Healthy lifestyle || Doelen update

IMG_0621

Het is alweer een tijd geleden dat ik een tweetal blogs schreef over een healthy lifestyle. De ene met doelen en bij de andere was ik echt klaar met mezelf en mijn lijf en moest het roer om. Omdat ik mijn blog als stok achter de deur wil gebruiken wordt het eens tijd om daadwerkelijk neer te tikken hoe het nu is met die doelen! Heb ik ze al behaald? Ben ik er nog wel mee bezig? Zijn ze wellicht aangepast? Je leest het in dit artikel!

Het eerste probleem wat ik aan wil(de) pakken is mijn gewicht. Ik was voor mijn zwangerschap meer dan 10 kilo afgevallen en dat is er nu allemaal weer bij. Niet echt bevorderend voor iemand die sowieso al onzeker is over zichzelf. Dat het afvallen zou lukken was ik vol van overtuigd. Ik wilde beginnen door mezelf weer goede gewoontes aan te leren en dan zou het daarna “vanzelf”  gaan.

Ik stelde mezelf tussendoelen en zal bij elk tussendoel vertellen of ik dat wel of niet behaald heb.

 • Elke dag minimaal 2 liter water drinken; dit is veranderd in thee drinken want dat vind ik met de herfst en winter wat lekkerder. Het lukt me helaas nog niet elke dag.
 • Elke dag ontbijten, lunchen en avondeten en maximaal 2 tussendoortjes; dit gaat me eigenlijk best goed af. Soms haal ik de 2 tussendoortjes niet en eet ik er maar eentje.
 • Minimaal 1x per week wandelen; wandelen doe ik wel.. tijdens het shoppen of met de hond, maar niet zoals ik wil.
 • Elke dag naar buiten gaan; dit doe ik sowieso. Elke dag!
 • 80 kilo wegen, 75 kilo wegen en uiteindelijk dus 70 kilo wegen.

Zoals je ziet heb ik het gewicht doorgestreept. Dit omdat ik er afgelopen maandag achter gekomen ben dat het vele aankomen na de bevalling waarschijnlijk ligt aan de medicatie die ik neem voor mijn postnatale depressie. De psychiater merkte dit op en hij schreef me direct andere medicatie voor. Nu hopen dat deze aanslaan zodat ik met die andere kan stoppen en het echte afvallen ECHT gaat beginnen.

Mijn tweede doel was het opbouwen van mijn conditie. Ik wilde minimaal 1x per week gaan wandelen en dit dan uitbreiden naar 2x per week en uiteindelijk zelfs 3x per week. Ik ben begonnen met wandelen maar merkte dat ik dit eigenlijk niet zo goed kan. Tenminste niet als ik samen met iemand loop. Ik pas mijn tempo dan aan het tempo van de ander en wil mezelf dan ook niet laten kennen. Niet erg handig want de 2 dagen daarna zit ik nog steeds met pijn.

Iets anders bedenken hiervoor dus. Vooral omdat de regenachtige dagen nu toch eraan komen en ik dan liever iets binnenshuis doe. Misschien Pilates ofzo?

Verder wilde ik ook nog een eetdagboek van mezelf delen met jullie, maar ik deelde alleen die van mijn dochtertje. Dus die van mij hebben jullie nog tegoed! Over een maand of twee zal ik weer een update houden…

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

15 reacties

 1. Marina op 11 november 2014 om 06:46

  Heel veel succes! Je kunt het! Geef jezelf de tijd.

 2. Petra op 11 november 2014 om 07:07

  Je bent er al heel bewust mee bezig. Dat is al goed. Ik hoop dat je iets vindt om je conditie op te bouwen. Geen idee of Pilates wat is. Succes meid.

 3. Marion op 11 november 2014 om 08:47

  Wat goed dat je je gewichten doorgestreept hebt. Als je langzaamaan dit gezondere leefritme gaat opbouwen, dan kom je vanzelf uit bij een gewicht dat bij je past. Wij laten de weegschaal vaak gedrag bepalen en het moet eigenlijk andersom. Ik ga altijd alleen wandelen. Lekker in je eigen tempo en het geeft me rust.

 4. Anita op 11 november 2014 om 08:59

  Het heeft allemaal tijd nodig maar goed dat je je er bewust van bent. Wat balen dat de medicatie de boosdoener is, fijn dat er nu dus een vervanger voor wordt geregeld. En de weegschaal is maar een hulpmiddel, het moet niet bepalend zijn voor hoe je in je vel zit.

 5. Vlijtig Liesje op 11 november 2014 om 10:44

  Die fruitschaal is indrukwekkend. Gezond en nog mooi ook!

 6. jansyluvzu op 11 november 2014 om 11:00

  Wat goed dat je dit doet…knap hoor! Vervelend als je aankomt door medicatie…fijn als extraatje…tsss..
  Ik heb vorig jaar goedkoop via Marktplaats een crosstrainer gekocht…nu kan ik thuis ook even “bewegen” terwijl ik een spannende serie kijk….dan heb je niet eens door dat je aan het sporten bent…dat werkt echt goed! (Misschien een idee).

  Zet hem op meid…leuk als je het hier post…dan heb je inderdaad een stok achter de deur…EN wij kunnen je supporten! 🙂
  Succes!

 7. Marjolijn op 11 november 2014 om 11:06

  Ik ben ook aan het wandelen geslagen, elke dag een uur. Vaak neem ik de hond mee, maar omdat hij niet overal mag loslopen laat ik hem ook weleens thuis zodat ik lekker kan doorlopen. Ik heb een abonnement op spotify, ik kies dus een lekker muziekje uit en ik ga, ik moet zeggen dat ik het heerlijk vind, zelfs in de regen. Maar mocht er straks sneeuw vallen dan weet ik niet of ik het vol kan blijven houden.
  Maar jij komt er wel met je doelen meid, daar ben ik van overtuigt! En wees alsjeblieft niet onzeker over jezelf, je bent prachtig zoals je bent.

 8. Simone op 11 november 2014 om 12:05

  Knap van je dat je dit zo doet. Succes!

 9. Jenn op 11 november 2014 om 12:56

  Goed bezig, je kunt het! Misschien is Blogilates iets voor jou voor thuis? Wel pittig, maar zo heerlijk als je klaar bent 😀

 10. Shanti op 11 november 2014 om 20:23

  Goed dat je het gewicht eraf hebt gehaald, als dat nu niet haalbaar is dan even niet toch 😉 En je bent al goed bezig verder!

 11. Gwen op 12 november 2014 om 21:11

  Vind het echt heel knap van je hier zo open over blogt! En idd: medicijnen kunnen een hele nare uitwerking op je gewicht hebben helaas. Worstelt mijn zusje ook erg mee. Je bent goed op weg mop, komt vast goed!!!

  • Nicole (misseagles) op 12 november 2014 om 23:25

   Dank je wel lieve Gwen!

 12. Els op 13 november 2014 om 08:04

  Het begin is er. stapje voor stapje verder en dan kom je er wel.

 13. Roos op 17 november 2014 om 05:17

  Wat goed dat je hier over blogt, zo’n stok achter de deur kan heel motiverend werken. Wat balen van de bijwerkingen van de medicatie, hopelijk kan je snel over naar deandere en hebben deze geen negatief effect op je gewicht.
  Ik kan alleen maar zeggen, ga zo door, je komt er wel!

 14. Minke op 17 november 2014 om 12:41

  Je bent super goed op weg! Heel veel succes. Hopelijk kun je over naar andere medicijnen die minder invloed hebben op je gewicht. Knap ook dat je zo open blogt over wat je bezig houdt. Super!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje