe zondigen mag in mijn opinie. Ik eet voldoende fruit en groente, het drinken mag nog steeds wat beter maar daar had ik al een doel voor opgesteld. Verder probeer ik voortaan allerlei suikervrije baksels uit en die bevallen me ook erg goed.

Al met al ben ik dus wel op de juiste weg, maar ik heb nog steeds niet duidelijk voor mezelf wat mij nu precies ziek maakt. Om dit duidelijker te krijgen wil ik een week lang gaan bij houden wat ik gegeten heb en hoe mijn lichaam erop gereageerd heeft. Ik zal niet alles met jullie delen want sommige dingen horen gewoon privé te blijven maar omdat ik toch een soort van stok achter de deur wil hebben zal ik hier in ieder geval mijn eetdagboek gaan plaatsen en ook mijn conclusie over het eten (en drinken).

Ik heb nu dus eindelijk mijn motivatie te pakken om (nog) gezonder te gaan leven.Quote healthy

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

12 reacties

 1. Kelly Caresse op 6 september 2014 om 07:56

  Wat mooi geschreven en ook wat knap dat je het roer om gaat gooien, ook ik mag de riemen wat strakker doen want als ik eenmaal begin worden die uitzonderingen alleen maar meer. En gezond leven maakt me zoveel energieker 🙂 you can do it!

 2. Miranda op 6 september 2014 om 08:13

  Knap! Goed dat je besloten hebt dat het roer om gaat, succes! Je kunt het vast:)

 3. Jessei op 6 september 2014 om 09:30

  Heel knap dat je het roer helemaal om gaat gooien. Heel veel succes! Je zult je vast steeds fijner gaan voelen en veel energieker! Liefs, Jessie

 4. Marloes op 6 september 2014 om 15:28

  Heel goed hoor dat je op je eten gaat Letten, maar ik vraag me af of je niet last van je galblaas hebt. Het lijkt alsof je de symptomen hebt. Pijn bij slecht (vet) eten en koffie. Hou het in de gaten en succes!

  • Nicole (misseagles) op 6 september 2014 om 20:25

   Wie weet.. Mijn bloed is er wel op getest, maar kan altijd. Zal het in de gaten houden!

 5. Gwen op 6 september 2014 om 15:29

  Ik ben heel erg benieuwd! Hier ging het gezond eten en zonder veel kunstmatige troep megagoed, tot ik zwanger werd en allerlei cravings niet kon weerstaan. Na de bevalling gaat het roer ook weer om 😀

 6. Deirdre op 6 september 2014 om 16:30

  Misschien werkt KHA (koolhydraat arm) eten wel voor je? Zelf doe ik aan GOK (Grip Op Koolhydraten). Ik zal wel eens een blog erover schrijven!

  • Nicole (misseagles) op 6 september 2014 om 20:24

   Nou ik merk het dus voornamelijk bij vlees.. Dus eerst maar eens kijken hoe komende week gaat, of ik verbanden zie! Ben wel benieuwd naar je blog!

 7. Petra op 6 september 2014 om 19:23

  Wat goed van je meid! Gaat je vast lukken.

 8. Mama's Jungle op 6 september 2014 om 20:54

  Goed bezig, You can do it girl!

 9. Jenn op 6 september 2014 om 20:58

  Goed zeg, je kunt het!

 10. Bianca op 9 september 2014 om 11:32

  Ik wens je heel veel succes 🙂 x

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje